Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

ИАРА-Хасково
Модератор: bobopeli
-
- вече хвърля и на тежко
Re: ИАРА-Хасково
Браво на тези пичове от ИАРА - Хасково !!!
Там май нещата започнаха да се раздвижват . Ама трябва освен актове, да им теглят и по един здрав кютек

Не зная колко са се раздвижили тези от ИАРА-Хасково , но знам,че тези от ИРА-гр.Пазарджик хич ги няма .Там където трябва те да охраняват,а именно яз.Батак,яз.Щирока поляна,яз.Голям Беглик и яз.Доспат/от към страната на гр.Сърница /е пълен хаус и безпорядък.Тези бракониери ,които вилнеят из тези водоеми, са толкова нахални,че необезпокоявано си продават уловената риба в населените места-гр.Батак,гр.Пещера,гр.Ракитово,гр.Велинград и Сърнишкия район.Съсипаха иначе толкова разообразните от към рибни ресурси,водоеми като яз.Батак и яз.Доспат !Venkicha написа:Браво на тези пичове от ИАРА - Хасково !!!...........
Моля колегите,които посещават тези водоеми също вземат активно участие по повдигната от мен тема, за пресичане на наглото бракониерство,защото само със съвместни усилия можем да постигнем някъкъв положителен резултат!

- kolio_p
- вече хвърля и на тежко
Браво на тия смелчаци трябва по често да го правят.
- enterprise
- вече хвърля и на тежко
поздравления!!!
ако регистрирания потребител от ИАРА Хасково,чете,нека ни открехне за следния факт-яз Тракиец вече не е вододайна зона-защо е забранена 1 км от стената навътре да се лови-там най-често са бракониерите,защото няма риболовци и не са обезпокоявани...просто се чудя...пуснете целия язовир-всички се гъчкат по устието ...
ако регистрирания потребител от ИАРА Хасково,чете,нека ни открехне за следния факт-яз Тракиец вече не е вододайна зона-защо е забранена 1 км от стената навътре да се лови-там най-често са бракониерите,защото няма риболовци и не са обезпокоявани...просто се чудя...пуснете целия язовир-всички се гъчкат по устието ...

- IARA_HASKOVO
- новобранец
Уважаеми колега,
Всички големи язовири от национално значение над 2000дка,какъвто е и яз."Тракиец" съгласно наредба №37/10.11.2008г са зонирани.Определени са технологична експлоатационна зона,зона за аквакултури,зона за любителски риболов и зони за мръстилища.
Технологичната експлоатационна зона е определена на основание на Наредба №13/29.01.2004г.на МЗГ,МОСВ,МРРБ и МЕЕР.Съгласно чл.40 от тази наредба на по малко от 1000м от язовирната стена не се допуска разполагането и достъпът на плаващи и подводни съдове и съоръжения,както и извършването на риболов от брега.В тази зона достъп имат само лицата,обслужващи съоръженията и контролните органи.
Маркирането на тази зона е задължение на субекта,който е собственик или ползвател на обекта.В тази връзка съм изпратил уведомителни писма на Изп.Агенция Хидромелиорации и Напоителни с-ми ЕАД.
И тук възниква един въпрос.Точно тази зона ли е най необходимата на любителите риболовци,при положение,че имат на разположение цели осем километра от акваторията на яз."Тракиец"?Ние не пазим тази зона за себе си,както чувам напоследък!
д-р Милчев
Всички големи язовири от национално значение над 2000дка,какъвто е и яз."Тракиец" съгласно наредба №37/10.11.2008г са зонирани.Определени са технологична експлоатационна зона,зона за аквакултури,зона за любителски риболов и зони за мръстилища.
Технологичната експлоатационна зона е определена на основание на Наредба №13/29.01.2004г.на МЗГ,МОСВ,МРРБ и МЕЕР.Съгласно чл.40 от тази наредба на по малко от 1000м от язовирната стена не се допуска разполагането и достъпът на плаващи и подводни съдове и съоръжения,както и извършването на риболов от брега.В тази зона достъп имат само лицата,обслужващи съоръженията и контролните органи.
Маркирането на тази зона е задължение на субекта,който е собственик или ползвател на обекта.В тази връзка съм изпратил уведомителни писма на Изп.Агенция Хидромелиорации и Напоителни с-ми ЕАД.
И тук възниква един въпрос.Точно тази зона ли е най необходимата на любителите риболовци,при положение,че имат на разположение цели осем километра от акваторията на яз."Тракиец"?Ние не пазим тази зона за себе си,както чувам напоследък!
д-р Милчев
-
- разбира нещата
Поздравления за акцията на ИАРА Хасково ,обаче в Тракиец се пущат мрежи постоянно и контролът трябва да е постоянен ,защото другата седмица тия същите сигурно ще разпънат мрежи да си избият загубите от тая седмица.Бои по бракониерите
да им стане нерентабилен бизнеса иначе няма да се спрът.

