Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Смях с въдица в ръка
Модератор: dantho.mihov
- steven1969_bg
- научил се да хвърля
Re: Смях с въдица в ръка
преди 10-ина години...всеки петък играехме карти в едно кръчме и бая си подпивахме...та идват събота към 4 сутринта двама френда и ме забират в края на март да откриваме на Чам Дере...как съм легнал на задните седалки не помня...ама се събудих половин секунда преди да се забием под едно борче на десен завой,малко преди Комунига...то пътя лед по северните скатове и айде през канавката...отиде радиатора та до Пловдив бая вода доляхме ама в Тракия сменихме колата и бегом на Ръжево на дупките за риба...остави ми фанахме.... 

не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
- juliano_84
- фен клуб-скобар
Спомням си една история от преди доста години.
Отиваме на риболов с преспиване по Струма с един приятел, баща му и негови колеги.
Следобяда ловихме и като се постъмни заседнахме на масата и се завъртяха едни скари,Бири, Ракии, Мастики и кво ли не.
Бащата на моя приятел се почерпи добре и към 10 решихме че ще правим нощен риболов на ПИЯВИЦА за кефал,сомчета че дори и хубави мрени.
Всеки взе по едно чорапче с пиявици и се насочи към негово си място.
Ние плътно с моя приятел ловихме кво правихме, и по едно време (2 - 3 чеса ноща) решаваме да провериме как вървят нещата при баща му и тръгнахме натам.
Познайте как намерихме човека
Човека както се паркирал до едни тръстики леко се потъркулил и краката му в реката а чорапа с пиявиците до него отворен и 10на му се изпозалепили по него
а нашия си спи сладко ли сладко и е над Всичките тези неща 
Не знаехме да се смеем ли да плачем ли ...... Събудихме го почнахме да махаме гадинките от него и го сложихме да легне ма вече където трябваше макар и малко поизпит от стръвта си
Отиваме на риболов с преспиване по Струма с един приятел, баща му и негови колеги.
Следобяда ловихме и като се постъмни заседнахме на масата и се завъртяха едни скари,Бири, Ракии, Мастики и кво ли не.
Бащата на моя приятел се почерпи добре и към 10 решихме че ще правим нощен риболов на ПИЯВИЦА за кефал,сомчета че дори и хубави мрени.
Всеки взе по едно чорапче с пиявици и се насочи към негово си място.
Ние плътно с моя приятел ловихме кво правихме, и по едно време (2 - 3 чеса ноща) решаваме да провериме как вървят нещата при баща му и тръгнахме натам.
Познайте как намерихме човека

Човека както се паркирал до едни тръстики леко се потъркулил и краката му в реката а чорапа с пиявиците до него отворен и 10на му се изпозалепили по него

Не знаехме да се смеем ли да плачем ли ...... Събудихме го почнахме да махаме гадинките от него и го сложихме да легне ма вече където трябваше макар и малко поизпит от стръвта си

-
- научил се да хвърля
Това се случи преди десеттина години река Камчия месец март.Колегата под мен решава да си слажи колче но какво: един изсъхнал бодил и в момента на забиването трръна се чупи и от колегата останаха само ботушите над водата
.Голям смях падна,а що сушене беше
.

-
- разбира нещата
Преди 2 години някъде съм на едно каналче за риба, забил съм стойките, сложил съм телескопите на тях и чакам да кълве. По едно време ми кълве, навеждам се да взема аз въдицата и да засичам, и една жаба като ми скочи на гърба направо изтръпнах. Понеже брегът е стръмен и красавицата скочи отгоре направо върху мен. Щях да падна във водата 

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
-
- разбира нещата
Януари месец 2010 година решихме с едно момче от моя клас да откриваме сезона на подледен риболов . 1-2 дена четем из форумите как става чалъма , ходихме купихме си въдички , кивоци , мормишки всичко необходимо . Обаче пари за ледобур нямаааа... и добре колегата от форума "iogo" ослужи с един който осигури оставането ни на леда , защото както го бяхме замислили с кирката
Тааа както и да е , дойде деня в който се бяхме организирали и понеже до 2 часа следобяд сме на училище и ние решихме да избягаме от даскало и да ходим за риба . Така и направихме . Учителката по математика видяла , че до сега сме били в часовете и от нейния час вече ни няма и попитала класа къде сме и те отговорили : за риба . Тя изумено казала : В това време ? те отвърнали : Ами да ! И тя казала : Ей за това , че са избягали им кажете , че ако не донесът по някоя риба ще им пиша по една двойка . Ние каръците отиваме на язовира дупки направихме бол , въдици заложихме на плувка , на мормишки тръскахме кво ли не правихме и неще да кълве . Така си и останахме без риби . На другия ден отиваме ние на училище и от класа ни казаха , че госпожата ще ни пише двойки ( това в кръга на шегата разбира се ) , но ние решихме да се базикаме с нея и в междучасието отидохме до един рибарски магазин да купим някой таканка от тези за стръв ама бидоня замръзнал и няма таранки . От там право в магазина за домашни любимци и купихме една декоративна рибка " гупа " и газ към даскало , че закъснявахме . Влизаме ние в стаята опаааааа закаснели сме с 5 мин. обаче крием рибата . Отивам аз при госпожата и започвам да й обяснявам каквото е казала и , за да не ни пише слабите оценки им носим риба и й показвам един плик с вода и вътре гупичката доволно си обикаля . Така целия клас се смяха , а госпожата най - много 

