Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Zander Special ?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Zander Special ?
Не само на Сънлайн брейда при един и същи номер има различна издръжливост . Много зависи от това за какво е произведен самият брейд - спининг ( среднотвърд брейд ) , кастинг ( мек брейд ) , джигинг ( много твърд брейд ) . Тук определяща е стегнатоста на "плитката" . Сътоветно колкото по-стегната , толкова по-тънка при почти еднаква издръжливост ( почти щото ако и нишките в плетката да са с еднакъв брой и диаметър като е по-мека има някаква еластичност която при разпъната линия дава по-голяма издръжливост ) докато при по-мекият имаме по-хлабава оплетка и от там по-голям диаметър . По друг начин стои въпроса с различният брой нишки . Примерно при четиринишков брейд с определен диаметър имаме издръжливост от 14 либри при размер 1.2 http://cgi.ebay.com/YGK-Real-Sports-G-S ... 518cd10652 и съответно 20 либри при същият размер осемнишков брейд http://cgi.ebay.com/YGK-YOZ-AMI-REAL-SP ... 45ef75ff4d . Измерването на брейда в случаят се прави като определена дължина се потапя във вода с еди каква си соленост , пуска и се малко ток с цел постигане максимална закръгленост и се фотва от различни ъгли като за база диаметър се задава максималната дебелина на плитката при крайното преглед на какво е излезнало от по ъглите и тъй .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- научил се да хвърля
Така и така подхванахме тема за влакната на климакс,искам да попитам за монофилните им.Впечатления имате ли за Select Spin - монофилно влакно 0.18мм.SELECT FLUOROCARBON 0.205мм.Дет се казва нов сезон ново влакно на шпулата.
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Масларче,дано си взел Зандер-специал,чуй защо!
Мани ги тея,дет мерят на око в милиметри,те и рибите в милиметри ги мерят!Довери се на немското,щот са точни и цената е добра!Най-добрите при плетеняците са американците!Защо?Те са ги измислили!Карбона,тефлона-пак те!И така до края на света!
Съвременният риболов се движи от там на сам,та до Япония и Китай!Пауър-про и продуктите на Баркли-Уиплеш,Файърлайн,Спайдър и т.н.покриват целият диапазон от нужди!Специалистите са отвъд оушъна,а не измислени "капацитети",дет се въдят тук!
Вервай ми,с добро е!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Масларче,да ти редим,че не съм чувал по света да се плямпа за икг-ли е,квото е там!
Интересно ми е да кажеш,кво си купил!
Ть,праи си твойто,па ония на мене ги остави!Качи и некое фото,щот тия две бели са доста убави,не само за гледание,па и за лапание!
Дано и аз да фанем СПЕЦИАЛНИ ЗАНДЕРИ!
Който погледне в ГАЛЕРИЯ,сам ще прецени,кой е риболовец и кой...,а бе ясно къф!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
А,Марко!А,недей ми обяснява нещата,които аз мога само да ти обясня!
Например,че преди да внесат Климакс,тия същите внасяха Баркли,Фенуик,Мичел и Абу-гарсия!Значи от 15 години си изкарват хляба и с плетени влакна.Те ли ги чаткат плетеняците или некой,дет 3 години обяснява,че Илиенското китайско менте на Пауър-про е по-добро от оригинала,а па Файър-лайна е боклук!
Хората не са тъпи и нека да изберат на кой,да вярвят!

