Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Браво на ИАРА-Хасково
Модератор: bobopeli
- krokibg
- учете се от него
Re: Браво на ИАРА-Хасково
Скобилевския мост е границата и от другата страна е Старозагорско - Чирпанското звено,на долу по реката е Пловдив-Първомайското и така
Най-близо са Чирпанците

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
И какъв излиза извода: значи ако съм по средата на моста съм в неотрална зона . Ще ме извинявате всички но това е пълна идиотщина. Ето тези граници са рай просто за жичкажиите.
-
- новобранец
Колеги,смея да твърдя,че този район на Марица,около скобелевския мост отива към тотално обезрибяване.Понеже родното ми село е Зетьово,Чирпанско много често посещавам този район и за последните 2-3г дори и жабите намаляха в реката в резултат на постоянните набези на токаджиите.Не казвам бракониерите,защото реката я познавам от 40г,винаги е имало разни бракониери със серкмета,даули,но не са причинявали кой знае какви поражения на реката,не че ги оправдавам,напротив-ненавиждам всякаква форма на бракониерство,но мащаба на това което се случва с реката след появата на токаджиите,просто нямам думи да го опиша.Преди години рано сутрин и привечер в хубави дни реката завираше от игра на риба,а това лято беше почти като мъртва.И не е само Мърфито от Ябълково,както казва Кроки,ами по информация от колеги от Чирпан,само в града има не по-малко от 15 токаджии.Но не е само там проблема с река Марица.Понеже любимият ми риболов е спининг точно по река Марица смея да твърдя,че познавам реката от Пловдив до границата и това явление е повсеместно.
Радвам се ,че д-р Милчев участва във форума,наистина е похвално от негова страна,че чете и се вслушва в мненията на редовите любители риболовци.Но съм сигурен,че и при най-доброто му желание на него и неговите инспектори,като се има впредвид с какво разполагат и колко водоема и реки има в Хасковска област и при настоящото законодателство проблема с бракониерите изобщо няма да се разреши в близко бъдеще,ако няма сериозни промени в законодателство,организация и финанси.Докато не влезнат в затвора електричари,мрежари с промишлен улов,конфискация освен на бракониерските уреди,на лодки,коли ,джипове и т.н.,само ще си драскаме по форумите колко сме зле и как иараджиите нищо не правят
И накрая към д-р Милчев,ако случайно прочете поста ми,ако имате възможност обърнете малко повече внимание на Марица,защото най-хубавия участък от най-голямата река на територията на България е на ваша територия,а рибарското население по реката е не по малко от това по язовирите.
Поздрави!
Радвам се ,че д-р Милчев участва във форума,наистина е похвално от негова страна,че чете и се вслушва в мненията на редовите любители риболовци.Но съм сигурен,че и при най-доброто му желание на него и неговите инспектори,като се има впредвид с какво разполагат и колко водоема и реки има в Хасковска област и при настоящото законодателство проблема с бракониерите изобщо няма да се разреши в близко бъдеще,ако няма сериозни промени в законодателство,организация и финанси.Докато не влезнат в затвора електричари,мрежари с промишлен улов,конфискация освен на бракониерските уреди,на лодки,коли ,джипове и т.н.,само ще си драскаме по форумите колко сме зле и как иараджиите нищо не правят
И накрая към д-р Милчев,ако случайно прочете поста ми,ако имате възможност обърнете малко повече внимание на Марица,защото най-хубавия участък от най-голямата река на територията на България е на ваша територия,а рибарското население по реката е не по малко от това по язовирите.
Поздрави!
- IARA_HASKOVO
- новобранец
Уважаеми колига,
много внимателно прочетох написаното.Съгласен съм с Вас.Искам да Ви кажа,че през 2009г най голямо внимание сме обръщали на р.Марица-най много актове сме съставили по реката.Особено сега,през зимния сезон почти всекидневно минаваме по този маршрут.
Мисля,че трябва да сте наясно със следното-има четири условия за да се работи качествено:
1.личните качества на служителите и особено на началника
2.достатъчно инспектори
3.достатъчно автомобили
4.достатъчно гориво
Едно от тези условия да липсва и не може да се работи достатъчно качествено.
Вие как мислите-дали всички условия са налице?
Въпреки всичко ние няма да вдигнем ръце и ще си вършим работата максимално ангажирани.
д-р Милчев
много внимателно прочетох написаното.Съгласен съм с Вас.Искам да Ви кажа,че през 2009г най голямо внимание сме обръщали на р.Марица-най много актове сме съставили по реката.Особено сега,през зимния сезон почти всекидневно минаваме по този маршрут.
Мисля,че трябва да сте наясно със следното-има четири условия за да се работи качествено:
2.достатъчно инспектори
3.достатъчно автомобили
4.достатъчно гориво
Вие как мислите-дали всички условия са налице?
Въпреки всичко ние няма да вдигнем ръце и ще си вършим работата максимално ангажирани.
