Къде се намирам:
Относно Сайта
Съобщения
naRiba.com

Форум

До колегите от Бургас,Айтос,Средец и областа
Модератори: bobopeli, Paublo_Eskobar
- YordanDanev
- сериозен играч
Re: До колегите от Бургас,Айтос,Средец и областа
Аз подкрепям това начинание Краси, и дори има план на преговори, но трябва да се събереме много хора за да има ефект.

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
С министерството маааааааалко тегава и мудна работата . Друг е въпроса че новият шеф на ИАРА е доста амбициозен и поне за момента се стреми да прави нещо . Та какво е конкретното ми предложение ?
Във връзка с това че на спининг клуб "Стари видри" предстои официална среща с новото ръководство на ИАРА с цел изразявания на някои искания и щения относно доста работи включително и някои предложения за изменение на действащият ЗРА , да подготвите едно официално брожение точно от какво се оплаквате и какво предлагате като съответното бъде четливо и правилно формулирано , подкрепено от съответният брой хора ( било то съфорумници , просто колеги или и двете ) . Публикувате го тука и аз ще поема ангажимента това нещо да бъде представено официално където трябва .
Във връзка с това че на спининг клуб "Стари видри" предстои официална среща с новото ръководство на ИАРА с цел изразявания на някои искания и щения относно доста работи включително и някои предложения за изменение на действащият ЗРА , да подготвите едно официално брожение точно от какво се оплаквате и какво предлагате като съответното бъде четливо и правилно формулирано , подкрепено от съответният брой хора ( било то съфорумници , просто колеги или и двете ) . Публикувате го тука и аз ще поема ангажимента това нещо да бъде представено официално където трябва .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Живко Василев
- разбира нещата
Краси, болката е голяма. Взех вече да си мисля че само хората които се събираме сме съвестни риболовци. Едва ли ИАРА ще направят нещо, не защото не могат а защото дори и да започнат да работят както трябва, щи има хиляди ,,рибари,, които ще тъпчат кофите с маломерна риба, ще замърсяват и няма да си плащат билета. Отчаял съм се, то се вижда и по излетите ми. Гледам да бягам на далеч и да ходя на места на които друг не стъпва или поне са по малко известни. Едно от нещата което можем да направим е да възпитаваме младите как да се държът. За много хора е късно вече да се променят.... казват че човек се развива до 25 години, от там на татъка промяна може да има само ако човек го желае. Акциите на ,,Стари Видри,, смятат че са насочени в правилната посока. Възпитават младежите и е хубаво когато можем и ние да го направим!
Относно заглавието на темата предлагам да добавиш и Ямбол и Сливен и Карнобат. Като тръгне рибата на реката по 200 км. бият колегите да похващат малко риба.
Друго за което се сещам е .......................]. Взима всеки по един.....................] и така.... Това ще го обсъдим на следващата среща!
Поздрави!
Относно заглавието на темата предлагам да добавиш и Ямбол и Сливен и Карнобат. Като тръгне рибата на реката по 200 км. бият колегите да похващат малко риба.
Друго за което се сещам е .......................]. Взима всеки по един.....................] и така.... Това ще го обсъдим на следващата среща!
Поздрави!

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
-
- новобранец
Като полубургазлия и бъдещ цял подкрепям инициативата и се надявам тя да има успех и да стане национална.
Тъй като най-добре познавате водоемите и движението на рибите, местата и т.н. ми се струва, че ще бъде добре да се определят горещите точки (нещо като списък на местата и времето), където се събира рибата и там където са най-често бракониерите. Не е малко работа, но мисля че си заслужава. После от името на местен клуб или инициативен комитет така подготвеният документ може да се предостави официално на ИАРА,полиция и други органи и да се потърси среща за предприемане на конкретни мерки. Може да се потърси съдействието на "зелени" организации, които имат опит в работата с институции и имат структури. Те знаят как се оказва обществен натиск и могат да помогнат много.
Наред с това може да се води някаква статистика когато някои колега се обади на ИАРА или полицията дали те са реагирали или не. Така после може да се оцени работата на органите и да им се оказва натиск. Това са чиновници, които рано или късно ще започнат да си треперят за работата. Мисля, че не е трудно да се организира.
Тъй като най-добре познавате водоемите и движението на рибите, местата и т.н. ми се струва, че ще бъде добре да се определят горещите точки (нещо като списък на местата и времето), където се събира рибата и там където са най-често бракониерите. Не е малко работа, но мисля че си заслужава. После от името на местен клуб или инициативен комитет така подготвеният документ може да се предостави официално на ИАРА,полиция и други органи и да се потърси среща за предприемане на конкретни мерки. Може да се потърси съдействието на "зелени" организации, които имат опит в работата с институции и имат структури. Те знаят как се оказва обществен натиск и могат да помогнат много.
Наред с това може да се води някаква статистика когато някои колега се обади на ИАРА или полицията дали те са реагирали или не. Така после може да се оцени работата на органите и да им се оказва натиск. Това са чиновници, които рано или късно ще започнат да си треперят за работата. Мисля, че не е трудно да се организира.
Последно промяна от Тошко Африкански на Чет Мар 04, 2010 4:40 pm, променено общо 3 пъти.
-
- и господ не е толокова добър
Ами да насрочим среща и да решим, какво желаем.Павката е сериозен и мисля, че ще има ефект предложението. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
ПавлетиПавел Иванов написа: Във връзка с това че на спининг клуб "Стари видри" предстои официална среща с новото ръководство на ИАРА с цел изразявания на някои искания и щения относно доста работи включително и някои предложения .........

И искам да клонираме д-р Милчев и екипа му и да го предоставим на страдащите по Бургаско...

То звучи шега ма май само те не се крият а тичат по къра...

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- MANYAKA
- кандидат преподавател
Аз съм с вас.Нека го направим както трябва.

- gogobogo
- кандидат преподавател
Каквото и да решите съм с вас както и останалите ми приятели с които ходя за риба.Но просто трябва някакъво кардинално решение.С телевизия едва ли ще стане да се уплаши ИАРА.Колко пъти съм гледал репортажи по Скат и ЕРН за бракониерство и за риболуване по време на забраната и както виждаме никой не се трогва.Даже си мисля,че тея от ИАРА стават от ден на ден по арогантни.А за легендите, че всъщност те са основните мрежари в района само ние си знаем 

КЕФА ЦЕНА НЯМА.
- каридата
- учете се от него
Аз също съм за някакви мерки.Трябва да се обсъди.
Последно промяна от каридата на Чет Мар 04, 2010 8:44 pm, променено общо 1 път.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

Със сигорност много хора ще подкрепят това начинание ,дано този път да има ефект.
- YordanDanev
- сериозен играч
Ще има ефект, защото не ножа и баницата са във ръцете на ИАРА.

-
- научил се да хвърля
Koлеги от Бургас ние от Сливен сме сьс Вас ! 

- Mich
- ще става разбирач
И аз съм за
НЕ НА БРАКОНИЕРСТВОТО
НЕ НА БРАКОНИЕРСТВОТО

който не лови, няма да яде 

-
- сериозен играч
само брутални неща ми идват на ум
като мисля по темата 

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- glarusa
- кандидат преподавател
С риск да си дублирам мненията-нека следващата ни среща е пред местното звено на ИАРА...да си рапънем там масите и да пийнем а тяхно здраве,да извикаме и медиите и да предизвикаме малко шум...
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“