- Павел Иванов
Ооооооооо , Сашко , беше ми залипсвал
Всеизвестно е че за теб света се разкрива през призмата на един от двамата по , по , най-велики в БГ а оттам на там и в целото свет та ти е простено
Иначе точно когато споменатите от теб за първи път внесоха в БГ плетеняк на Беркли и го съпоставих с купуваните от мен преди това плетеняци изпаднах в потрес как обявеното 0.10 надхвърляше 0.30 мм в диаметър съпоставено с монофил ама ти си знаеш
Специално на Файар-лайна същината си му е заложена във втората част на името , вервай ми
То по принцип тва червеното баш предишните вносители им го лепнаха щото едни бяха означенията на шпулите кога си ги вземе човек отвън а съвсем други като човек си ги вземе от тях та ... Примерно много ми е кофти че твоят свят не е чувал за ИГК Йо-Зами , Варивас , Торай , СънЛайн ама какво да се прави , съдба
Иначе аз лично съм почитател на американските геги ама не на тия къде на точно на твоят свят са му известни , сорри . Лично аз ловя с брейдове разни от доста време преди да се докоснеш до "светилото" Николайчо и съм изпробвал и съпоставил достатъчно такива за да мога да имам барем некво си мнение колкото и некво никво да е то
Инак хората в световен мащаб вече са избрали , кога им требва читаво бюджетно брейдче си взимат ПП , Стрен и производните им . Кога им требва наистина читав брейд си взимат ИГК Йо-Зами , Варивас , Торай , СънЛайн и ни съ занимават с глюпости 

Павел Иванов
Павел Иванов
- maslar4eto
- новобранец
Другарки и другари ,за мен риболова е маниакално хоби, а за вас май е маниакално страстно хоби
:).Един си купува такъм да си прави кефа на душата и окото, а друг да си пълни бурканите с арматура от скобар
Та за конеца, мой приятел си купи някаква \\\"ДИНЕЕМА\\\" 0.14 мм за 20лв.
Изводите са:
1. при навиването на макарата на последните метри от ролката имаше някакво злокачествено образувание по влакното, нещо като прежда от овча вълна, та се наложи 7-8мт. да се срежат и изхвърлят.
2. приятелят ми за повод използва монофил 0.22мм заради честите закачки и при второто закачане се скъса плетеното а не монофила,теста на плетеното мисля че беше 8.4кг
3. не знам колко е дебело ама на мене ми изглежда като 0.26-0.28мм.
4. не видях никаква разлика в дистанцията с еднакви примамки и въдици с тест 10-30gr. като въдицата с плетеното беше с 30см по дълга
Изводът лично за мен е че и аз бих си купил това YGK ,по простата причина че искам като ида на барата дето се казва "ДА СИ КАРАМ РАБОТАТА"
Влакната са като колите, всеки кара АСТРА ама иска БМВ,който неиска качествено плетено нека не си купува

Та за конеца, мой приятел си купи някаква \\\"ДИНЕЕМА\\\" 0.14 мм за 20лв.
Изводите са:
1. при навиването на макарата на последните метри от ролката имаше някакво злокачествено образувание по влакното, нещо като прежда от овча вълна, та се наложи 7-8мт. да се срежат и изхвърлят.
2. приятелят ми за повод използва монофил 0.22мм заради честите закачки и при второто закачане се скъса плетеното а не монофила,теста на плетеното мисля че беше 8.4кг
3. не знам колко е дебело ама на мене ми изглежда като 0.26-0.28мм.
4. не видях никаква разлика в дистанцията с еднакви примамки и въдици с тест 10-30gr. като въдицата с плетеното беше с 30см по дълга

Изводът лично за мен е че и аз бих си купил това YGK ,по простата причина че искам като ида на барата дето се казва "ДА СИ КАРАМ РАБОТАТА"

Влакната са като колите, всеки кара АСТРА ама иска БМВ,който неиска качествено плетено нека не си купува

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Значи излиза,че най-добрите,здрави и квалитетни плетеняци са Японските,щот Павката го е казал!
Мани,па и ти се връзват хората,щот никой не се сети да те пита,ЗАЩО са по-добри?
Опаковките на джапанските са 10стинки,па на щатските левче-примерно!Некви малки джапански фирмички,могат ли да се сравнят с ноу-хауто на ПюърФишинг?Ма,джапанските са по-скъпи,па много ясно.Джапанските коли в щатите са двойно по-евтини от Япония!Тия дет залагат на джапонските такъми горят от към кинти,без реално да хващат повече риби!Пример-Йо зури!Много хора се набутаха на по 30-36 лева и келепир,ниенте!Аз като твърдя нещо,треа да мине година да го осъзнае примерно-Марко!
Изглежда,че приятелят на Масларчето си е купило от Илиенското менте на Пауър-про и сега бега да се набута с джапанското,и то при положение,че Климакса е също толко добър и на по-добра цена!В крайна сметка,не ми дреме,за всеки влак си има пътници! 