д-р Милчев
- Don4o_62
- учете се от него
В тоя ред на мисли да вметна и аз нещо.Става въпрос за Ст.Кладенец.Какво стана с тази охрана,коята до началото на миналото лятото минаваше редовно с куката,и мрежарите малко се съобразяваха.Язовира го посещавам много често и цяло лято до късна есен,се пускаха мрежи,ПОДЧЕРТАВАМ даже и през деня.Особено в района около Острова,около садките най много,и отсреща където падна самолета.За и около Дърец там се знае какъв промишлен риболов става.Но взеха да ги пускат отсреща успоредно на Сипейте,че в района на вилите рибата намаляла. Лятото се запознах на язовира с човек,представляващ някаква служба в ИАРА(легитимира ми се), който беше дошъл от София инкогнито. За три дена обикаляне по язовира, не срещнал нито един път някаква охрана.Беше крайно учуден защо е така.Казах му, че това е цяло лято. И искам да спомена ей така между другото,че язовира е почти обезрибен.Като гледаш със сонара,само дъно и вода.Риба много нарядко и то на някой места.Няма да споменавам къде.
Искам да попитам за телефон, но работещ, на който може да се сигнализира за нарушения.
Искам да попитам за телефон, но работещ, на който може да се сигнализира за нарушения.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Честно да ти кажа колега, говорил съм с доста колеги от различни районо и засега най-ефективният тел. е 112 

Don4o_62 написа:В тоя ред на мисли да вметна и аз нещо.Става въпрос за Ст.Кладенец.
Za съжаление Ст. Кладенец е на територията на кърджалииската ИАРА. От тия съм вдигнал ръце..
Там са на партиен принцип. Има двама служители , които ги боли за работата и обикалят, но са само двама. А и ги е страх от отмъщение , по партиина линия. Стигали сме дотам , да ги заплашвам с апарата, че ще ги снимам и ще ги пусна по списанията и те да ми се молят, да не го правя. И... съжалих ги. Все пак, каквото могат правят, двамата, колкото и малко да е.... Мъка...мъка...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
- Don4o_62
- учете се от него
Докато ги мярках бяха трима.Не знам,третия може да им е бил охрана
.След изборите си викам,сега кво ли ще става тука.Тя найстина стана,та подмина.По горе съм написал.Даже един мрежар(градски ми е) от садките,толкова се е самозабравил и си е помислил че вече няма кой да ги притеснява,че казва,ОТ САДКИТЕ ДО ОСТРОВА Е ЧАСТНО И ГОРСКИТИ НЯМА ВЕЧЕ ДА ГИ ПУСКАМ ДА МИНАВАТ ОТТУКА
.Като го слушах тоя чокъл, ми идваше да му набия канчето,та да слезне малко на земята,но са много проклети тия малоумници.Винаги ще ти направят беля на колата,като си вътре по цял ден.На това му се вика самозабравяне и простотия.На 36км.язовир да казваш горските откъде да минават.Сигурно може,но само по пешеходната и на зелено
Дано го прочете някой служител на ИАРА,та да си правят сметка от къде да минават.

Дано го прочете някой служител на ИАРА,та да си правят сметка от къде да минават.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

-
- новобранец
[quote="\IARA_HASKOVO\"]Мисля,че трябва да сте наясно със следното-има четири условия за да се работи качествено:
2.достатъчно инспектори
3.достатъчно автомобили
4.достатъчно гориво
Вие как мислите-дали всички условия са налице?[/quote]
Д-р Милчев радва ме факта,че обръщате внимание на р Марица и се надявам през настоящата година да има повече заловени и санкционирани бракониери по реката.
А за условията които поставяте се надявам,че поне първото условие е налице,защото за останалите съм сигурен,че не покриват и наполовина необходимото.
Бих добавил и още едно условие-мотивацията.И да са качествени служителите,когато не са мотивирани достатъчно пак няма да се свърши качествено работата.Ще се избягват конфликтни ситуации,ще се пускат влиятелни и платежоспособни бракониери и т.н.А доколкото знам какви са възнагражденията на служителите и това условие не е на лице.Така че на проблема с бракониерството не гледам повърхностно и съм на ясно,че нещата за голямо съжаление скоро не вярвам да се подобрят.Колкото и да е ентусиазиран новия шеф на ИАРА,както се коментира,само с ентусиазъм при наличието на тези условия едва ли ще има кой знае какви промени.Дай Боже да греша!
И не само бракониери с ток,мрежи и др неразрешени от закона средства нанасят големи поражения на рибната популация.Как ще коментирате факта примерно на яз Тракиец,че ви е най-близък,две седмици преди забраната присъствието на 50лодки и 300 риболовци в устието на реката и как се унищожават стотици килограми напращяла от хайвер и сперма риба и то по разрешен от закона начин.И това ако не е недомислица на закона,здраве му кажи!Къде са зоните за възпроизводство,които ги имаше преди години,или се разчита на съзнанието и морала на българския риболовец,или пък имаме достатъчно запаси от риба по водоемите и можем да си позволим тази касапница.Мисълта ми с този пример е,че трябва и в закона да има промени и то в посока на доста ограничения,колкото и да не им се иска на повечето колеги защото от Европейските държави сигурно нашия режим на риболов е най-либерален.Ако продължава така скоро време бялата риба ще остане само спомен,а и не само тя.
