ИАРА-Хасково

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

spy
новобранец
новобранец

ИАРА-Хасково

Мнение от spy »

:D :D :D Браво на инспекторите от Хасково :D :D :D http://haskovo.info/index.php?option=co ... 9&Itemid=2
Venkicha
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: ИАРА-Хасково

Мнение от Venkicha »

Браво на тези пичове от ИАРА - Хасково !!! :prayer: :prayer: :prayer: Там май нещата започнаха да се раздвижват . Ама трябва освен актове, да им теглят и по един здрав кютек :axe: :axe:
Най-посещаваният риболовен форум : въй въй въй.nariba.com
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Ачо ♣

Мнение от Ачо ♣ »

Venkicha написа:Браво на тези пичове от ИАРА - Хасково !!!...........
Не зная колко са се раздвижили тези от ИАРА-Хасково , но знам,че тези от ИРА-гр.Пазарджик хич ги няма .Там където трябва те да охраняват,а именно яз.Батак,яз.Щирока поляна,яз.Голям Беглик и яз.Доспат/от към страната на гр.Сърница /е пълен хаус и безпорядък.Тези бракониери ,които вилнеят из тези водоеми, са толкова нахални,че необезпокоявано си продават уловената риба в населените места-гр.Батак,гр.Пещера,гр.Ракитово,гр.Велинград и Сърнишкия район.Съсипаха иначе толкова разообразните от към рибни ресурси,водоеми като яз.Батак и яз.Доспат !
Моля колегите,които посещават тези водоеми също вземат активно участие по повдигната от мен тема, за пресичане на наглото бракониерство,защото само със съвместни усилия можем да постигнем някъкъв положителен резултат!
:smt023
Аватар
kolio_p
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kolio_p »

Браво на тия смелчаци трябва по често да го правят.
Аватар
enterprise
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от enterprise »

поздравления!!!
ако регистрирания потребител от ИАРА Хасково,чете,нека ни открехне за следния факт-яз Тракиец вече не е вододайна зона-защо е забранена 1 км от стената навътре да се лови-там най-често са бракониерите,защото няма риболовци и не са обезпокоявани...просто се чудя...пуснете целия язовир-всички се гъчкат по устието ...
spy
новобранец
новобранец

Мнение от spy »

:) Ами по-рано причината за забраната бяха мрежите пускани от пазачите на стената,може би и сега да е същата :evil: :evil: :evil: Иначе до колкото знам забраната остава и стената и на 1км от нея се води промишлена зона и ще се охранява мисля от хора на "напоителни ситеми" чиято собственост се води Тракиец :( :( :( Миналата есен имаше съставени актове в тази зона от Общинска полиция на риболовци от 50 до 200 лв. :evil: :evil: :evil:
Аватар
IARA_HASKOVO
новобранец
новобранец

Мнение от IARA_HASKOVO »

Уважаеми колега,
Всички големи язовири от национално значение над 2000дка,какъвто е и яз."Тракиец" съгласно наредба №37/10.11.2008г са зонирани.Определени са технологична експлоатационна зона,зона за аквакултури,зона за любителски риболов и зони за мръстилища.
Технологичната експлоатационна зона е определена на основание на Наредба №13/29.01.2004г.на МЗГ,МОСВ,МРРБ и МЕЕР.Съгласно чл.40 от тази наредба на по малко от 1000м от язовирната стена не се допуска разполагането и достъпът на плаващи и подводни съдове и съоръжения,както и извършването на риболов от брега.В тази зона достъп имат само лицата,обслужващи съоръженията и контролните органи.
Маркирането на тази зона е задължение на субекта,който е собственик или ползвател на обекта.В тази връзка съм изпратил уведомителни писма на Изп.Агенция Хидромелиорации и Напоителни с-ми ЕАД.
И тук възниква един въпрос.Точно тази зона ли е най необходимата на любителите риболовци,при положение,че имат на разположение цели осем километра от акваторията на яз."Тракиец"?Ние не пазим тази зона за себе си,както чувам напоследък!
д-р Милчев
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

