Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com
Форум
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
МЕЧТА
Модератор: emo vasilev
МЕЧТА
Здравейте нов съм във сайта гледам че има доста колеги специалисти щеви помоля за мнения и препоръки взех един РОВ така даго кажа 30м на 30м дълбочина 2.5м не за търговска цел а кът за почивка и збирки има много работа по водоема и най вече неискам даго бетонирам страхмее дане избяга водата че почвата е рохка заштото е във гората какво друго може да настиля - ще си пусна шаран и за пъстърва става -БЛАГОДАРЯ
- pa4o
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Re: МЕЧТА
Хубаво начинание, но мисля че за пъстърва няма да е подходящо, освен ако няма непрекъснато водоснабдяване със свежа вода (течение)
Да попиташ е моментен срам,
да не знеш срам за цял живот.
да не знеш срам за цял живот.
-
dobrin_dinev
- сериозен играч

Не разбирам много от подобни неща, но мисля че е желателно да има приток на прясна вода,(може и с малък дебит),
а за почвата има различни шашми с които да избегнеш бетонирането - фундиране , изолации и др.
Иначе начинанието е страхотно!
а за почвата има различни шашми с които да избегнеш бетонирането - фундиране , изолации и др.
Иначе начинанието е страхотно!
Спининг Клуб " АБИЧИ "
30 м на 30м и 2.5 дълбочинаЛ.ВИЧЕВ- krokibg написа:А колко е голям този РОВ![]()
![]()
![]()
Здревеи колега,
Това е мечтата на всеки риболовец.Учил съм рибовъдство и в учебниците е описано как точно е изградена стената на рибарник,но за съжеление не си спомням точно.Беше нещо чакъл,пясък,глина и отгоре земя.Като се прибеа ще прочета и пак ще ти пиша.
Това е мечтата на всеки риболовец.Учил съм рибовъдство и в учебниците е описано как точно е изградена стената на рибарник,но за съжеление не си спомням точно.Беше нещо чакъл,пясък,глина и отгоре земя.Като се прибеа ще прочета и пак ще ти пиша.
- krokibg
- учете се от него

Намирането на глинеста почва е добре,въпроса е от къде ще я намериш.Иска полагане на дебел пласт и тръмбоване с валяк.Това се прави на няколко пласта,полагаш единия,тръбоваш,полагаш още един и пак тръмбоваш.Ако имаш пари,става и да го бетонираш и насипеш чакъл и пясък над бетона.В Канада слагат найлон но е специален.Аз съм заложил на няколко неща,и когато тръгна да правя люпилнята,ще ги направя.Още не съм търсил фирми да разговарям с тях,но ще се ходи до Канада за да видя на място какво правят и как го правят.Всичко си дависи от това,с какви пари разполагаш.Опитаи се да провериш по фондовете/вече са отворени/какви възможности имаш за финансиране и района вписва ли се защото има райони на които дават и други,за които няма да отпускат пари за рибовъдство.30х30 обаче е много малко,и ще имаш риба колкото сам да си ловиш 

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Колга на Петрохан изравнитела го прави една чешка фирма и полагаха някаква хидроизалация(наилон)по лесно ще ти е да разбареш каква е тя от колкото д ходиш до Канада.Но ако си решил да видиш и риболова как върви 
- krokibg
- учете се от него

tinko79 написа:Колга на Петрохан изравнитела го прави една чешка фирма и полагаха някаква хидроизалация(наилон)по лесно ще ти е да разбареш каква е тя от колкото д ходиш до Канада.Но ако си решил да видиш и риболова как върви
Аз искам да правя нещата като хората.Нямам намерение след няколко години да го правя на ново.Мога да ти покажа доста изравнители,на какво приличат след известно време
А може да искам и разходка да си направя
Имаи си на предвид че хората там работят с други материали и имат други критерии за това как да се отглежда риба и да расте за да има печалба.Надали от Чехите ще науча кои-знае какво 

P.S Съветвам и колегата да се замисли,как и какво ще прави.Ако пък има постоянно вода,да си го държи така и това е.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
[quote="Л.ВИЧЕВ- krokibg"]Намирането на глинеста почва е добре,въпроса е от къде ще я намериш.Иска полагане на дебел пласт и тръмбоване с валяк.Това се прави на няколко пласта,полагаш единия,тръбоваш,полагаш още един и пак тръмбоваш.Ако имаш пари,става и да го бетонираш и насипеш чакъл и пясък над бетона.В Канада слагат найлон но е специален.Аз съм заложил на няколко неща,и когато тръгна да правя люпилнята,ще ги направя.Още не съм търсил фирми да разговарям с тях,но ще се ходи до Канада за да видя на място какво правят и как го правят.Всичко си дависи от това,с какви пари разполагаш.Опитаи се да провериш по фондовете/вече са отворени/какви възможности имаш за финансиране и района вписва ли се защото има райони на които дават и други,за които няма да отпускат пари за рибовъдство.30х30 обаче е много малко,и ще имаш риба колкото сам да си ловиш 
[/qu КОЛЕГА БЛАГОДАРЯ ТОВА ГО ПРАВЯ САМО ЗА КЕФ НЕ БИЗНЕС ТАМ ЩЕ СЕ САБИРАМЕ ПРИЯТЕЛИ НЕКА ГО НАПРАВЯ ПЪК ЩЕ ВИ ПОКАНЯ ТАЗИ СЪБОТА ЗАПОЧВАМ

[/qu КОЛЕГА БЛАГОДАРЯ ТОВА ГО ПРАВЯ САМО ЗА КЕФ НЕ БИЗНЕС ТАМ ЩЕ СЕ САБИРАМЕ ПРИЯТЕЛИ НЕКА ГО НАПРАВЯ ПЪК ЩЕ ВИ ПОКАНЯ ТАЗИ СЪБОТА ЗАПОЧВАМ