Поздрави!
2.достатъчно инспектори
3.достатъчно автомобили
4.достатъчно гориво
Вие как мислите-дали всички условия са налице?[/quote]
Д-р Милчев радва ме факта,че обръщате внимание на р Марица и се надявам през настоящата година да има повече заловени и санкционирани бракониери по реката.
А за условията които поставяте се надявам,че поне първото условие е налице,защото за останалите съм сигурен,че не покриват и наполовина необходимото.
Бих добавил и още едно условие-мотивацията.И да са качествени служителите,когато не са мотивирани достатъчно пак няма да се свърши качествено работата.Ще се избягват конфликтни ситуации,ще се пускат влиятелни и платежоспособни бракониери и т.н.А доколкото знам какви са възнагражденията на служителите и това условие не е на лице.Така че на проблема с бракониерството не гледам повърхностно и съм на ясно,че нещата за голямо съжаление скоро не вярвам да се подобрят.Колкото и да е ентусиазиран новия шеф на ИАРА,както се коментира,само с ентусиазъм при наличието на тези условия едва ли ще има кой знае какви промени.Дай Боже да греша!
И не само бракониери с ток,мрежи и др неразрешени от закона средства нанасят големи поражения на рибната популация.Как ще коментирате факта примерно на яз Тракиец,че ви е най-близък,две седмици преди забраната присъствието на 50лодки и 300 риболовци в устието на реката и как се унищожават стотици килограми напращяла от хайвер и сперма риба и то по разрешен от закона начин.И това ако не е недомислица на закона,здраве му кажи!Къде са зоните за възпроизводство,които ги имаше преди години,или се разчита на съзнанието и морала на българския риболовец,или пък имаме достатъчно запаси от риба по водоемите и можем да си позволим тази касапница.Мисълта ми с този пример е,че трябва и в закона да има промени и то в посока на доста ограничения,колкото и да не им се иска на повечето колеги защото от Европейските държави сигурно нашия режим на риболов е най-либерален.Ако продължава така скоро време бялата риба ще остане само спомен,а и не само тя.
Поздрави!
Последно промяна от asp-erman на Пет Мар 05, 2010 3:33 pm, променено общо 1 път.
- IARA_HASKOVO
- новобранец
Уважаеми колега,
напълно сте прав.Мотивацията е много важен фактор и няма как да не е свързана с получаваното възнаграждение.Що се касае до забраната през размножителния период-как си представяте да започне на 15 март и да приключи на 15юни.Знаете ли какъв рев ще има и то от хора,които пишат във този форум.Тази година се подготвя нов закон за рибарството.Изпращайте Вашите предложения директно в агенцията.Пък ако искате може да ги обсъдим заедно.Що се касае до лодките-тези хора се имат за "висша"категория риболовци.Изобщо не се съобразяват с останалите риболовци.Но това е въпрос на култура и манталитет.Иначе за яз."Тракиец"-можем само да си сложим палатката по рано и да я приберем по късно,макар че не сме задължени да го правим.
д-р Милчев
напълно сте прав.Мотивацията е много важен фактор и няма как да не е свързана с получаваното възнаграждение.Що се касае до забраната през размножителния период-как си представяте да започне на 15 март и да приключи на 15юни.Знаете ли какъв рев ще има и то от хора,които пишат във този форум.Тази година се подготвя нов закон за рибарството.Изпращайте Вашите предложения директно в агенцията.Пък ако искате може да ги обсъдим заедно.Що се касае до лодките-тези хора се имат за "висша"категория риболовци.Изобщо не се съобразяват с останалите риболовци.Но това е въпрос на култура и манталитет.Иначе за яз."Тракиец"-можем само да си сложим палатката по рано и да я приберем по късно,макар че не сме задължени да го правим.
д-р Милчев
-
- новобранец
Колеги,аз също искам да изкажа моите благодарности на ИАРА Хасково.След подаден сигнал за пуснати мрежи на яз.Иваново хората реагираха веднага. Браво и все в тази насока и желание за работа.Че както са я започнали тези бракониери след 2-3 години ще ходим по водоемите само да си печем пържолите на барбекюто и да си къпем стъвта. 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ИАРА Хасково са се доказали, че си вършат качествено работата. Отдавна следя тази секция на форума, има десетки постове и писания, мисля всеки от нас може да се поразрови и да провери. За пореден път мога само да им пожелая да действат все така активно!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
- Поморийския
- ще става разбирач
На ст.кладенец са най безочливите от ляво на острова от садките до паметника постоянно има мрежи откак тия туземци заградиха базата там е рай иара имат само едно място зо пускане на лодката и то е но ш.поле аточно срещу пускалото им всяка вечер има мрежи от тьй нр. виладжии а за дарец неми се говори доно кризата ги удари там с месеци не се вадеха мрежите