До колегите от Бургас,Айтос,Средец и областа

Съобщения свързани със сайта и форума.

Модератори: bobopeli, Paublo_Eskobar

Аватар
YordanDanev
сериозен играч
сериозен играч

Re: До колегите от Бургас,Айтос,Средец и областа

Мнение от YordanDanev »

Аз подкрепям това начинание Краси, и дори има план на преговори, но трябва да се събереме много хора за да има ефект.
Изображениеима ли комат кучета много
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

С министерството маааааааалко тегава и мудна работата . Друг е въпроса че новият шеф на ИАРА е доста амбициозен и поне за момента се стреми да прави нещо . Та какво е конкретното ми предложение ?

Във връзка с това че на спининг клуб "Стари видри" предстои официална среща с новото ръководство на ИАРА с цел изразявания на някои искания и щения относно доста работи включително и някои предложения за изменение на действащият ЗРА , да подготвите едно официално брожение точно от какво се оплаквате и какво предлагате като съответното бъде четливо и правилно формулирано , подкрепено от съответният брой хора ( било то съфорумници , просто колеги или и двете ) . Публикувате го тука и аз ще поема ангажимента това нещо да бъде представено официално където трябва .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Живко Василев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Живко Василев »

Краси, болката е голяма. Взех вече да си мисля че само хората които се събираме сме съвестни риболовци. Едва ли ИАРА ще направят нещо, не защото не могат а защото дори и да започнат да работят както трябва, щи има хиляди ,,рибари,, които ще тъпчат кофите с маломерна риба, ще замърсяват и няма да си плащат билета. Отчаял съм се, то се вижда и по излетите ми. Гледам да бягам на далеч и да ходя на места на които друг не стъпва или поне са по малко известни. Едно от нещата което можем да направим е да възпитаваме младите как да се държът. За много хора е късно вече да се променят.... казват че човек се развива до 25 години, от там на татъка промяна може да има само ако човек го желае. Акциите на ,,Стари Видри,, смятат че са насочени в правилната посока. Възпитават младежите и е хубаво когато можем и ние да го направим!

Относно заглавието на темата предлагам да добавиш и Ямбол и Сливен и Карнобат. Като тръгне рибата на реката по 200 км. бият колегите да похващат малко риба.

Друго за което се сещам е .......................]. Взима всеки по един.....................] и така.... Това ще го обсъдим на следващата среща!

Поздрави!
Изображение
Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
Тошко Африкански
новобранец
новобранец

Мнение от Тошко Африкански »

Като полубургазлия и бъдещ цял подкрепям инициативата и се надявам тя да има успех и да стане национална.
Тъй като най-добре познавате водоемите и движението на рибите, местата и т.н. ми се струва, че ще бъде добре да се определят горещите точки (нещо като списък на местата и времето), където се събира рибата и там където са най-често бракониерите. Не е малко работа, но мисля че си заслужава. После от името на местен клуб или инициативен комитет така подготвеният документ може да се предостави официално на ИАРА,полиция и други органи и да се потърси среща за предприемане на конкретни мерки. Може да се потърси съдействието на "зелени" организации, които имат опит в работата с институции и имат структури. Те знаят как се оказва обществен натиск и могат да помогнат много.

Наред с това може да се води някаква статистика когато някои колега се обади на ИАРА или полицията дали те са реагирали или не. Така после може да се оцени работата на органите и да им се оказва натиск. Това са чиновници, които рано или късно ще започнат да си треперят за работата. Мисля, че не е трудно да се организира.
Последно промяна от Тошко Африкански на Чет Мар 04, 2010 4:40 pm, променено общо 3 пъти.
snegk

Мнение от snegk »

Ами да насрочим среща и да решим, какво желаем.Павката е сериозен и мисля, че ще има ефект предложението. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Павел Иванов написа: Във връзка с това че на спининг клуб "Стари видри" предстои официална среща с новото ръководство на ИАРА с цел изразявания на някои искания и щения относно доста работи включително и някои предложения .........
Павлети :roll: Не-видри ще вземете ли на тази среща??? :roll: Аз искам па да си пофаля Ираджиите от моя район. :D :roll:
И искам да клонираме д-р Милчев и екипа му и да го предоставим на страдащите по Бургаско... :D
То звучи шега ма май само те не се крият а тичат по къра... :D
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
MANYAKA
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MANYAKA »

Аз съм с вас.Нека го направим както трябва. :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023
Изображение
Изображение
Айде, наслука и да не ви пука !
Аватар
gogobogo
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от gogobogo »

Каквото и да решите съм с вас както и останалите ми приятели с които ходя за риба.Но просто трябва някакъво кардинално решение.С телевизия едва ли ще стане да се уплаши ИАРА.Колко пъти съм гледал репортажи по Скат и ЕРН за бракониерство и за риболуване по време на забраната и както виждаме никой не се трогва.Даже си мисля,че тея от ИАРА стават от ден на ден по арогантни.А за легендите, че всъщност те са основните мрежари в района само ние си знаем :(
Изображение
КЕФА ЦЕНА НЯМА.
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Аз също съм за някакви мерки.Трябва да се обсъди.
Последно промяна от каридата на Чет Мар 04, 2010 8:44 pm, променено общо 1 път.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
a4kana
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от a4kana »

Със сигорност много хора ще подкрепят това начинание ,дано този път да има ефект.
Аватар
YordanDanev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от YordanDanev »

Ще има ефект, защото не ножа и баницата са във ръцете на ИАРА.
Изображениеима ли комат кучета много
jivko.min
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jivko.min »

Koлеги от Бургас ние от Сливен сме сьс Вас ! :drinkers:
Аватар
Mich
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mich »

И аз съм за
НЕ НА БРАКОНИЕРСТВОТО :smt070
който не лови, няма да яде :)
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

само брутални неща ми идват на ум :evil: като мисля по темата :evil:
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
glarusa
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от glarusa »

С риск да си дублирам мненията-нека следващата ни среща е пред местното звено на ИАРА...да си рапънем там масите и да пийнем а тяхно здраве,да извикаме и медиите и да предизвикаме малко шум...
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!

Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Публикувай отговор

Обратно към “Съобщения”