За поводите..
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Re: За поводите..
Когато съм на леко,винаги най-дебелия ми е 0.08.Изключвам само някои редки случаи по Марица,когато прибягвам до 0.10.При риболов на каракуда,бабушка,лин,платика в тихи води,пък били те и около и над кило,нямам никакви проблеми.Без излишни напъни и винаги боравене с кеп,тези риби много трудно ще скъсат повод 0.08.Поне аз с такива впечатления съм останал.
А иначе, такива риби с болонезата си ги ловя със Сарфикс 007, размер 0.085.От 6-7 закачени,имам по 1 късане,но пък като мина на по-дебело,кълванетата намаляват драстично.

Малко се отклонихме от темата,но бях длъжен да отговоря.Поздрави.
А иначе, такива риби с болонезата си ги ловя със Сарфикс 007, размер 0.085.От 6-7 закачени,имам по 1 късане,но пък като мина на по-дебело,кълванетата намаляват драстично.

Малко се отклонихме от темата,но бях длъжен да отговоря.Поздрави.
TICA FAN
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Сарфикса обяснява нещата. 0.10 от него е по-дебел от 0.12и нещо Колмик Стрийм 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
В интерес на истината е възможно да има разминавания при Сарфикс-а,понеже ми се види доста здраво и си издържа безпроблемно на борбените алаи в силното течение.Нямам влакномер за съжаление и трябва да се доверявам на надписите.Скоро взех и една ролка Браунинг Сенекс,но съм го пробвал само при един риболов на риби от порядъка на 300-400 гр.

До колкото знам Сенитан-а също на Браунинг ( с лика на Боб Нъд отпред ) е много успешно влакно за поводи,но е спряно от производство.

До колкото знам Сенитан-а също на Браунинг ( с лика на Боб Нъд отпред ) е много успешно влакно за поводи,но е спряно от производство.
TICA FAN
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Цемекса си отговаря на размера то е едно от редките влакна който съм срещал да си отговарят на размера,доста издръжливо и трудно се захабява,нямал съм проблема на много от влакната при вързването на куката да се нагърчва.
За сега съм се спрял на него едно,че финансовите ми възможности стигат до там друго,че като за парите си е прекрасно...
За сега съм се спрял на него едно,че финансовите ми възможности стигат до там друго,че като за парите си е прекрасно...

Без риболов няма любов !
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Браво
Аз не мога да сляза под 0,10 за повод при болото. Нещо бъркам, но ще го поправя.
Колкото до Сарфикса, с 0,10 от него съм вадил риби по 300-400 грама на гърди като не ми се струваше нормално да издържи.
Да не е спам мнението. Да напиша и аз няколко влакна с реална дебелина из дравина, които ползвам.
Оунър Броад.
Дайва Уинермач
Сенсас Филинг.
Скъпички са, но са с верни показатели.

Аз не мога да сляза под 0,10 за повод при болото. Нещо бъркам, но ще го поправя.
Колкото до Сарфикса, с 0,10 от него съм вадил риби по 300-400 грама на гърди като не ми се струваше нормално да издържи.

Да не е спам мнението. Да напиша и аз няколко влакна с реална дебелина из дравина, които ползвам.
Оунър Броад.
Дайва Уинермач
Сенсас Филинг.
Скъпички са, но са с верни показатели.
-
- вече хвърля и на тежко
Ники,SONY написа:.....До колкото знам Сенитан-а също на Браунинг ( с лика на Боб Нъд отпред ) е много успешно влакно за поводи,но е спряно от производство.
при локито ги има още останали са някоя броика. аз си взех 0.9 обаче времето е кофти и немога да го пробвам...
- danev69
- сериозен играч
http://pics.data.bg/storage/pics/259877 ... _610x0.jpg този е 3,6кг полвам винаги повод.този е изваден с повод 0,14 с доста твърд аванс .поводите си ги правя сам.не вярвам на готовите.ползвам това за поводиhttp://pics.data.bg/storage/pics/2598772/24193/7b58929496eab6756c03ce9604b2b562_144x123.jpg
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
-
- научил се да хвърля
danev69 написа:http://pics.data.bg/storage/pics/259877 ... _610x0.jpg този е 3,6кг полвам винаги повод.този е изваден с повод 0,14 с доста твърд аванс .поводите си ги правя сам.не вярвам на готовите.ползвам това за поводиhttp://pics.data.bg/storage/pics/2598772/24193/7b58929496eab6756c03ce9604b2b562_144x123.jpg

Ами аз си ползвам стрийм какво вие мнението за него?
Това е само до "седем" пъти по дебело от колкото пише на опаковката!pantofi написа:
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Здравей колега аз не съм го пробвал,но според доста хора е чудесно влакно.Ползвай си го,няма да сгрешиш.bubizat написа:Ами аз си ползвам стрийм какво вие мнението за него?
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- danev69
- сериозен играч
колега,не споря за точния размер,но според мен е доста здраво .ти как определяш дали размера отговаря на написаното на кутията./0,14=0,35 според теб/.може и да има разлика,но не и толкова голяма.от много години го използвам за поводи и за основно,не съм имал проблеми.на слукаpantofi написа:
Това е само до "седем" пъти по дебело от колкото пише на опаковката!
Е, написах го в кавички, че да схванеш шегата. Разбира се, че не е много по-дебело, 0.14 реално е около 0.15.danev69 написа:колега,не споря за точния размер,но според мен е доста здраво .ти как определяш дали размера отговаря на написаното на кутията./0,14=0,35 според теб/.може и да има разлика,но не и толкова голяма.от много години го използвам за поводи и за основно,не съм имал проблеми.на слукаpantofi написа:
Това е само до "седем" пъти по дебело от колкото пише на опаковката!
- danev69
- сериозен играч
сега разбрах.за мен лично по-здраво от това няма.пробвал съм много марки.по-малките от 0,10 до 0,16 съм ги пробвал на колко издържат.всички са ОК.за 10лв.на ролка мисля че е супер .на слукаReptile написа:
Е, написах го в кавички, че да схванеш шегата. Разбира се, че не е много по-дебело, 0.14 реално е около 0.15.
- Георги Кръстев
- сериозен играч