Поздравления за акцията на ИАРА Хасково ,обаче в Тракиец се пущат мрежи постоянно и контролът трябва да е постоянен ,защото другата седмица тия същите сигурно ще разпънат мрежи да си избият загубите от тая седмица.Бои по бракониерите :axe: да им стане нерентабилен бизнеса иначе няма да се спрът.
golden-retriever
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от golden-retriever »

хора аз съм от Пещера и имам вила на курорта св.Константин на 2 км от яз.Батак , 1/3 от годината съм там и ЙАРА дори не се мярка!Помня когато бях малък как на ден с един дириктен вадих по 10 кила каракуда , а костура беше 10 пъти повече ... в рибарниците нямаше толкова риба на куб метар ! А СЕГА ХОРАТА ВИСЪТ С ДНИ за един дребен шаран !
golden-retriever
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от golden-retriever »

Истината е че тази държава е боклук ! Брат ми живее и работи в Германия и там ти пишат акт само защото си дошал с 2 въдици !А камоли някои ще те остави да слагаш мрежи!Но едно е Мюнхен друга е пазаржик :cry:
Аватар
enterprise
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от enterprise »

Благодаря за отговора!чест ВИ прави ,че взимате отношение във форума!продължавайте с акциите...аз с кеф си плащам билета в Хасково-бил съм свидетел на акции с последващи актове и глоби...давайте все така-можете и още повече :D
asp-erman
новобранец
новобранец

Мнение от asp-erman »

Поздравления за ИАРА Хасково и дано другите областни звена на агенцията вземат пример от тях как се работи!На всеки е ясно,че има още какво да се желае,но тук нещата опират по скоро до обективни отколкото субективни причини.
И понеже стана въпрос за зонирането на язовирите,както спомена д-р Милчев съгласно наредба №37/10.11.2008г,искам да попитам,защо като има конкретно определени зони за любителски риболов се допуска риболов в зоните за мръстилища.Най-малкото в тези зони би трябвало да има забранителен период от поне 3-4 месеца,от преди идването на рибата с хайвер до излюпването му.
За акциите по зарибяването свалям шапка,но още по благодарен ще бъда ако заделите някое сомче и шаранче за Марица
Joro_PZ
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Joro_PZ »

Към колегите от Пазарджишкия регион.
Когато попитах един от служителите на ИАРА Пз., защо не реагират при подадени сигнали, той ми отговори, че за звеното в Пазарджик имали една лада нива, на която и била счупена скоростната кутия и нямали пари да я оправят :evil: :evil: :evil: . Отгоре на това бюджетът им за тази година бил съкратен незнам с колко си, заплатитв също :roll: . Та според него мотивацията им била равна на нула :evil: .
Бирата е поредното доказателство, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи.
Аватар
IARA_HASKOVO
новобранец
новобранец

Мнение от IARA_HASKOVO »

Уважаеми колега,
когато един голям зониран водоем,предназначен за стопански риболов няма наемател,то целият язовир без технологичната зона е свободен за любителски риболов.Същото важи и за зоната за аквакултури,когато тя не е заета може да се ползва за любителски риболов.И това е добре за риболовците.Що се касае за по дълга забрана на зоните за възпроизводство,засега не е регламентирано.Струва ми се,че самите риболовци няма да имат единно мнение.На много от тях ще им изглежда като допълнително ограничаване на правата им.
д-р Милчев
asp-erman
новобранец
новобранец

Мнение от asp-erman »

[quote="\IARA HASKOVO\"]Що се касае за по дълга забрана на зоните за възпроизводство,засега не е регламентирано.Струва ми се,че самите риболовци няма да имат единно мнение.На много от тях ще им изглежда като допълнително ограничаване на правата им.[/quote]

Надявам се ръководството на ИАРА да се замисли върху този проблем при предстоящите промени в закона,защото тези допълнителни ограничения на правата ни ще се окажат в наш плюс.Последните две седмици преди забраната маса несъзнателни риболовци нанасят такива поразии в зоните за възпроизводство,които са съизмерими с тези на мрежарите.А това че риболовците няма да имат единно мнение е ясно,защото за някои риболова трябва да е разрешен 24ч в денонощието и 365 дни в годината.Аз мисля,че основната цел е осигуряване на възпроизводството и съхраняване на популацията на рибата,а след забраната има достатъчно време и възможности за приятни емоции,ако се спазят тези условия.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”