-
- научил се да хвърля
хора аз съм от Пещера и имам вила на курорта св.Константин на 2 км от яз.Батак , 1/3 от годината съм там и ЙАРА дори не се мярка!Помня когато бях малък как на ден с един дириктен вадих по 10 кила каракуда , а костура беше 10 пъти повече ... в рибарниците нямаше толкова риба на куб метар ! А СЕГА ХОРАТА ВИСЪТ С ДНИ за един дребен шаран !
-
- научил се да хвърля
Истината е че тази държава е боклук ! Брат ми живее и работи в Германия и там ти пишат акт само защото си дошал с 2 въдици !А камоли някои ще те остави да слагаш мрежи!Но едно е Мюнхен друга е пазаржик 

- enterprise
- вече хвърля и на тежко
Благодаря за отговора!чест ВИ прави ,че взимате отношение във форума!продължавайте с акциите...аз с кеф си плащам билета в Хасково-бил съм свидетел на акции с последващи актове и глоби...давайте все така-можете и още повече 

-
- новобранец
Поздравления за ИАРА Хасково и дано другите областни звена на агенцията вземат пример от тях как се работи!На всеки е ясно,че има още какво да се желае,но тук нещата опират по скоро до обективни отколкото субективни причини.
И понеже стана въпрос за зонирането на язовирите,както спомена д-р Милчев съгласно наредба №37/10.11.2008г,искам да попитам,защо като има конкретно определени зони за любителски риболов се допуска риболов в зоните за мръстилища.Най-малкото в тези зони би трябвало да има забранителен период от поне 3-4 месеца,от преди идването на рибата с хайвер до излюпването му.
За акциите по зарибяването свалям шапка,но още по благодарен ще бъда ако заделите някое сомче и шаранче за Марица
И понеже стана въпрос за зонирането на язовирите,както спомена д-р Милчев съгласно наредба №37/10.11.2008г,искам да попитам,защо като има конкретно определени зони за любителски риболов се допуска риболов в зоните за мръстилища.Най-малкото в тези зони би трябвало да има забранителен период от поне 3-4 месеца,от преди идването на рибата с хайвер до излюпването му.
За акциите по зарибяването свалям шапка,но още по благодарен ще бъда ако заделите някое сомче и шаранче за Марица
-
- вече хвърля и на тежко
Към колегите от Пазарджишкия регион.
Когато попитах един от служителите на ИАРА Пз., защо не реагират при подадени сигнали, той ми отговори, че за звеното в Пазарджик имали една лада нива, на която и била счупена скоростната кутия и нямали пари да я оправят
. Отгоре на това бюджетът им за тази година бил съкратен незнам с колко си, заплатитв също
. Та според него мотивацията им била равна на нула
.
Когато попитах един от служителите на ИАРА Пз., защо не реагират при подадени сигнали, той ми отговори, че за звеното в Пазарджик имали една лада нива, на която и била счупена скоростната кутия и нямали пари да я оправят

Бирата е поредното доказателство, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи.
- IARA_HASKOVO
- новобранец
Уважаеми колега,
когато един голям зониран водоем,предназначен за стопански риболов няма наемател,то целият язовир без технологичната зона е свободен за любителски риболов.Същото важи и за зоната за аквакултури,когато тя не е заета може да се ползва за любителски риболов.И това е добре за риболовците.Що се касае за по дълга забрана на зоните за възпроизводство,засега не е регламентирано.Струва ми се,че самите риболовци няма да имат единно мнение.На много от тях ще им изглежда като допълнително ограничаване на правата им.
д-р Милчев
когато един голям зониран водоем,предназначен за стопански риболов няма наемател,то целият язовир без технологичната зона е свободен за любителски риболов.Същото важи и за зоната за аквакултури,когато тя не е заета може да се ползва за любителски риболов.И това е добре за риболовците.Що се касае за по дълга забрана на зоните за възпроизводство,засега не е регламентирано.Струва ми се,че самите риболовци няма да имат единно мнение.На много от тях ще им изглежда като допълнително ограничаване на правата им.
д-р Милчев
-
- новобранец
[quote="\IARA HASKOVO\"]Що се касае за по дълга забрана на зоните за възпроизводство,засега не е регламентирано.Струва ми се,че самите риболовци няма да имат единно мнение.На много от тях ще им изглежда като допълнително ограничаване на правата им.[/quote]
Надявам се ръководството на ИАРА да се замисли върху този проблем при предстоящите промени в закона,защото тези допълнителни ограничения на правата ни ще се окажат в наш плюс.Последните две седмици преди забраната маса несъзнателни риболовци нанасят такива поразии в зоните за възпроизводство,които са съизмерими с тези на мрежарите.А това че риболовците няма да имат единно мнение е ясно,защото за някои риболова трябва да е разрешен 24ч в денонощието и 365 дни в годината.Аз мисля,че основната цел е осигуряване на възпроизводството и съхраняване на популацията на рибата,а след забраната има достатъчно време и възможности за приятни емоции,ако се спазят тези условия.
Надявам се ръководството на ИАРА да се замисли върху този проблем при предстоящите промени в закона,защото тези допълнителни ограничения на правата ни ще се окажат в наш плюс.Последните две седмици преди забраната маса несъзнателни риболовци нанасят такива поразии в зоните за възпроизводство,които са съизмерими с тези на мрежарите.А това че риболовците няма да имат единно мнение е ясно,защото за някои риболова трябва да е разрешен 24ч в денонощието и 365 дни в годината.Аз мисля,че основната цел е осигуряване на възпроизводството и съхраняване на популацията на рибата,а след забраната има достатъчно време и възможности за приятни емоции,ако се спазят тези условия.