Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

За хищници с морска риба
Модератор: sapuna
За хищници с морска риба
Абе чудя се дали някой е пробвал да лови щука или бяла риба по нашите водоеми като използва за стръв морски риби (мърва или парчета от нея)?! Гледам и чета тук-там, че на запад подобна стръв е доста резултатна и се използва успешно, особено за зимните месеци
Била по-миризлива, по-мазна и т.н. Знам, че веднага ще кажете "Е да, ама те ония знаеш ли колко риба имат?", но като изключим факторите "мащаб" и "изобилие" все пак щуката си е щука навсякъде
Не че няма да пробвам така или иначе, но ще е любопитно някой да сподели своето мнение и опит

Не че няма да пробвам така или иначе, но ще е любопитно някой да сподели своето мнение и опит

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
-
- кандидат преподавател
- barutchiata ©
- Администратор
хай
Като бях ученик, на язовир Батак ловяхме сулки със стръв мъртъв дребен сафрид (граца). Бах там на лятна почивка, и тъй като имаше огромен проблем с улавянето на малки рибета, се налагаше да се лови със сафридчета, закупени от Велинград. Обаче имаше много сулка и на придърпване се хващаше съвсем прилично.
Според мен ако заложиш неква подходяща морска рибка на Драшкович, би трябвало да уловиш някоя щука. Сулката вече е много малко, за да разчиташ на подобен улов.
Според мен ако заложиш неква подходяща морска рибка на Драшкович, би трябвало да уловиш някоя щука. Сулката вече е много малко, за да разчиташ на подобен улов.
Да, и аз си мислех, че при условията на р. Дунав по-удачно е да се търси именно щука с подобна стръв, но има все още и места с по-добра концентрация на бяла, та и тя не е за пренебрегване.
В интерес на истината идеята ми беше да пробвам главно дънен монтаж, защото все пак за "Драшкович" си требе прясна рибка
Нали се сещаш какво ще се получи като зашиеш един размразен сафрид - ще се разпадне и ще прилича на парцал. Друг е въпроса, ако човек разполага с пресен сафрид, но тук при мен - едва ли.
Абе ще експериментирам в най-скоро време и през пролетта ще имам повече материал за тая тема
В интерес на истината идеята ми беше да пробвам главно дънен монтаж, защото все пак за "Драшкович" си требе прясна рибка

Абе ще експериментирам в най-скоро време и през пролетта ще имам повече материал за тая тема

Аз ще почивам и тоя уикендsapuna1971 написа:Утре съм решил да я пробвам!Определено нагласих тапите,НО ми остана и малко от мезето-килка /да не ми се смеят колегите от околопокрай морето/,така ми я представиха продавачите.Рибките са подобни на цацата,но са по-големи,много стегнати и жилави.Ще изпробвам системата и ще дам резултат!

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Прекрасно време за риболов,но за жалост на втория час ме спешиха служебно и трябваше да свия знамената.До 11,30ч само един удар и то на жива каракудка.Явно бе малка,защото потапянето бе слабичко и не можа да лапне рибето.Движение на рибата не се забелязва,а на Драшкович-а абсолютно нищо.Иначе рибето издържа на напъна.
Става въпрос за Върбица/Търновската
Става въпрос за Върбица/Търновската