Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

проблем с колата
Модератор: dantho.mihov
-
- ще става разбирач
Re: проблем с колата
Проблема с ниската компресия идва или от главата или от сегменти според мен,но ако е духнала главата не трябва ли да загрява или да смеси маслото и водата(при различните автомобили е различно)просто не е написано нищо за тези симптоми .Преди да започнеш ремонт някъде започни по метода на изключване едно по едно да ги отстраняваш щото който не е патил от майстори само той им вярва безрезервно.Не се сърди но и аз ще започна от други кабели (виж кой цилиндър не работи и пробвай с друг кабел),свещи (провери дали са работили познава се по цвета,дали са мокри също),да ти се провери и центровката ама аз мисля че ако е от нея колата ти би трябвало да даде безумен разход,отвори капачката на радиатора и ако се образуват мехурчета е гарнитурата,направи тези по-лесните неща сам за да не ти дрънкат майсторите глупости.Успех 

- nicko67
- вече хвърля и на тежко
Направи си една регистрацийка в Рено форума и попитай колегите, вярвам че и там ще получиш доста компетентни мнения.Аз лично черпя огромна информация за Рендетата ни от там!
http://www.renault-bg.com/smf/index.php?board=9.0
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колегата nicko67 е прав. Вляз във форума и ще се изненадаш че колегите ти имата същите проблеми като твоите само че ти дават и решрнията им. И аз черпя 95% информация от форума и до сега не съм бил подведен. Успех.nicko67 написа:Направи си една регистрацийка в Рено форума и попитай колегите, вярвам че и там ще получиш доста компетентни мнения.Аз лично черпя огромна информация за Рендетата ни от там!
- Румбата
- разбира нещата

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
-
- кандидат преподавател
Колега,не съм провокатор,ама просто ти трябва нова кола.Започнат ли такива проблеми,те като "Бурлаците на Волга"си дърпат следващите и край няма,в безконечна прогресия късаш нерви с майстори и капиталовия ти коловоз така се огъва,че става "Гранд фънк рейл роуд" накрая.Изпатил съм го,къде около 13 години,през които непрекъснато съживявах 6 мъртъвци /или поне некви дърти зомбита /от 6 различни марки.Толкова ми трябваше да ми уври дебелата кратуна и да затопля,че най-доброто е новата кола или служебната такава.За служебната-от дъжд-на вятър,не съм толкоз голям началник,ама след близинга с новото - пей сърце,ноу проблемс,драйв енд ...кефене от всякъде. 

-
- новобранец
Kолега ниската компресия най вероятно е от износени водачи на клапаните или самите клапани и техните легла .От моят опит в сервиза 90 процента това е причината .Рендетата имат мн добър блок и сегменти .
-
- новобранец
Ако няма кръг в емблемата на марката-лошо ти се пише!
карай си на 3 после на 2.после друга 

колега,какъв е мотора
на бащата 19-ката имаше същия проблем
4-5 години я карахме така и нищо и нямаше, накрая и сменихме гарнитурата и 3 години се движеше перфектно, последните няколко месеца е вдигаха скорости от порядък на 180-190 (нали взех книжка), ама леко я блъснах, та сега се продава на части, включително и мотора(1.4е)
та според мен е гарнитура
на бащата 19-ката имаше същия проблем
4-5 години я карахме така и нищо и нямаше, накрая и сменихме гарнитурата и 3 години се движеше перфектно, последните няколко месеца е вдигаха скорости от порядък на 180-190 (нали взех книжка), ама леко я блъснах, та сега се продава на части, включително и мотора(1.4е)
та според мен е гарнитура
-
- вече хвърля и на тежко
значи почвам почти отначало колата е рено клио 1.2 енерджи наистина неструва по талон е 55коня ма май само няколко са останали та незнам
колега какви пари е мотора и каде се намира и най вече работи ли дай ттд_DK_ написа:включително и мотора(1.4е)
Ако се наложи ремонт на главата, звънни ми 0888947230 поне за съвет.