Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Върхове при риболов с фидър на затворени водоеми
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- сериозен играч
Re: Върхове при риболов с фидър на затворени водоеми
Ами няма и как да видиш,за това ти казах че като ми потрябвя ще си купя Уинкъл пикер,примерно Шимано Антарес 3.35м 10-50гр,а не на 4м кол да слагам 1/2oz връх.shekira написа:ники,ми аз до сега не съм виждал на българския пазар да се предлага фидер с 1/2 oz връх.ако бъркам нещо ма поправи.та невиждам що човек да не си купи такъв.

-
- разбира нещата
Алооо моля ви се и на двамата
VIKING FEEDER -Оборудвана общо с четери върха с различна твърдост - 1/2 oz.; 1 oz.; 1,1/2 oz. и 2 oz , максимално допустима акция на изхвърляне - 120 грама, работи на две дължини - 3,60 и 4,20 метра
АЗ ИМАМ ТАКЪВ
VIKING FEEDER -Оборудвана общо с четери върха с различна твърдост - 1/2 oz.; 1 oz.; 1,1/2 oz. и 2 oz , максимално допустима акция на изхвърляне - 120 грама, работи на две дължини - 3,60 и 4,20 метра
АЗ ИМАМ ТАКЪВ

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
върхът 1/2oz на vikinga е минал само по край тези параметри.говорим за реални неща не за измислици.Станимир Христов написа:Алооо моля ви се и на двамата
АЗ ИМАМ ТАКЪВ
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Единия ми фидер е с медиум - хеви акция и си има връх 1oz, 2.5 и 4 oz. За първо време мисля да го оборудвам с 1/2oz и 1.5 oz
Above us only sky
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
0.5 oz - 1 oz. -> стоящи води -> дребна риба
1.5 oz - 2 oz -> стоящи води и бавно течащи води -> малък шаран, платика и други малки риби
2.5 oz - 3 oz -> стоящи води и по-бързо течащи реки -> шаран, лин, кефал
4+ оz -> риболов на дистанция, метод фидер, бързо течащи реки -> шаран с двуцифрени килограми, мряна
извадка от http://www.gofishing.co.uk/Angling-Time ... explained/
1.5 oz - 2 oz -> стоящи води и бавно течащи води -> малък шаран, платика и други малки риби
2.5 oz - 3 oz -> стоящи води и по-бързо течащи реки -> шаран, лин, кефал
4+ оz -> риболов на дистанция, метод фидер, бързо течащи реки -> шаран с двуцифрени килограми, мряна
извадка от http://www.gofishing.co.uk/Angling-Time ... explained/
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

Искам да попитам нещо, от две години практикувам риболов на фидер.Пръчката с която ловях до сега(защото скоро си купих и друга)е марка HAKUYOс дължина 2.70 и 3броя върхове но на тях пише: 50гр ;60гр ;70гр.Какво е съотношението в измерителна единица oz?Предварително благодаря.
Няма по хубаво време от това когато сьм на риба.....с бира.
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Още веднъж благодаря колега.Значи в моят случай използвам най често 50гр или иначе казано 2 oz 

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И пръчката ти не е фидер, а пикер, фидерите са с дължина над 3 метра.
нямам живарник
Това не е лошо но наистина не го знаех за което благодаря.Но ако може да попитам още нещо.Скоро си закупих Shakespeare omni-x feeder 12 ft 3,60 10lb(20-60gr) с два върха.На тях не пише нищо,да разбирам ли че единият е 20гр. а другият 60гр или може би не?Ако някой знае моля за информация.Предварително благодаря.
- ivelin_1976
- разбира нещата
Върховете ти са два от следните три - 1oz, 1,5oz, 2oz. Можеш да ги тестваш с тежести. Като 1oz е 28гр.veso72 написа:единият е 20гр. а другият 60гр ......

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

Благодаря ще ги тествам.А по принцип предлагат ли се на пазара отделно върхове ако реша да ползвам по твърди.Примерно 3oz.
- ivelin_1976
- разбира нещата
Виждал съм на каталог до 6oz /ако не бъркам/. Най-разпространени са върховете на браунинг. Ще станат и за твоя фидер, вероятно след необходимия "тунинг"veso72 написа:предлагат ли се на пазара отделно върхове ако реша да ползвам по твърди.Примерно 3oz.

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

Благодаря за информациата