Zander Special ?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Zander Special ?

Мнение от Павел Иванов »

Не само на Сънлайн брейда при един и същи номер има различна издръжливост . Много зависи от това за какво е произведен самият брейд - спининг ( среднотвърд брейд ) , кастинг ( мек брейд ) , джигинг ( много твърд брейд ) . Тук определяща е стегнатоста на "плитката" . Сътоветно колкото по-стегната , толкова по-тънка при почти еднаква издръжливост ( почти щото ако и нишките в плетката да са с еднакъв брой и диаметър като е по-мека има някаква еластичност която при разпъната линия дава по-голяма издръжливост ) докато при по-мекият имаме по-хлабава оплетка и от там по-голям диаметър . По друг начин стои въпроса с различният брой нишки . Примерно при четиринишков брейд с определен диаметър имаме издръжливост от 14 либри при размер 1.2 http://cgi.ebay.com/YGK-Real-Sports-G-S ... 518cd10652 и съответно 20 либри при същият размер осемнишков брейд http://cgi.ebay.com/YGK-YOZ-AMI-REAL-SP ... 45ef75ff4d . Измерването на брейда в случаят се прави като определена дължина се потапя във вода с еди каква си соленост , пуска и се малко ток с цел постигане максимална закръгленост и се фотва от различни ъгли като за база диаметър се задава максималната дебелина на плитката при крайното преглед на какво е излезнало от по ъглите и тъй .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
atanas atanasov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от atanas atanasov »

Така и така подхванахме тема за влакната на климакс,искам да попитам за монофилните им.Впечатления имате ли за Select Spin - монофилно влакно 0.18мм.SELECT FLUOROCARBON 0.205мм.Дет се казва нов сезон ново влакно на шпулата.
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Масларче,дано си взел Зандер-специал,чуй защо! :D Мани ги тея,дет мерят на око в милиметри,те и рибите в милиметри ги мерят!Довери се на немското,щот са точни и цената е добра!Най-добрите при плетеняците са американците!Защо?Те са ги измислили!Карбона,тефлона-пак те!И така до края на света! :D Съвременният риболов се движи от там на сам,та до Япония и Китай!Пауър-про и продуктите на Баркли-Уиплеш,Файърлайн,Спайдър и т.н.покриват целият диапазон от нужди!Специалистите са отвъд оушъна,а не измислени "капацитети",дет се въдят тук! :wink: :drinkers: Вервай ми,с добро е! :wink: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Масларче,да ти редим,че не съм чувал по света да се плямпа за икг-ли е,квото е там! :wink: Интересно ми е да кажеш,кво си купил! :wink: Ть,праи си твойто,па ония на мене ги остави!Качи и некое фото,щот тия две бели са доста убави,не само за гледание,па и за лапание! :wink: :drinkers: Дано и аз да фанем СПЕЦИАЛНИ ЗАНДЕРИ! :drinkers:Който погледне в ГАЛЕРИЯ,сам ще прецени,кой е риболовец и кой...,а бе ясно къф! :D :D :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

А,Марко!А,недей ми обяснява нещата,които аз мога само да ти обясня! :D Например,че преди да внесат Климакс,тия същите внасяха Баркли,Фенуик,Мичел и Абу-гарсия!Значи от 15 години си изкарват хляба и с плетени влакна.Те ли ги чаткат плетеняците или некой,дет 3 години обяснява,че Илиенското китайско менте на Пауър-про е по-добро от оригинала,а па Файър-лайна е боклук! :rolleyes: Хората не са тъпи и нека да изберат на кой,да вярвят! :wink: :D
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ооооооооо , Сашко , беше ми залипсвал :lol: :lol: :lol: Всеизвестно е че за теб света се разкрива през призмата на един от двамата по , по , най-велики в БГ а оттам на там и в целото свет та ти е простено :smt044 :smt044 :smt044 Иначе точно когато споменатите от теб за първи път внесоха в БГ плетеняк на Беркли и го съпоставих с купуваните от мен преди това плетеняци изпаднах в потрес как обявеното 0.10 надхвърляше 0.30 мм в диаметър съпоставено с монофил ама ти си знаеш :arrow: Специално на Файар-лайна същината си му е заложена във втората част на името , вервай ми :D То по принцип тва червеното баш предишните вносители им го лепнаха щото едни бяха означенията на шпулите кога си ги вземе човек отвън а съвсем други като човек си ги вземе от тях та ... Примерно много ми е кофти че твоят свят не е чувал за ИГК Йо-Зами , Варивас , Торай , СънЛайн ама какво да се прави , съдба :? Иначе аз лично съм почитател на американските геги ама не на тия къде на точно на твоят свят са му известни , сорри . Лично аз ловя с брейдове разни от доста време преди да се докоснеш до "светилото" Николайчо и съм изпробвал и съпоставил достатъчно такива за да мога да имам барем некво си мнение колкото и некво никво да е то :wink: Инак хората в световен мащаб вече са избрали , кога им требва читаво бюджетно брейдче си взимат ПП , Стрен и производните им . Кога им требва наистина читав брейд си взимат ИГК Йо-Зами , Варивас , Торай , СънЛайн и ни съ занимават с глюпости :wink:

Павел Иванов
Аватар
maslar4eto
новобранец
новобранец

Мнение от maslar4eto »

