МЕЧТА

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
KEBE
новобранец
новобранец

МЕЧТА

Мнение от KEBE »

Здравейте нов съм във сайта гледам че има доста колеги специалисти щеви помоля за мнения и препоръки взех един РОВ така даго кажа 30м на 30м дълбочина 2.5м не за търговска цел а кът за почивка и збирки има много работа по водоема и най вече неискам даго бетонирам страхмее дане избяга водата че почвата е рохка заштото е във гората какво друго може да настиля - ще си пусна шаран и за пъстърва става -БЛАГОДАРЯ
Аватар
pa4o
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: МЕЧТА

Мнение от pa4o »

Хубаво начинание, но мисля че за пъстърва няма да е подходящо, освен ако няма непрекъснато водоснабдяване със свежа вода (течение)
Да попиташ е моментен срам,
да не знеш срам за цял живот.
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

По този въпрос, най добре може да ти отговори Любо- кроки!!! Той е много точен пич , и предполагам че ще ти е много полезен!!
Върл Shimano фен!
Аватар
crazybot
фен клуб-скобар

Мнение от crazybot »

Вчера четох някъде ,че за рибарници използват найлон (по-дебел), но най-добре си питай хора който се занимават с тая работа :wink:
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

Страхотно начинание!Дерзай приятелю!!!
Аватар
kolio_p
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kolio_p »

Супер много успех е това начинание.Бравосссссссс
nikozia
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nikozia »

Не разбирам много от подобни неща, но мисля че е желателно да има приток на прясна вода,(може и с малък дебит),
а за почвата има различни шашми с които да избегнеш бетонирането - фундиране , изолации и др.
Иначе начинанието е страхотно!
Спининг Клуб " АБИЧИ "
Аватар
Drakata
новобранец
новобранец

Мнение от Drakata »

Много добра мечта !.. Трябва да се помисли и за незамръзването на водата защото е проблем според мен... :idea:
пазете природата,за да има утре!!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

А колко е голям този РОВ :?: :?: :?: :D
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
KEBE
новобранец
новобранец

Мнение от KEBE »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:А колко е голям този РОВ :?: :?: :?: :D
30 м на 30м и 2.5 дълбочина
tinko79
новобранец
новобранец

Мнение от tinko79 »

Здревеи колега,
Това е мечтата на всеки риболовец.Учил съм рибовъдство и в учебниците е описано как точно е изградена стената на рибарник,но за съжеление не си спомням точно.Беше нещо чакъл,пясък,глина и отгоре земя.Като се прибеа ще прочета и пак ще ти пиша.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Намирането на глинеста почва е добре,въпроса е от къде ще я намериш.Иска полагане на дебел пласт и тръмбоване с валяк.Това се прави на няколко пласта,полагаш единия,тръбоваш,полагаш още един и пак тръмбоваш.Ако имаш пари,става и да го бетонираш и насипеш чакъл и пясък над бетона.В Канада слагат найлон но е специален.Аз съм заложил на няколко неща,и когато тръгна да правя люпилнята,ще ги направя.Още не съм търсил фирми да разговарям с тях,но ще се ходи до Канада за да видя на място какво правят и как го правят.Всичко си дависи от това,с какви пари разполагаш.Опитаи се да провериш по фондовете/вече са отворени/какви възможности имаш за финансиране и района вписва ли се защото има райони на които дават и други,за които няма да отпускат пари за рибовъдство.30х30 обаче е много малко,и ще имаш риба колкото сам да си ловиш ИзображениеИзображение

tinko79
новобранец
новобранец

Мнение от tinko79 »

Колга на Петрохан изравнитела го прави една чешка фирма и полагаха някаква хидроизалация(наилон)по лесно ще ти е да разбареш каква е тя от колкото д ходиш до Канада.Но ако си решил да видиш и риболова как върви :wink:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

tinko79 написа:Колга на Петрохан изравнитела го прави една чешка фирма и полагаха някаква хидроизалация(наилон)по лесно ще ти е да разбареш каква е тя от колкото д ходиш до Канада.Но ако си решил да видиш и риболова как върви :wink:

Аз искам да правя нещата като хората.Нямам намерение след няколко години да го правя на ново.Мога да ти покажа доста изравнители,на какво приличат след известно времеИзображение А може да искам и разходка да си направя Изображение Имаи си на предвид че хората там работят с други материали и имат други критерии за това как да се отглежда риба и да расте за да има печалба.Надали от Чехите ще науча кои-знае какво ИзображениеИзображение

P.S Съветвам и колегата да се замисли,как и какво ще прави.Ако пък има постоянно вода,да си го държи така и това е.

Аватар
KEBE
новобранец
новобранец

Мнение от KEBE »

[quote="Л.ВИЧЕВ- krokibg"]Намирането на глинеста почва е добре,въпроса е от къде ще я намериш.Иска полагане на дебел пласт и тръмбоване с валяк.Това се прави на няколко пласта,полагаш единия,тръбоваш,полагаш още един и пак тръмбоваш.Ако имаш пари,става и да го бетонираш и насипеш чакъл и пясък над бетона.В Канада слагат найлон но е специален.Аз съм заложил на няколко неща,и когато тръгна да правя люпилнята,ще ги направя.Още не съм търсил фирми да разговарям с тях,но ще се ходи до Канада за да видя на място какво правят и как го правят.Всичко си дависи от това,с какви пари разполагаш.Опитаи се да провериш по фондовете/вече са отворени/какви възможности имаш за финансиране и района вписва ли се защото има райони на които дават и други,за които няма да отпускат пари за рибовъдство.30х30 обаче е много малко,и ще имаш риба колкото сам да си ловиш ИзображениеИзображение[/qu КОЛЕГА БЛАГОДАРЯ ТОВА ГО ПРАВЯ САМО ЗА КЕФ НЕ БИЗНЕС ТАМ ЩЕ СЕ САБИРАМЕ ПРИЯТЕЛИ НЕКА ГО НАПРАВЯ ПЪК ЩЕ ВИ ПОКАНЯ ТАЗИ СЪБОТА ЗАПОЧВАМ
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”