-
- новобранец
Един хубав летен ден аз,баща ми и братчеда решаваме,че ще ходим на яз Батак за риба за 3 дена и 2 нощувки.Та нагласихме се ние-ядене,пиене,скари и т.н. и квото си трябва за един хубав риболов за 3 дена.Отидохме,хвърлихме дънните на качамак и седим и чакаме като междувременно си хапваме и си пийваме на кой какво му душа сака и мухабета върви и чат пат някое буфало изкараме.Минава 1-вия ден,минава и ноща,идва втория ден(само да уточня,че като се съберем с братчеда на пикник на язовира спане няма,само ядене и пиене по цял ден и нощ.Е, и риба де) и забелязваме ,че количеството храна ,което сме взели за да изкараме ноща и другия ден до обяд рязко е намаляла.Кво да прайм сега,пийнали хубаво(но не трудни за рисуване и тримата
),няма кой да се качи на колата да отиде до гр.Батак да вземе нещо за ядене.На баща ми по едно време му идва блестящата идея,че в гората ще намерим манатарки.Речено сторено.Отидохме и намерихме някоя манатарка,които привечер хвърлих на скарата.Обаче.....Става 1-2 през ноща всичкото мезе барабар с манатарките свършиха,а на една гола домашна ракия не се стои.И си го спомням като ден днешен.Баща ми се беше вече яко натряскал и отиде да спи,а ние с братчеда сме се опънали на рибарските столове,между нас огъня гори и скарата стои празна,цъкаме ракийка и гледаме дънните срещу нас,а бе тотално размазване.По едно време не помня на кой от нас двамата му дойде идеята:
-А бе тоя качамак дето е за хранилките дали става за ядене,а?
Ха сега де,качамака го беше забъркал баща ми и въобще нямахме представа какво има вътре.
И си мислим ние,щом рибата го яде значи става.Речено сторено.Дръпнах кофата с качамака до мене и започнах да плескам едни яки кюфтаци и ги мятам на скарата.Не се опичаха хубаво,само отгоре качамака хващаше коричка и вътре сурови ама пиян човек като го подгони гладът не мисли,а лапа с две ръце.Та общо взето излапахме качамака с братчеда и остана малко,горе доле до сутринта да зареждаме въдиците.Сутринта баща ми става,махмурлия и кат видя каква сме я свършили голям бъзик падна,и до ден днешен се майтапим.Последствията от 3 дена и две нощи без сън и поркане бяха,че като се прибрахме на 3-ия ден не можех да говоря от умора и само мучах като теле като ме питаха нещо и като се трупясах в леглото спах до другия ден вечерта.
Офффф....,чакайте че с тази случка се сетих за един друг случай дето ходихме да вадим картофи посред нощ с братчеда от една близка до язовира нива,да си прайм картофи на жар.Малииии....Ама айде нея ще оставя за по нататък...

-А бе тоя качамак дето е за хранилките дали става за ядене,а?
Ха сега де,качамака го беше забъркал баща ми и въобще нямахме представа какво има вътре.
И си мислим ние,щом рибата го яде значи става.Речено сторено.Дръпнах кофата с качамака до мене и започнах да плескам едни яки кюфтаци и ги мятам на скарата.Не се опичаха хубаво,само отгоре качамака хващаше коричка и вътре сурови ама пиян човек като го подгони гладът не мисли,а лапа с две ръце.Та общо взето излапахме качамака с братчеда и остана малко,горе доле до сутринта да зареждаме въдиците.Сутринта баща ми става,махмурлия и кат видя каква сме я свършили голям бъзик падна,и до ден днешен се майтапим.Последствията от 3 дена и две нощи без сън и поркане бяха,че като се прибрахме на 3-ия ден не можех да говоря от умора и само мучах като теле като ме питаха нещо и като се трупясах в леглото спах до другия ден вечерта.
Офффф....,чакайте че с тази случка се сетих за един друг случай дето ходихме да вадим картофи посред нощ с братчеда от една близка до язовира нива,да си прайм картофи на жар.Малииии....Ама айде нея ще оставя за по нататък...

