Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Таранки за стръв
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- разбира нещата
Таранки за стръв
Здравейте , съфорумници ! Имам въпрос относно отглеждането на малки таранки ( каракуда ) понеже искам да си ги гледам в аквариум и когато тръгна за риба да си имам вкъщи и да не тичам да търся от къде да си купя . За сега съм ги сложил в един 14Л. аквариум и съм сложил за дъно камачета от теи от всичко по 1 лв. и някой друг рапан и мида от морето . За сега са 10 броя , а по - нататък още . Та въпроса ми е с какво да ги храня освен торен и бял червей ? Някакви храни за декоративни риби стават ли или нещо друго с което мога да ги храня ?
Ето снимки на аквариума с рибите :

Предварително благодаря на отзовалите се
Ето снимки на аквариума с рибите :

Предварително благодаря на отзовалите се

- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Таранки за стръв
Аз съм гледал но доста по едри във ваната и ги хранех с хляб, ведниж ми попадна и храна за костенурки( сушени скариди ) и тях ги хапваха с охота.
Последно промяна от nasco2 на Пет Фев 19, 2010 1:14 pm, променено общо 1 път.
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Навремето гледах няколоко в аквариум и ги хранех с храна за декоративни рибки и понякога им пусках и по някой червейче. Както казва и колегата може и с хляб, но бързо се замърсява водата. Успех.
Който го може, си го може!
-
- разбира нещата
Аз преди си гледах костенурка в един голям лекен на село и я хранех с разни растения и от нея имам едно пакетче такива сушени скариди , но ядът ли го таранките ? Сега им сложих хляб ама не ядът , а човека от където ги купих каза , че ги купува и ги разпродава бързо затова и не ги храни и аз предположих , че са гладни , но хляба не го пипат . Сега ще отида да купя бял и торен . Мисля , че помпичка и нагревател не са необходими тя таранката е корава 

- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
MonsTer_EnerGy написа:Аз преди си гледах костенурка в един голям лекен на село и я хранех с разни растения и от нея имам едно пакетче такива сушени скариди , но ядът ли го таранките ? Сега им сложих хляб ама не ядът , а човека от където ги купих каза , че ги купува и ги разпродава бързо затова и не ги храни и аз предположих , че са гладни , но хляба не го пипат . Сега ще отида да купя бял и торен . Мисля , че помпичка и нагревател не са необходими тя таранката е корава
Не очаквай да се нахвърлят в/у храната като аквариумните рибки. При мен никога не ядяха докато съм там. Като им пусках храната изобщо не реагираха, но след известно време костатирвах, че храната я няма.
за да пораснат трябва по голям за тези 10 бр.Например 150-200литра.Помпичка за въздух и леко пречистване поне иначе ще трябва да сменяваш водата през ден.Можеш да даваш по малко чернодробни гранули за декоративни риби.не са скъпи
С нищо. Просто от време на време сменяй водата и ги дръж на възможно най- хладното и сенчесто място.
- orion30
- разбира нещата
След 10 дни ще умрът със сигурност, освен ако не сложиш помпичка. 

-
- научил се да хвърля
ninka написа:С нищо. Просто от време на време сменяй водата и ги дръж на възможно най- хладното и сенчесто място.

Ако искате да разсмеете Бог - разкажете му плановете си.
-
- новобранец
Един приятел си е сложил малки таранки и часовници „слънчовки им казват на някой места”, само храна им пуска нито водата им сменя нищо. Пусни някои др. водорасло в аквариума и това е. дори един път водата им бе замръзнала бяха много смешни замръзнали в аквариума ама като се размрази водата бяха живи е имаше една две умрели ама…… риска да си риба 

-
- разбира нещата
Сега се връщам от магазина . Купих морско дъно , бели червеи и такива черни гранули за декоративни риби . Сложих червеи сложих и от храната , но нищо не бутат . Тези гранули мисля , че са точно такива чернодробни и струват 20 ст. едно пакетче . Аз си мисля , че като отдоло дъното нали е такова песачливо и има и едри камъни когато пускам от тези гранули и те са малки и после рибата как си ги намира незнам , но продавачката каза , че си ги намира . Рибарския магазин от който купих таканките , продавача каза , че там бидона ли в каквото ги е държал бил замръзнал и после като се размръзнал и рибата си била жива и кажа , че били доста издръжливи и можело без помпички и нагреватели и тем подобни глезотии за декоративни риби . Незнам ще види и ще пиша пак след седмица 

-
- разбира нещата
След като сложих това морско дъна водата се поразмъти . Рибата все още не виждам да е хапнала и един червей , а за гранулите незнам , защото просто немога да видя те са толкова малки и в този пясък отдоло просто ... В магазина ми казаха , че когато се сменя водата , тази вода която се налива в аквариума трябва да е престояла поне 1 ден . Също ми казаха , че когато сменям водата , за да не купувам всеки ден ново и ново дъно да точа водата с маркуче , защото иначе едрите камъни ще ги събера в цетка примерно , но дребните песачинки заминават , но пък ако не измия аквариума преди да сложа новата вода нее си работа така , че мисля да си напрвя само дъно от големи камани . Проблема е там , че храната ще пада между каманите и няма да могат да я намират и да се хранат .
За каракуди не ти трябват нищо, освен малко храна, всички декорации като камъчета водорасли и др. са единствено да ти красят къщата. Храната за декоративни рибки си е ок. В нея има много неща, но ги храни веднъж дневно. Помпи, филтри и др. са важни за декоративните рибки, за каракуди не ти трябват. И още нещо много важно, както е казал адаша 777, ако искаш да пораснат ти трябва доста повече място-литри. Аз съм гледал в бидон в мазето, смъртността при каракудите беше почти нулева. Колега беше забравил щипоци в буркан в мазето и след месец и повече си бяха живи и здрави даже без храна. Единствено се бяха обезцветили, даже имсе виждаше гръбнака.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
-
- разбира нещата
Еми колега аз ги взех хем да си ги гледам до пролетта която наближава , за да може като се стопли времето да ги вземам за стръв , така , че едно от основните неща е да пораснат да не са толкова малки , но нямам по голям аквариум , а и не ми се дават пари за такъв , защото един аквариум от порядъка на 150 - 200 л. както каза todor777 струва много скъпо , а ако ще купувам такъв , то той ще трябва да взема и много риби , защото за 10 риби се обезмисля , всмисъл да има повече риба и тя пак ще си расте . Така , че стават дълги и широки и то по - добре или предния ден преди риболов да си купя или на водоема да си хвана и тогава за замятам дънната за щука .
- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Да трябва им повечко пространство за да пораснат.todor777 написа:за да пораснат трябва по голям за тези 10 бр.Например 150-200литра.Помпичка за въздух и леко пречистване поне иначе ще трябва да сменяваш водата през ден.Можеш да даваш по малко чернодробни гранули за декоративни риби.не са скъпи
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.