- Павел Иванов
Ми Сашко , тва за джапанските брейдчета не съм го казал аз а целото свет начи . Кофтито е че примерно "Великият Смешник" не го е казал и съответно като твой шеф той има и първата и последната дума в случаят
То не друго ами е всеизвесно че "Всяко малко гущерче мечтае да стане голям крокодил" та резко ме напъпля асоциацията с това как "Всеки малък смешко мечтае да стане Велик Смешник" особено като има на кого да подражава . Другото кофти е че имено предишните вносители омазаха колко може от и без това омазаното от Пуре Фишинг та ... Трети е въпроса че примерно Йо-Зури което се купува за 10 -15 лв. със доставката до пред вратата ти тука се продава на упоменатите от теб кинти . Още повече че в случаят не иде реч за воблери а влакна . Та като споменаваме влакна то тия на Дуел-Йо-Зури са доста качествени на много приемливи цени ако случайно си незапознат
Четвърти е въпроса че тва е последното доразвиване в тоя аспект на темата колко и да ти се ще тва да продължи .

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Нямаш право да наричаш никого смешник!Това показва,къф си отвътре!
Заключи я темата,ще ти отива!Аз не забравям и не прощавам! 

- Павел Иванов
Аз за това си те обичкам ама много
Темата няма да я заключвам ама ако те избива да се правиш на "трол" как си обичате ти и още един образ ( ама той май е БАН ) ще доведе просто до доста изтрити мнения 

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- ще става разбирач
Боже, тук цари всенародна любов
Аз пък като по-шашав ще си взимам зурита и ИГК па вънка нек сивали, я съм си баце на сушина

Аз пък като по-шашав ще си взимам зурита и ИГК па вънка нек сивали, я съм си баце на сушина

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Гацо-бацо,много ти се радвам на смелостта!Явно на влакчето "ИГК" продължават да се качват пътници,ма я па ке си карам ладата!
За кефалчета,ако си го взел те разбирам чудесно!Ако ли не,просто ме зашлеви с некой добър рибок!Аре,ше те чекам!
Павка,изпаднал си в параноя и ужас от некой Николай,но явно е на другиго шеф,щот я си неам.Крокодили,гущери и смешници!
Къде отлете бе,просто спазвай правилата,които като модератор ти треа да въвеждаш,щот заприлича на катаджия от Тошово време!
Каза ли-"Защо е по-добро"?-А ми,НЕ!!
Подготвил съм ти жестоко отмъщение!
То е жестоко,защото не е грубо и просташко,а елегантно и интелигентно!
Далаверата е още в ход и ще си затрая известно време,докато не ме надушат хиените! 

- Павел Иванов
Сашко , споменал съм неведнъж предимствата и недостатъците на различните видове брейдове и то не само на едно место . Споменавал съм ги още на времето преди да разбереш че има рибарски форуми бате
Бих много се радвал да узная какво е отмъщението което си запланувал и тъй да се каже тръпна от нетърпение
Сорри , темата няма да се развие как предполагаш 

Павел Иванов
Павел Иванов
Троли, нищо ти не разбрах от постовете, бате, каква точно теза защитаваш? 
Обясни ми, като за проздд човек, молим тъ?
Дай някаква статистика-ползвам този и този брейд, с такива и такива параметри и примамки, при такива и такива условия, сравним с еди кой си, смятам че еди какво си и т.н.
п.п. само да вметна, че не ползвам японски брейдове(все още), но и не виждам причина да не вярвам на П.И., освен ако не ми дадеш такава с някакъв смислен довод?!

Обясни ми, като за проздд човек, молим тъ?
Дай някаква статистика-ползвам този и този брейд, с такива и такива параметри и примамки, при такива и такива условия, сравним с еди кой си, смятам че еди какво си и т.н.
п.п. само да вметна, че не ползвам японски брейдове(все още), но и не виждам причина да не вярвам на П.И., освен ако не ми дадеш такава с някакъв смислен довод?!
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.