Другарки и другари ,за мен риболова е маниакално хоби, а за вас май е маниакално страстно хоби :):).Един си купува такъм да си прави кефа на душата и окото, а друг да си пълни бурканите с арматура от скобар :evil: :axe:
Та за конеца, мой приятел си купи някаква \\\"ДИНЕЕМА\\\" 0.14 мм за 20лв.
Изводите са:
1. при навиването на макарата на последните метри от ролката имаше някакво злокачествено образувание по влакното, нещо като прежда от овча вълна, та се наложи 7-8мт. да се срежат и изхвърлят.
2. приятелят ми за повод използва монофил 0.22мм заради честите закачки и при второто закачане се скъса плетеното а не монофила,теста на плетеното мисля че беше 8.4кг
3. не знам колко е дебело ама на мене ми изглежда като 0.26-0.28мм.
4. не видях никаква разлика в дистанцията с еднакви примамки и въдици с тест 10-30gr. като въдицата с плетеното беше с 30см по дълга :?:

Изводът лично за мен е че и аз бих си купил това YGK ,по простата причина че искам като ида на барата дето се казва "ДА СИ КАРАМ РАБОТАТА" :D
Влакната са като колите, всеки кара АСТРА ама иска БМВ,който неиска качествено плетено нека не си купува :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Значи излиза,че най-добрите,здрави и квалитетни плетеняци са Японските,щот Павката го е казал! :D Мани,па и ти се връзват хората,щот никой не се сети да те пита,ЗАЩО са по-добри? :rolleyes: Опаковките на джапанските са 10стинки,па на щатските левче-примерно!Некви малки джапански фирмички,могат ли да се сравнят с ноу-хауто на ПюърФишинг?Ма,джапанските са по-скъпи,па много ясно.Джапанските коли в щатите са двойно по-евтини от Япония!Тия дет залагат на джапонските такъми горят от към кинти,без реално да хващат повече риби!Пример-Йо зури!Много хора се набутаха на по 30-36 лева и келепир,ниенте!Аз като твърдя нещо,треа да мине година да го осъзнае примерно-Марко! :D :D :drinkers: :drinkers: Изглежда,че приятелят на Масларчето си е купило от Илиенското менте на Пауър-про и сега бега да се набута с джапанското,и то при положение,че Климакса е също толко добър и на по-добра цена!В крайна сметка,не ми дреме,за всеки влак си има пътници! :idea:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ми Сашко , тва за джапанските брейдчета не съм го казал аз а целото свет начи . Кофтито е че примерно "Великият Смешник" не го е казал и съответно като твой шеф той има и първата и последната дума в случаят :wink: То не друго ами е всеизвесно че "Всяко малко гущерче мечтае да стане голям крокодил" та резко ме напъпля асоциацията с това как "Всеки малък смешко мечтае да стане Велик Смешник" особено като има на кого да подражава . Другото кофти е че имено предишните вносители омазаха колко може от и без това омазаното от Пуре Фишинг та ... Трети е въпроса че примерно Йо-Зури което се купува за 10 -15 лв. със доставката до пред вратата ти тука се продава на упоменатите от теб кинти . Още повече че в случаят не иде реч за воблери а влакна . Та като споменаваме влакна то тия на Дуел-Йо-Зури са доста качествени на много приемливи цени ако случайно си незапознат :wink: Четвърти е въпроса че тва е последното доразвиване в тоя аспект на темата колко и да ти се ще тва да продължи .

Павел Иванов
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Нямаш право да наричаш никого смешник!Това показва,къф си отвътре! :axe: Заключи я темата,ще ти отива!Аз не забравям и не прощавам! :wink:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Аз за това си те обичкам ама много :smt055 Темата няма да я заключвам ама ако те избива да се правиш на "трол" как си обичате ти и още един образ ( ама той май е БАН ) ще доведе просто до доста изтрити мнения :wink:

Павел Иванов
ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivo Vratsa »

Боже, тук цари всенародна любов :rolleyes: :D
Аз пък като по-шашав ще си взимам зурита и ИГК па вънка нек сивали, я съм си баце на сушина :wink:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Гацо-бацо,много ти се радвам на смелостта!Явно на влакчето "ИГК" продължават да се качват пътници,ма я па ке си карам ладата! :D :D :drinkers: За кефалчета,ако си го взел те разбирам чудесно!Ако ли не,просто ме зашлеви с некой добър рибок!Аре,ше те чекам! :wink: :drinkers: :drinkers: Павка,изпаднал си в параноя и ужас от некой Николай,но явно е на другиго шеф,щот я си неам.Крокодили,гущери и смешници! :roll: Къде отлете бе,просто спазвай правилата,които като модератор ти треа да въвеждаш,щот заприлича на катаджия от Тошово време! :D Каза ли-"Защо е по-добро"?-А ми,НЕ!! :roll: Подготвил съм ти жестоко отмъщение! :wink: То е жестоко,защото не е грубо и просташко,а елегантно и интелигентно! :wink: :drinkers: Далаверата е още в ход и ще си затрая известно време,докато не ме надушат хиените! :D
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Сашко , споменал съм неведнъж предимствата и недостатъците на различните видове брейдове и то не само на едно место . Споменавал съм ги още на времето преди да разбереш че има рибарски форуми бате :idea: Бих много се радвал да узная какво е отмъщението което си запланувал и тъй да се каже тръпна от нетърпение :D Сорри , темата няма да се развие как предполагаш :wink:

Павел Иванов
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

Троли, нищо ти не разбрах от постовете, бате, каква точно теза защитаваш? :roll:
Обясни ми, като за проздд човек, молим тъ?
Дай някаква статистика-ползвам този и този брейд, с такива и такива параметри и примамки, при такива и такива условия, сравним с еди кой си, смятам че еди какво си и т.н.
п.п. само да вметна, че не ползвам японски брейдове(все още), но и не виждам причина да не вярвам на П.И., освен ако не ми дадеш такава с някакъв смислен довод?!
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”