Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

питане за боядисване на лодка
Модератор: emo vasilev
питане за боядисване на лодка
здр!
Някой да ме посътветва лодката ми и поучукана от транспортирането и искам да е боядисам на цяло . Та питанетането ми е освен леко да е изтръя със шкурка и да е боядисам друго нещо от рода грундирване трябва ли да правя и ако е необходимо грундиране от каде да си купя грунд (аз съм от Димитровград) !? А това е лодката ми ;

Някой да ме посътветва лодката ми и поучукана от транспортирането и искам да е боядисам на цяло . Та питанетането ми е освен леко да е изтръя със шкурка и да е боядисам друго нещо от рода грундирване трябва ли да правя и ако е необходимо грундиране от каде да си купя грунд (аз съм от Димитровград) !? А това е лодката ми ;

Не вземай живота на сериозно защото няма да излезниш жив от него
Re: питане за боядисване на лодка
Шлайфане, ако е необходимо шпакловане с епоксидна маса, пак шлайфане, грунд(най-добре епоксиден Primer, подобрява значително адхезията и водоустойчивостта), и по спецификацията на грунда (съблюдавай на каква степен и след колко време се нанася боята, лака) и последно един полиуретанов лак(боя).
Ако лодката ти стои само до 2 седмици непрекъснато във вода това е напълно достатъчно.
Ако лодката ти стои само до 2 седмици непрекъснато във вода това е напълно достатъчно.
- kombat
- вече хвърля и на тежко
Мини през мен и ще ти покажа как аз правих моята.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Може да те извикам.kombat написа:Мини през мен и ще ти покажа как аз правих моята.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Колега слагаи еластификатор иначе ще започне да се люпи.Пигаи авто бояджиитеizo_73 написа:здр!
Кoлега Toyo1, може ли да обясниш какво е еластикатор
, а и също как и защо ще се люпи ако следва стъпките които съм описал.

Колега не съм чел твоя метод но 6години стопанисвах коридорите за джетове от Несебър (новия град) до плажа на Министерския съвет .Имахме 6 джета КОИТО ГИ ЯЗДЕХА всякакви туристи а Руснаците бяха основните виновници за влизанито в БОКСА .А това значи ЛЕПЕНЕ ,КИТОСВАНЕ и БОЯДИСВАНЕ .ЕЛАСТИФИКАТОРА или ПЛАСТИФИКАТОРА се изполэва при боядисване на пласт масови и други детаили и придава на боята ЕЛАСТИЧНОСТ (в началото не исползвах и видях ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС) А за повече подробности ВЕЧЕ ВСЕКИ БОЯДЖИЯ ИСПОЛЗВАЩ КАМЕРА може да РАЗЯСНИ плюсовете на добавката.Чао и дано съм ти бил полезенVGS написа:Кoлега Toyo1, може ли да обясниш какво е еластикатор, а и също как и защо ще се люпи ако следва стъпките които съм описал.
Ето тук има бои подходящи за пладмаса и добавки за еластичност.
http://209.85.135.132/search?q=cache:Jh ... =firefox-a
Добре е да се прочетат приложените ръководства за различните бои и добавки.
ЕВРИКАКАЯ написа:Ето тук има бои подходящи за пладмаса и добавки за еластичност.

Използвал си просто неподходяща за целта боя, за това се е наложило да добавяш пластификатор.
Момчета, с тези бои + пластификатори си бойдисвайте моторите и колите (брони и разни пластмаси).
С акрилни бои си боядисвайте каквото искайте, но за лодки хората са измислили по-подходящи материали.
Покритията за лодки трябва да са първо да имат добра атхезия към повърхността на която се нанасят, после да са водоустойчиви и устойчевеи на атмосферни условия, следва да са издържливи одрасквания, охлузване и простриване (е тук означава най-външния слой да е с повишена твърдост).
Хората са го измислили от доста време и продължават да подобряват продуктите си, които са специално за лодки, яахти и подобни.
На полиуретановите били и лакове както на епоксидна или полиестерна основа пластификатори не се слагат. Там твърдостта, пластичността може да се регулира по друг начин, ако е необходимо(но по принцип се цели по голяма твърдост).
Момчета, с тези бои + пластификатори си бойдисвайте моторите и колите (брони и разни пластмаси).
С акрилни бои си боядисвайте каквото искайте, но за лодки хората са измислили по-подходящи материали.
Покритията за лодки трябва да са първо да имат добра атхезия към повърхността на която се нанасят, после да са водоустойчиви и устойчевеи на атмосферни условия, следва да са издържливи одрасквания, охлузване и простриване (е тук означава най-външния слой да е с повишена твърдост).
Хората са го измислили от доста време и продължават да подобряват продуктите си, които са специално за лодки, яахти и подобни.
На полиуретановите били и лакове както на епоксидна или полиестерна основа пластификатори не се слагат. Там твърдостта, пластичността може да се регулира по друг начин, ако е необходимо(но по принцип се цели по голяма твърдост).
Колега не ми се влиза в задочни спорове . САМИЯТ ФАКТ че ремонтите (боядисването) на джетовете и експлоатацията САМО в СОЛЕНА ВОДА + ВЛАЧЕНЕТО по ПЯСЪКА, не се е налагало ДОПЪЛНИТЕЛНИ КОРЕКЦИИ в продължение на три сезона ДОКАЗВА КАЧЕСТВАТА НА ДОБАВКАТА
(просто изказвам мое мнение и не го НАЛАГАМ на никои )Нали знаеш поговорката:Питаи ПАТИЛО а не СТАРИЛО 

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
колега аз доколкото знам боята и грунда за пластмасови и лодки от смола е както казват колегите с тези пластификатори и истинската боя с която боядисват скъпите лодки емного скъпа около 100 долара за литър + СПЕЦИАЛЕН ГРУНД,който върви неизменно с боята . Та изкам да кажа че аз имам такава боя и грунд закупени от кораборемонтния завод в доста голямо количество (20 литра грунд+20 литра боя),но немога да боядисвам ако изка някои да направим трампа от мен боята от него бояджилака
)

ЛОШОТО ВРЕМЕ ПРЕЧИ НА БОЛНИТЕ НЕ НА ЛУДИТЕ
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ако искаш лодката ти да стане фирмена:
1.Шкурка.
2.Пръскане с "гелкуат" за пистолет/при дълбоки драскотини/ или шпиц-кит.
3.Шкурка
4.Пръскане с двукомпонентна полиуретанова боя за стъклопластик/гъцка-35-40лв.или немска 100-120лв./
5.Юрош по камъните.
1.Шкурка.
2.Пръскане с "гелкуат" за пистолет/при дълбоки драскотини/ или шпиц-кит.
3.Шкурка
4.Пръскане с двукомпонентна полиуретанова боя за стъклопластик/гъцка-35-40лв.или немска 100-120лв./
5.Юрош по камъните.
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
След правилно нанесен гелкод не се налага боядисване.
Това е оригиналния последен слой на всяка лодка или яхта.
Недостатъка е , че както и да го нанесеш без супер професионална техника никога не остава равномерен или без някакъв релеф.
Това е оригиналния последен слой на всяка лодка или яхта.
Недостатъка е , че както и да го нанесеш без супер професионална техника никога не остава равномерен или без някакъв релеф.