Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

МЕЧТА
Модератор: emo vasilev
МЕЧТА
Здравейте нов съм във сайта гледам че има доста колеги специалисти щеви помоля за мнения и препоръки взех един РОВ така даго кажа 30м на 30м дълбочина 2.5м не за търговска цел а кът за почивка и збирки има много работа по водоема и най вече неискам даго бетонирам страхмее дане избяга водата че почвата е рохка заштото е във гората какво друго може да настиля - ще си пусна шаран и за пъстърва става -БЛАГОДАРЯ
- pa4o
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: МЕЧТА
Хубаво начинание, но мисля че за пъстърва няма да е подходящо, освен ако няма непрекъснато водоснабдяване със свежа вода (течение)
Да попиташ е моментен срам,
да не знеш срам за цял живот.
да не знеш срам за цял живот.
-
- сериозен играч
Не разбирам много от подобни неща, но мисля че е желателно да има приток на прясна вода,(може и с малък дебит),
а за почвата има различни шашми с които да избегнеш бетонирането - фундиране , изолации и др.
Иначе начинанието е страхотно!
а за почвата има различни шашми с които да избегнеш бетонирането - фундиране , изолации и др.
Иначе начинанието е страхотно!
Спининг Клуб " АБИЧИ "
30 м на 30м и 2.5 дълбочинаЛ.ВИЧЕВ- krokibg написа:А колко е голям този РОВ![]()
![]()
![]()
Здревеи колега,
Това е мечтата на всеки риболовец.Учил съм рибовъдство и в учебниците е описано как точно е изградена стената на рибарник,но за съжеление не си спомням точно.Беше нещо чакъл,пясък,глина и отгоре земя.Като се прибеа ще прочета и пак ще ти пиша.
Това е мечтата на всеки риболовец.Учил съм рибовъдство и в учебниците е описано как точно е изградена стената на рибарник,но за съжеление не си спомням точно.Беше нещо чакъл,пясък,глина и отгоре земя.Като се прибеа ще прочета и пак ще ти пиша.
- krokibg
- учете се от него
Намирането на глинеста почва е добре,въпроса е от къде ще я намериш.Иска полагане на дебел пласт и тръмбоване с валяк.Това се прави на няколко пласта,полагаш единия,тръбоваш,полагаш още един и пак тръмбоваш.Ако имаш пари,става и да го бетонираш и насипеш чакъл и пясък над бетона.В Канада слагат найлон но е специален.Аз съм заложил на няколко неща,и когато тръгна да правя люпилнята,ще ги направя.Още не съм търсил фирми да разговарям с тях,но ще се ходи до Канада за да видя на място какво правят и как го правят.Всичко си дависи от това,с какви пари разполагаш.Опитаи се да провериш по фондовете/вече са отворени/какви възможности имаш за финансиране и района вписва ли се защото има райони на които дават и други,за които няма да отпускат пари за рибовъдство.30х30 обаче е много малко,и ще имаш риба колкото сам да си ловиш 

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Колга на Петрохан изравнитела го прави една чешка фирма и полагаха някаква хидроизалация(наилон)по лесно ще ти е да разбареш каква е тя от колкото д ходиш до Канада.Но ако си решил да видиш и риболова как върви 

- krokibg
- учете се от него
tinko79 написа:Колга на Петрохан изравнитела го прави една чешка фирма и полагаха някаква хидроизалация(наилон)по лесно ще ти е да разбареш каква е тя от колкото д ходиш до Канада.Но ако си решил да видиш и риболова как върви
Аз искам да правя нещата като хората.Нямам намерение след няколко години да го правя на ново.Мога да ти покажа доста изравнители,на какво приличат след известно време

P.S Съветвам и колегата да се замисли,как и какво ще прави.Ако пък има постоянно вода,да си го държи така и това е.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
[quote="Л.ВИЧЕВ- krokibg"]Намирането на глинеста почва е добре,въпроса е от къде ще я намериш.Иска полагане на дебел пласт и тръмбоване с валяк.Това се прави на няколко пласта,полагаш единия,тръбоваш,полагаш още един и пак тръмбоваш.Ако имаш пари,става и да го бетонираш и насипеш чакъл и пясък над бетона.В Канада слагат найлон но е специален.Аз съм заложил на няколко неща,и когато тръгна да правя люпилнята,ще ги направя.Още не съм търсил фирми да разговарям с тях,но ще се ходи до Канада за да видя на място какво правят и как го правят.Всичко си дависи от това,с какви пари разполагаш.Опитаи се да провериш по фондовете/вече са отворени/какви възможности имаш за финансиране и района вписва ли се защото има райони на които дават и други,за които няма да отпускат пари за рибовъдство.30х30 обаче е много малко,и ще имаш риба колкото сам да си ловиш 
[/qu КОЛЕГА БЛАГОДАРЯ ТОВА ГО ПРАВЯ САМО ЗА КЕФ НЕ БИЗНЕС ТАМ ЩЕ СЕ САБИРАМЕ ПРИЯТЕЛИ НЕКА ГО НАПРАВЯ ПЪК ЩЕ ВИ ПОКАНЯ ТАЗИ СЪБОТА ЗАПОЧВАМ