питане за боядисване на лодка

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

izo_73
новобранец
новобранец

питане за боядисване на лодка

Мнение от izo_73 »

здр!
Някой да ме посътветва лодката ми и поучукана от транспортирането и искам да е боядисам на цяло . Та питанетането ми е освен леко да е изтръя със шкурка и да е боядисам друго нещо от рода грундирване трябва ли да правя и ако е необходимо грундиране от каде да си купя грунд (аз съм от Димитровград) !? А това е лодката ми ;
Изображение
Не вземай живота на сериозно защото няма да излезниш жив от него
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Re: питане за боядисване на лодка

Мнение от pachosz »

VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Шлайфане, ако е необходимо шпакловане с епоксидна маса, пак шлайфане, грунд(най-добре епоксиден Primer, подобрява значително адхезията и водоустойчивостта), и по спецификацията на грунда (съблюдавай на каква степен и след колко време се нанася боята, лака) и последно един полиуретанов лак(боя).
Ако лодката ти стои само до 2 седмици непрекъснато във вода това е напълно достатъчно.
Аватар
kombat
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kombat »

Мини през мен и ще ти покажа как аз правих моята.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

kombat написа:Мини през мен и ще ти покажа как аз правих моята.
Може да те извикам.Изображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
toyo1

Мнение от toyo1 »

izo_73 написа:здр!
Някой да ме посътветва лодката ми и поучукана от транспортирането и искам да е боядисам на цяло . Та питанетането ми е освен леко да е изтръя със шкурка и да е боядисам друго нещо от рода грундирване трябва ли да правя и ако е необходимо грундиране от каде да си купя грунд (аз съм от Димитровград) !? А това е лодката ми ;
Изображение
Колега слагаи еластификатор иначе ще започне да се люпи.Пигаи авто бояджиите
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Кoлега Toyo1, може ли да обясниш какво е еластикатор :shock: , а и също как и защо ще се люпи ако следва стъпките които съм описал.
toyo1

Мнение от toyo1 »

VGS написа:Кoлега Toyo1, може ли да обясниш какво е еластикатор :shock: , а и също как и защо ще се люпи ако следва стъпките които съм описал.
Колега не съм чел твоя метод но 6години стопанисвах коридорите за джетове от Несебър (новия град) до плажа на Министерския съвет .Имахме 6 джета КОИТО ГИ ЯЗДЕХА всякакви туристи а Руснаците бяха основните виновници за влизанито в БОКСА .А това значи ЛЕПЕНЕ ,КИТОСВАНЕ и БОЯДИСВАНЕ .ЕЛАСТИФИКАТОРА или ПЛАСТИФИКАТОРА се изполэва при боядисване на пласт масови и други детаили и придава на боята ЕЛАСТИЧНОСТ (в началото не исползвах и видях ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС) А за повече подробности ВЕЧЕ ВСЕКИ БОЯДЖИЯ ИСПОЛЗВАЩ КАМЕРА може да РАЗЯСНИ плюсовете на добавката.Чао и дано съм ти бил полезен
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Ето тук има бои подходящи за пладмаса и добавки за еластичност.
http://209.85.135.132/search?q=cache:Jh ... =firefox-a
Добре е да се прочетат приложените ръководства за различните бои и добавки.
toyo1

Мнение от toyo1 »

КАЯ написа:Ето тук има бои подходящи за пладмаса и добавки за еластичност.
http://209.85.135.132/search?q=cache:Jh ... =firefox-a
Добре е да се прочетат приложените ръководства за различните бои и добавки.
ЕВРИКА :wink:
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Използвал си просто неподходяща за целта боя, за това се е наложило да добавяш пластификатор.
Момчета, с тези бои + пластификатори си бойдисвайте моторите и колите (брони и разни пластмаси).
С акрилни бои си боядисвайте каквото искайте, но за лодки хората са измислили по-подходящи материали.
Покритията за лодки трябва да са първо да имат добра атхезия към повърхността на която се нанасят, после да са водоустойчиви и устойчевеи на атмосферни условия, следва да са издържливи одрасквания, охлузване и простриване (е тук означава най-външния слой да е с повишена твърдост).
Хората са го измислили от доста време и продължават да подобряват продуктите си, които са специално за лодки, яахти и подобни.
На полиуретановите били и лакове както на епоксидна или полиестерна основа пластификатори не се слагат. Там твърдостта, пластичността може да се регулира по друг начин, ако е необходимо(но по принцип се цели по голяма твърдост).
toyo1

Мнение от toyo1 »

Колега не ми се влиза в задочни спорове . САМИЯТ ФАКТ че ремонтите (боядисването) на джетовете и експлоатацията САМО в СОЛЕНА ВОДА + ВЛАЧЕНЕТО по ПЯСЪКА, не се е налагало ДОПЪЛНИТЕЛНИ КОРЕКЦИИ в продължение на три сезона ДОКАЗВА КАЧЕСТВАТА НА ДОБАВКАТА :idea: (просто изказвам мое мнение и не го НАЛАГАМ на никои )Нали знаеш поговорката:Питаи ПАТИЛО а не СТАРИЛО :wink:
macev
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от macev »

колега аз доколкото знам боята и грунда за пластмасови и лодки от смола е както казват колегите с тези пластификатори и истинската боя с която боядисват скъпите лодки емного скъпа около 100 долара за литър + СПЕЦИАЛЕН ГРУНД,който върви неизменно с боята . Та изкам да кажа че аз имам такава боя и грунд закупени от кораборемонтния завод в доста голямо количество (20 литра грунд+20 литра боя),но немога да боядисвам ако изка някои да направим трампа от мен боята от него бояджилака :))
ЛОШОТО ВРЕМЕ ПРЕЧИ НА БОЛНИТЕ НЕ НА ЛУДИТЕ
complast
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от complast »

Ако искаш лодката ти да стане фирмена:
1.Шкурка.
2.Пръскане с "гелкуат" за пистолет/при дълбоки драскотини/ или шпиц-кит.
3.Шкурка
4.Пръскане с двукомпонентна полиуретанова боя за стъклопластик/гъцка-35-40лв.или немска 100-120лв./
5.Юрош по камъните.
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

След правилно нанесен гелкод не се налага боядисване.
Това е оригиналния последен слой на всяка лодка или яхта.
Недостатъка е , че както и да го нанесеш без супер професионална техника никога не остава равномерен или без някакъв релеф.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”