мач или телемач

Модератор: sapuna

Аватар
atillas
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: мач или телемач

Мнение от atillas »

ако ще ловиш с ваглер - класически мач на 3 части
ако ще ловиш на морето /бомбарда или чепаре/ - телемача е доста по удобен за тоя риболов
другото са празни приказки
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

atillas написа:ако ще ловиш с ваглер - класически мач на 3 части
ако ще ловиш на морето /бомбарда или чепаре/ - телемача е доста по удобен за тоя риболов
другото са празни приказки
:smt023С това мисля, че въпросът е изяснен, по-точно, кратко и ясно здраве му кажи :D
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Vankata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vankata »

То вярно,че това е правилния отговор на въпроса,ама ако по финансови причини искам да съчетая един прът и за бомбарда и за плувка, какво бихте ми предложили.
Сега ползвам за бомбарда на морето фидер и съм доволен с изключение на две неща - неудобството когато се налага да сменяш мястото (обикновено това са скали неудобни за разходка) и другото е,че хич не ми се вдяват водачи сутрин в тъмното :)
Извинявам се на колегата, че си позволявам да ползвам темата му.
zorod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zorod »

Водачи в тъмното не ти се вдяват , а нагласят ли ти се подвижните водачи на телемача в тъмното /че и не само подвижните /.Аз се отказах от телемача за бомбарда , минах на фидер и съм по-доволен . Неудобството при местене го има при всички случаи . Лично мнение - джиткай си бомбарда с фидера , и си вземи пръчка подходяща за каквото там друго ти трябваше .
Аватар
atillas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от atillas »

zorod написа:Водачи в тъмното не ти се вдяват , а нагласят ли ти се подвижните водачи на телемача в тъмното /че и не само подвижните /.Аз се отказах от телемача за бомбарда , минах на фидер и съм по-доволен . Неудобството при местене го има при всички случаи . Лично мнение - джиткай си бомбарда с фидера , и си вземи пръчка подходяща за каквото там друго ти трябваше .
че защо трябва в тъмното да вдяваш,аз мойта бомбарда не съм я махал цяла есен
имам си два телемача единия с потъваща другия с плаваща
и малко ме съмнява да хвърлиш с твоя фидер там дето аз мятам с моите 4,50 телемачове а дистанцията е много важно нещо при морсикя риболов
*Станислав*
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от *Станислав* »

колко се мята с един телемач 4,5 примерно с 30 гр бомбарда и макара с широка шпула, просто да знам щото аз моя телемач си го купих преди месец и не е пробван :idea:
zorod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zorod »

Vankata написа:............................ и другото е,че хич не ми се вдяват водачи сутрин в тъмното :)
.................................
Заради горния цитат говорих за вдяване в тъмното , а че телемача дори с готов такъм се подготвя по-лесно за риболов от коленна пръчка не можете да ме убедите , но всеки има право да има мнение - нали ?
atillas написа:.....................................
че защо трябва в тъмното да вдяваш,аз мойта бомбарда не съм я махал цяла есен
имам си два телемача единия с потъваща другия с плаваща
.............................................................
Човека , ако съм разбрал правилно иска пръчка и за бомбарда и за плувка , не да я затваря за определен вид риболов , камо ли с определен вид бомбарда ,някой път е въпрос и на финансови възможности .
PetarPetrov_62
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от PetarPetrov_62 »

За разлика в постигната дистанция, фидер - телемач не знам, но мога да споделя личен опит за риболов на бомбарда с телемач и мач. От четири години ходя за зарган с телемач 4м, но тази година реших да пробвам с мач 3.9м. Твърдо заявявам, при равни други условия (макара, влакно и бомбарда 25 и 30гр.), мача изхвърля поне с 20м. повече. Мача е с тест 8-38гр., а телемача с 40-60гр. Не коментирам удобството при транспортиране, а само постигната дистанция.
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!!!
Аватар
atillas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от atillas »

