Таранки за стръв

Модератор: Paublo_Eskobar

MonsTer_EnerGy
разбира нещата
разбира нещата

Таранки за стръв

Мнение от MonsTer_EnerGy »

Здравейте , съфорумници ! Имам въпрос относно отглеждането на малки таранки ( каракуда ) понеже искам да си ги гледам в аквариум и когато тръгна за риба да си имам вкъщи и да не тичам да търся от къде да си купя . За сега съм ги сложил в един 14Л. аквариум и съм сложил за дъно камачета от теи от всичко по 1 лв. и някой друг рапан и мида от морето . За сега са 10 броя , а по - нататък още . Та въпроса ми е с какво да ги храня освен торен и бял червей ? Някакви храни за декоративни риби стават ли или нещо друго с което мога да ги храня ?
Ето снимки на аквариума с рибите :
Изображение

Изображение
Предварително благодаря на отзовалите се ;)
Изображение
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Таранки за стръв

Мнение от nasco2 »

Аз съм гледал но доста по едри във ваната и ги хранех с хляб, ведниж ми попадна и храна за костенурки( сушени скариди ) и тях ги хапваха с охота.
Последно промяна от nasco2 на Пет Фев 19, 2010 1:14 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

Навремето гледах няколоко в аквариум и ги хранех с храна за декоративни рибки и понякога им пусках и по някой червейче. Както казва и колегата може и с хляб, но бързо се замърсява водата. Успех.
Който го може, си го може!
MonsTer_EnerGy
разбира нещата
разбира нещата

Аз преди си гледах костенурка в един голям лекен на село и я хранех с разни растения и от нея имам едно пакетче такива сушени скариди , но ядът ли го таранките ? Сега им сложих хляб ама не ядът , а човека от където ги купих каза , че ги купува и ги разпродава бързо затова и не ги храни и аз предположих , че са гладни , но хляба не го пипат . Сега ще отида да купя бял и торен . Мисля , че помпичка и нагревател не са необходими тя таранката е корава :D
Изображение
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

MonsTer_EnerGy написа:Аз преди си гледах костенурка в един голям лекен на село и я хранех с разни растения и от нея имам едно пакетче такива сушени скариди , но ядът ли го таранките ? Сега им сложих хляб ама не ядът , а човека от където ги купих каза , че ги купува и ги разпродава бързо затова и не ги храни и аз предположих , че са гладни , но хляба не го пипат . Сега ще отида да купя бял и торен . Мисля , че помпичка и нагревател не са необходими тя таранката е корава :D

Не очаквай да се нахвърлят в/у храната като аквариумните рибки. При мен никога не ядяха докато съм там. Като им пусках храната изобщо не реагираха, но след известно време костатирвах, че храната я няма.
todor777
новобранец
новобранец

Мнение от todor777 »

за да пораснат трябва по голям за тези 10 бр.Например 150-200литра.Помпичка за въздух и леко пречистване поне иначе ще трябва да сменяваш водата през ден.Можеш да даваш по малко чернодробни гранули за декоративни риби.не са скъпи
ninka
новобранец
новобранец

Мнение от ninka »

С нищо. Просто от време на време сменяй водата и ги дръж на възможно най- хладното и сенчесто място.
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

След 10 дни ще умрът със сигурност, освен ако не сложиш помпичка. :D
BogdanSim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BogdanSim »

ninka написа:С нищо. Просто от време на време сменяй водата и ги дръж на възможно най- хладното и сенчесто място.
:smt023
Ако искате да разсмеете Бог - разкажете му плановете си.
spedo
новобранец
новобранец

Мнение от spedo »

Един приятел си е сложил малки таранки и часовници „слънчовки им казват на някой места”, само храна им пуска нито водата им сменя нищо. Пусни някои др. водорасло в аквариума и това е. дори един път водата им бе замръзнала бяха много смешни замръзнали в аквариума ама като се размрази водата бяха живи е имаше една две умрели ама…… риска да си риба :(
MonsTer_EnerGy
разбира нещата
разбира нещата

Сега се връщам от магазина . Купих морско дъно , бели червеи и такива черни гранули за декоративни риби . Сложих червеи сложих и от храната , но нищо не бутат . Тези гранули мисля , че са точно такива чернодробни и струват 20 ст. едно пакетче . Аз си мисля , че като отдоло дъното нали е такова песачливо и има и едри камъни когато пускам от тези гранули и те са малки и после рибата как си ги намира незнам , но продавачката каза , че си ги намира . Рибарския магазин от който купих таканките , продавача каза , че там бидона ли в каквото ги е държал бил замръзнал и после като се размръзнал и рибата си била жива и кажа , че били доста издръжливи и можело без помпички и нагреватели и тем подобни глезотии за декоративни риби . Незнам ще види и ще пиша пак след седмица :)
Изображение
MonsTer_EnerGy
разбира нещата
разбира нещата

След като сложих това морско дъна водата се поразмъти . Рибата все още не виждам да е хапнала и един червей , а за гранулите незнам , защото просто немога да видя те са толкова малки и в този пясък отдоло просто ... В магазина ми казаха , че когато се сменя водата , тази вода която се налива в аквариума трябва да е престояла поне 1 ден . Също ми казаха , че когато сменям водата , за да не купувам всеки ден ново и ново дъно да точа водата с маркуче , защото иначе едрите камъни ще ги събера в цетка примерно , но дребните песачинки заминават , но пък ако не измия аквариума преди да сложа новата вода нее си работа така , че мисля да си напрвя само дъно от големи камани . Проблема е там , че храната ще пада между каманите и няма да могат да я намират и да се хранат .
Изображение
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

За каракуди не ти трябват нищо, освен малко храна, всички декорации като камъчета водорасли и др. са единствено да ти красят къщата. Храната за декоративни рибки си е ок. В нея има много неща, но ги храни веднъж дневно. Помпи, филтри и др. са важни за декоративните рибки, за каракуди не ти трябват. И още нещо много важно, както е казал адаша 777, ако искаш да пораснат ти трябва доста повече място-литри. Аз съм гледал в бидон в мазето, смъртността при каракудите беше почти нулева. Колега беше забравил щипоци в буркан в мазето и след месец и повече си бяха живи и здрави даже без храна. Единствено се бяха обезцветили, даже имсе виждаше гръбнака.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
MonsTer_EnerGy
разбира нещата
разбира нещата

Еми колега аз ги взех хем да си ги гледам до пролетта която наближава , за да може като се стопли времето да ги вземам за стръв , така , че едно от основните неща е да пораснат да не са толкова малки , но нямам по голям аквариум , а и не ми се дават пари за такъв , защото един аквариум от порядъка на 150 - 200 л. както каза todor777 струва много скъпо , а ако ще купувам такъв , то той ще трябва да взема и много риби , защото за 10 риби се обезмисля , всмисъл да има повече риба и тя пак ще си расте . Така , че стават дълги и широки и то по - добре или предния ден преди риболов да си купя или на водоема да си хвана и тогава за замятам дънната за щука .
Изображение
Аватар
stefanotis
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от stefanotis »

todor777 написа:за да пораснат трябва по голям за тези 10 бр.Например 150-200литра.Помпичка за въздух и леко пречистване поне иначе ще трябва да сменяваш водата през ден.Можеш да даваш по малко чернодробни гранули за декоративни риби.не са скъпи
Да трябва им повечко пространство за да пораснат.
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”