Какво е по-хубаво от едно бурканче с мед?Две бурканчета с мед.-Мечо Пух
- nicko67
- вече хвърля и на тежко
Вие ли ми извадихте картофите ве ваща кожа гладна
!

-
- новобранец
Ще ме извиняваш колега ама нивата няма да е била твоя,ние със собственика на нивата се запознахме посред нощитеnicko67 написа:Вие ли ми извадихте картофите ве ваща кожа гладна![]()
![]()
!

Какво е по-хубаво от едно бурканче с мед?Две бурканчета с мед.-Мечо Пух
-
- разбира нещата
Ние също веднъж, като бяхме за риба посред нощ разбрахме, че яденето ни е намаляло и няма да стигне до утре. Едно от момчетата запали едно симсонче и отиде до близките ниви, и се върна с 1 чувал царевица.
Когато си гладен, всичко се яде
А бе царевичката си беше божествена на жар 

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
преди години на искъра при гара карлуково. от едната страна огромни каменни блокове нападали в реката от другата равно поле.Лято,страшна жега,тревата изгoряла и пожълтела. бялата мряна кълве като луда като и поднесеш стръвта ама само на скакалец НО скакалци нема. приателя ми працапва през реката и по полето тръгва да гони скакалци подскачаики,приклякваики и от време на време надава боен вик ' Опааа още една мръвка". по едно време се появиха някакви хора с бели престилки и забраха нашия човек. след неколко часа се появи обратно - оказало се че някакъв луд избягал от близката лудница и след доста разправии че е нормален го пуснали.санитарите като го видели че подскача и вика из пожълтялата трева решили че е техния човек
============
Последно промяна от ULDO1 на Вто Ное 09, 2010 8:34 pm, променено общо 1 път.
Тва ме разби !!!ULDO1 написа:Е това ако е вярно направо разбиваоказало се че някакъв луд избягал от близката лудница и след доста разправии че е нормален го пуснали.санитарите като го видели че подскача и вика из пожълтялата трева решили че е техния човек![]()

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- вече хвърля и на тежко
преди две години,на река искър,стара кримка рибар,44 набор,ще ме води на секретно място на първия ми риболов на сом.аз взимам и компанията,барабар с детето и жената,за къдем
.вкарваме въдиците към 4 след обяд,а нашия човек вече подпиинал,обича чашката почти като сомския риболов..Към 5 часа забелязахме,че сме забравили хляб,и аз и двамата авери решихме да се разходим до близкото село да вземем.след час се връщаме,гледам едната въдица извадена и оплетена,питам го какво става,а тои се прави на ядосан,някакъв,,як,,клен бил ударил,но се откачил до брега.По погледа на жена ми разбрах,че нещо ме маитапят,а тои вика,я виж в оня чувал!гледам аз,а то соме 5 6 кила,тои го изтеглил,а жената го кепчосала!Лелеее,забравих и скара,и даже ракия и салата,като почна едно презареждане, презамятане,само дето не бях залегнал до въдиците,викам си,малее,това секретно място верно ври от сом!...до 10 часа нищо...Стана време да си прибирам домочадието.а стария вече беше къор кютук...Пак го оставихме сам,аз и аверите закарахме жената и детето,заредихме още бира и други напитки и след два часа се връщаме при човека,гледам,и не вярвам на очите си,още една въдица оплетена и извън водата,ветерана мощно хърка,кален до ушите,но с доволна усмивка дори в съня си!Едвам го събудих,викам,,какво става бре!,,А,нищо още един извадих
.,Къде е?,,Ами хвърлих го някъде отзад в копривите!?,,търсихме половин час,и нищо!а въдиците и на тях нищо!по някое време стария се поосвести и стана да търси пелина(това му е любимото).ние бяхме решили,че ни маитапи за втория сом,но тоя луд човек като се завря в копривата,и след секунди излиза със сом в ръцете,почти колкото първия
Аз вече сериозно се чудех,да се радвам или да плача,само да мръдна,и се лови сом,и то от

-
- вече хвърля и на тежко
къор кютук рибар,а аз дебна цяла нощ и няма и удар!Към 5 часа,отчаян,се предадох и заебах поста до въдиците,седнах на масата при другите,които вече бяха порядъчно оцветени,и наблегнах и аз на ракия,мъката ми трябваше да се удави с нещо...към 6 часа,удар и сом 3,500
След половин час втори 2,500,после и кило,пуснат!от тогава тръгна ли за сом,почвам бирите от колата,и винаги връзва( е почти винаги де)!

-
- разбира нещата
Това с бирата ще е печеливша стратегия, да знаеш.