PetarPetrov_62 написа:За разлика в постигната дистанция, фидер - телемач не знам, но мога да споделя личен опит за риболов на бомбарда с телемач и мач. От четири години ходя за зарган с телемач 4м, но тази година реших да пробвам с мач 3.9м. Твърдо заявявам, при равни други условия (макара, влакно и бомбарда 25 и 30гр.), мача изхвърля поне с 20м. повече. Мача е с тест 8-38гр., а телемача с 40-60гр. Не коментирам удобството при транспортиране, а само постигната дистанция.
е как ще са равни условията като бомбарда 30гр веднъж я хвърляш с въдица 8-38 тест и веднъж с въдица 40-60 тест
аре сложи 40 грама бомбарда да видим какъв ще е резултата
и въобще ,всеки да си лови с каквото си иска и сам да открива топлата вода аман от дървени глави
Vankata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vankata »

А какъв конкретно телемач бихте ми предложили .Засега се колебая между:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=976

http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7144

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=438
Нито един не съм виждал на "живо",камо ли да хвана в ръка.Бих желал нещо в тоя ценови диапазон,като дължината може да е и 4,20 (даже май я предпочитам).
По принцип ловя с 20 гр бомбарди.
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

според мен този би ти свършил чудесна работа малко по твърд е от останалите.според мен с по твърда пръчка рибата се контролира и изморява по лесно. на слука .
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
PetarPetrov_62
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

atillas написа:
PetarPetrov_62 написа:За разлика в постигната дистанция, фидер - телемач не знам, но мога да споделя личен опит за риболов на бомбарда с телемач и мач. От четири години ходя за зарган с телемач 4м, но тази година реших да пробвам с мач 3.9м. Твърдо заявявам, при равни други условия (макара, влакно и бомбарда 25 и 30гр.), мача изхвърля поне с 20м. повече. Мача е с тест 8-38гр., а телемача с 40-60гр. Не коментирам удобството при транспортиране, а само постигната дистанция.
е как ще са равни условията като бомбарда 30гр веднъж я хвърляш с въдица 8-38 тест и веднъж с въдица 40-60 тест
и въобще ,всеки да си лови с каквото си иска и сам да открива топлата вода аман от дървени глави
Виж сега колега, написал съм при равни други условия, и съм уточнил теглото на бомбардите. Това беше първо, второ исказвам мнение (имам право на това), трето доброто възпитание изисква най-малкото като не ме познаваш да не правиш коментари относно главата ми и последно очаквам едно "извинявай" заради третото. Това е! Поздрави!
Аватар
atillas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от atillas »

PetarPetrov_62 написа:
atillas написа:
Виж сега колега, написал съм при равни други условия, и съм уточнил теглото на бомбардите. Това беше първо, второ исказвам мнение (имам право на това), трето доброто възпитание изисква най-малкото като не ме познаваш да не правиш коментари относно главата ми и последно очаквам едно "извинявай" заради третото. Това е! Поздрави!
-приеми моите извинения за главата,не бях прав да избухвам
-теста ти не е валиден,мнението си е едно но теста който подкрепя твоето мнение не е валиден от което следва че и мнението ти не е меродавно
ако сложиш 30 гр бомбарда на въдица със акция 100-200 няма да хвърлиш и 20 метра,така че когато сравняваш мач и телемач вземи такива със поне приблизително равна акция
PetarPetrov_62
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

ОК, колега atillas, приемам извинението (случва се), хубаво е когато човек намира сили да се извини. Бъди жив и здрав, и много риби! :)
Vankata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vankata »

Vankata написа:А какъв конкретно телемач бихте ми предложили .Засега се колебая между:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=976

http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7144

Нито един не съм виждал на "живо",камо ли да хвана в ръка.Бих желал нещо в тоя ценови диапазон,като дължината може да е и 4,20 (даже май я предпочитам).
По принцип ловя с 20 гр бомбарди.
:?: :smt102 :?:
Ако може някакъв коментар по линковете или ново предложение
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”