За поводите..

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Публикувай отговор
SONY
учете се от него
учете се от него

Re: За поводите..

Мнение от SONY »

Когато съм на леко,винаги най-дебелия ми е 0.08.Изключвам само някои редки случаи по Марица,когато прибягвам до 0.10.При риболов на каракуда,бабушка,лин,платика в тихи води,пък били те и около и над кило,нямам никакви проблеми.Без излишни напъни и винаги боравене с кеп,тези риби много трудно ще скъсат повод 0.08.Поне аз с такива впечатления съм останал.
А иначе, такива риби с болонезата си ги ловя със Сарфикс 007, размер 0.085.От 6-7 закачени,имам по 1 късане,но пък като мина на по-дебело,кълванетата намаляват драстично.
Изображение
Малко се отклонихме от темата,но бях длъжен да отговоря.Поздрави.
TICA FAN
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Сарфикса обяснява нещата. 0.10 от него е по-дебел от 0.12и нещо Колмик Стрийм :D
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

В интерес на истината е възможно да има разминавания при Сарфикс-а,понеже ми се види доста здраво и си издържа безпроблемно на борбените алаи в силното течение.Нямам влакномер за съжаление и трябва да се доверявам на надписите.Скоро взех и една ролка Браунинг Сенекс,но съм го пробвал само при един риболов на риби от порядъка на 300-400 гр.
Изображение
До колкото знам Сенитан-а също на Браунинг ( с лика на Боб Нъд отпред ) е много успешно влакно за поводи,но е спряно от производство.
TICA FAN
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Цемекса си отговаря на размера то е едно от редките влакна който съм срещал да си отговарят на размера,доста издръжливо и трудно се захабява,нямал съм проблема на много от влакната при вързването на куката да се нагърчва.
За сега съм се спрял на него едно,че финансовите ми възможности стигат до там друго,че като за парите си е прекрасно...
Изображение
Без риболов няма любов !
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Браво :!:
Аз не мога да сляза под 0,10 за повод при болото. Нещо бъркам, но ще го поправя.
Колкото до Сарфикса, с 0,10 от него съм вадил риби по 300-400 грама на гърди като не ми се струваше нормално да издържи. :roll:

Да не е спам мнението. Да напиша и аз няколко влакна с реална дебелина из дравина, които ползвам.
Оунър Броад.
Дайва Уинермач
Сенсас Филинг.
Скъпички са, но са с верни показатели.
morskiq
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от morskiq »

SONY написа:.....До колкото знам Сенитан-а също на Браунинг ( с лика на Боб Нъд отпред ) е много успешно влакно за поводи,но е спряно от производство.
Ники,
при локито ги има още останали са някоя броика. аз си взех 0.9 обаче времето е кофти и немога да го пробвам...
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

http://pics.data.bg/storage/pics/259877 ... _610x0.jpg този е 3,6кг полвам винаги повод.този е изваден с повод 0,14 с доста твърд аванс .поводите си ги правя сам.не вярвам на готовите.ползвам това за поводиhttp://pics.data.bg/storage/pics/2598772/24193/7b58929496eab6756c03ce9604b2b562_144x123.jpg
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
pantofi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pantofi »

danev69 написа:http://pics.data.bg/storage/pics/259877 ... _610x0.jpg този е 3,6кг полвам винаги повод.този е изваден с повод 0,14 с доста твърд аванс .поводите си ги правя сам.не вярвам на готовите.ползвам това за поводиhttp://pics.data.bg/storage/pics/2598772/24193/7b58929496eab6756c03ce9604b2b562_144x123.jpg
Изображение
bubizat
новобранец
новобранец

Мнение от bubizat »

Ами аз си ползвам стрийм какво вие мнението за него?
Reptile
новобранец
новобранец

Мнение от Reptile »

pantofi написа: Изображение
Това е само до "седем" пъти по дебело от колкото пише на опаковката!
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

bubizat написа:Ами аз си ползвам стрийм какво вие мнението за него?
Здравей колега аз не съм го пробвал,но според доста хора е чудесно влакно.Ползвай си го,няма да сгрешиш.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

pantofi написа:
колега,не споря за точния размер,но според мен е доста здраво .ти как определяш дали размера отговаря на написаното на кутията./0,14=0,35 според теб/.може и да има разлика,но не и толкова голяма.от много години го използвам за поводи и за основно,не съм имал проблеми.на слука
Reptile
новобранец
новобранец

Мнение от Reptile »

danev69 написа:
pantofi написа:
колега,не споря за точния размер,но според мен е доста здраво .ти как определяш дали размера отговаря на написаното на кутията./0,14=0,35 според теб/.може и да има разлика,но не и толкова голяма.от много години го използвам за поводи и за основно,не съм имал проблеми.на слука
Е, написах го в кавички, че да схванеш шегата. Разбира се, че не е много по-дебело, 0.14 реално е около 0.15.
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Reptile написа:
Е, написах го в кавички, че да схванеш шегата. Разбира се, че не е много по-дебело, 0.14 реално е около 0.15.
сега разбрах.за мен лично по-здраво от това няма.пробвал съм много марки.по-малките от 0,10 до 0,16 съм ги пробвал на колко издържат.всички са ОК.за 10лв.на ролка мисля че е супер .на слука
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Георги Кръстев »

Аз минах изцяло на SMART SLR
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”