проблем с колата

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

stefan_ginev
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: проблем с колата

Мнение от stefan_ginev »

Проблема с ниската компресия идва или от главата или от сегменти според мен,но ако е духнала главата не трябва ли да загрява или да смеси маслото и водата(при различните автомобили е различно)просто не е написано нищо за тези симптоми .Преди да започнеш ремонт някъде започни по метода на изключване едно по едно да ги отстраняваш щото който не е патил от майстори само той им вярва безрезервно.Не се сърди но и аз ще започна от други кабели (виж кой цилиндър не работи и пробвай с друг кабел),свещи (провери дали са работили познава се по цвета,дали са мокри също),да ти се провери и центровката ама аз мисля че ако е от нея колата ти би трябвало да даде безумен разход,отвори капачката на радиатора и ако се образуват мехурчета е гарнитурата,направи тези по-лесните неща сам за да не ти дрънкат майсторите глупости.Успех :drinkers:
Аватар
nicko67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicko67 »

Направи си една регистрацийка в Рено форума и попитай колегите, вярвам че и там ще получиш доста компетентни мнения.Аз лично черпя огромна информация за Рендетата ни от там!
http://www.renault-bg.com/smf/index.php?board=9.0
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

nicko67 написа:Направи си една регистрацийка в Рено форума и попитай колегите, вярвам че и там ще получиш доста компетентни мнения.Аз лично черпя огромна информация за Рендетата ни от там!
http://www.renault-bg.com/smf/index.php?board=9.0
Колегата nicko67 е прав. Вляз във форума и ще се изненадаш че колегите ти имата същите проблеми като твоите само че ти дават и решрнията им. И аз черпя 95% информация от форума и до сега не съм бил подведен. Успех.
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

:( Този проблем го имаше един колега-рибар със същата кола /на жена му/ и се оказа -глава ! Вземаш втора употреба , минаваш на най-малкия плосък шлайф ,за изправяне , слагаш нова гарнитура и си ти човека ! Рено Клио , особено ако е Енерджи , си е отпадък отвсякъде ! Имат така наречения файър мотор и от там идва проблема ,щото охлаждането им е под всякаква критика ! Това съм го установил за последните 2 години - 8 пъти ! Вече стана махленска приказка тази повреда !
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Колега,не съм провокатор,ама просто ти трябва нова кола.Започнат ли такива проблеми,те като "Бурлаците на Волга"си дърпат следващите и край няма,в безконечна прогресия късаш нерви с майстори и капиталовия ти коловоз така се огъва,че става "Гранд фънк рейл роуд" накрая.Изпатил съм го,къде около 13 години,през които непрекъснато съживявах 6 мъртъвци /или поне некви дърти зомбита /от 6 различни марки.Толкова ми трябваше да ми уври дебелата кратуна и да затопля,че най-доброто е новата кола или служебната такава.За служебната-от дъжд-на вятър,не съм толкоз голям началник,ама след близинга с новото - пей сърце,ноу проблемс,драйв енд ...кефене от всякъде. :rolleyes:
Vasko_fish
новобранец
новобранец

Мнение от Vasko_fish »

Kолега ниската компресия най вероятно е от износени водачи на клапаните или самите клапани и техните легла .От моят опит в сервиза 90 процента това е причината .Рендетата имат мн добър блок и сегменти .
zlata kuka
новобранец
новобранец

Мнение от zlata kuka »

Ако няма кръг в емблемата на марката-лошо ти се пише! :wink: карай си на 3 после на 2.после друга :D
_DK_
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от _DK_ »

колега,какъв е мотора
на бащата 19-ката имаше същия проблем
4-5 години я карахме така и нищо и нямаше, накрая и сменихме гарнитурата и 3 години се движеше перфектно, последните няколко месеца е вдигаха скорости от порядък на 180-190 (нали взех книжка), ама леко я блъснах, та сега се продава на части, включително и мотора(1.4е)
та според мен е гарнитура
valat
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от valat »

значи почвам почти отначало колата е рено клио 1.2 енерджи наистина неструва по талон е 55коня ма май само няколко са останали та незнам
_DK_ написа:включително и мотора(1.4е)
колега какви пари е мотора и каде се намира и най вече работи ли дай ттд
мразим гадните и шибани мангали АЗ СЪМ БЪЛГАРИНИзображение
sirius3
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sirius3 »

Ако се наложи ремонт на главата, звънни ми 0888947230 поне за съвет.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”