За хищници с морска риба

Модератор: sapuna

Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

За хищници с морска риба

Мнение от Stefko »

Абе чудя се дали някой е пробвал да лови щука или бяла риба по нашите водоеми като използва за стръв морски риби (мърва или парчета от нея)?! Гледам и чета тук-там, че на запад подобна стръв е доста резултатна и се използва успешно, особено за зимните месеци :idea: Била по-миризлива, по-мазна и т.н. Знам, че веднага ще кажете "Е да, ама те ония знаеш ли колко риба имат?", но като изключим факторите "мащаб" и "изобилие" все пак щуката си е щука навсякъде :roll:
Не че няма да пробвам така или иначе, но ще е любопитно някой да сподели своето мнение и опит :arrow:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Гладна ли е налита на всяква мърша като съм чистил щука в корема им съм намирал какво ли не жаба крака от водна кокошка апък полските мишки са деликатес за нея :wink:
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Мой познат е хващал на дъно и то точно зимата.За съжаление не знам каква точно е била стръвта ,знам само че е морска риба от магазина.
rumeikoo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rumeikoo »

на богров сам ги виждал да ловйат но само на дано стравта е скумрийа или 4аст от нея :roll:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

На Овчарица това лято хита бе цацата!Каналния я вземаше с голямо удоволствие.На същата стръв-парченце обаче,съм хващал и доста кефал!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

хай

Мнение от Бат Стан »

Като бях ученик, на язовир Батак ловяхме сулки със стръв мъртъв дребен сафрид (граца). Бах там на лятна почивка, и тъй като имаше огромен проблем с улавянето на малки рибета, се налагаше да се лови със сафридчета, закупени от Велинград. Обаче имаше много сулка и на придърпване се хващаше съвсем прилично.
Според мен ако заложиш неква подходяща морска рибка на Драшкович, би трябвало да уловиш някоя щука. Сулката вече е много малко, за да разчиташ на подобен улов.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Да, и аз си мислех, че при условията на р. Дунав по-удачно е да се търси именно щука с подобна стръв, но има все още и места с по-добра концентрация на бяла, та и тя не е за пренебрегване.
В интерес на истината идеята ми беше да пробвам главно дънен монтаж, защото все пак за "Драшкович" си требе прясна рибка :idea: Нали се сещаш какво ще се получи като зашиеш един размразен сафрид - ще се разпадне и ще прилича на парцал. Друг е въпроса, ако човек разполага с пресен сафрид, но тук при мен - едва ли.
Абе ще експериментирам в най-скоро време и през пролетта ще имам повече материал за тая тема :wink:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Утре съм решил да я пробвам!Определено нагласих тапите,НО ми остана и малко от мезето-килка /да не ми се смеят колегите от околопокрай морето/,така ми я представиха продавачите.Рибките са подобни на цацата,но са по-големи,много стегнати и жилави.Ще изпробвам системата и ще дам резултат!
Изображение
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

sapuna1971 написа:Утре съм решил да я пробвам!Определено нагласих тапите,НО ми остана и малко от мезето-килка /да не ми се смеят колегите от околопокрай морето/,така ми я представиха продавачите.Рибките са подобни на цацата,но са по-големи,много стегнати и жилави.Ще изпробвам системата и ще дам резултат!
Аз ще почивам и тоя уикенд :evil: , но с радост бих прочел за резултатите и от чужди експерименти :wink:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Прекрасно време за риболов,но за жалост на втория час ме спешиха служебно и трябваше да свия знамената.До 11,30ч само един удар и то на жива каракудка.Явно бе малка,защото потапянето бе слабичко и не можа да лапне рибето.Движение на рибата не се забелязва,а на Драшкович-а абсолютно нищо.Иначе рибето издържа на напъна.
Става въпрос за Върбица/Търновската
Изображение
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

Не само на "Драшкович" а и на тапа ще го пробвам. Ще опитам някакъв по фин начин на зашиване. Ще пиша за резилтатя :lol: :lol:
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”