До всички лодкари- Сигнален Буй

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Re: До всички лодкари- Сигнален Буй

Мнение от vatus56 »

Ами точно за това става дума, защото всички сме риболовци, ама не всички сме ЧОВЕЦИ.
Никоя риба не е по - важна от живота !
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

" не човек , а харпунист - тихо исзъскал агента бомбардист " :D
:drinkers:
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

Ти говори, говори, продължавай Булти, твори, такава провокативна поезия и следващия път като си във водата да не се чудиш, ако върху главата ти се изсипе дъжд от бомбарди :D ще трябва и каска да си слагаш върху бонето. :lol: :axe:
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Случвало ми се е гмуркач,да е в обсега на мястото където хвърлям бомбарда,и никога не съм мятал през това време,изчаквам 5 минути докато види къде е и обикновено го наблюдавам какво прави,и като ме види махва и заминава на някъде където няма да пречи.Явно съм слъчвал на коректни колеги.
Зарганолог
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

vatus56 написа:Ти говори, говори, продължавай Булти, твори, такава провокативна поезия и следващия път като си във водата да не се чудиш, ако върху главата ти се изсипе дъжд от бомбарди :D ще трябва и каска да си слагаш върху бонето. :lol: :axe:
...ако видя зора , ще се откупя ...имам намерени около 20 кила бомбарди :D :D :D
Javor

Мнение от Javor »

На Фичоза имаше един доста нагъл гмуркач, който редовно ровеше часове наред точно пред камъните където мятаме на бомбарда.
Това не пречи особено на зарганите, но определено е неприятно за ловящите от камъните на брега.
И лодкарите често се спират точно на това място, но тях поне като ги навикаш и си заминават.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Брех,и морето станало тясно.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Става Кире,и май все по-тясно ще става,това в други случаи не е зле ама морето става все по тясно,и от към рибари, и от към гмуркачи, от към мрежари ,и най-вече от към ХОТЕЛИ и ТРАЛОВЕ.След това се чудим защо няма вече лефер,защо паламуда не идва в брега , КЪДЕ Е КАЛКАНА.Виж колегата Булти ко вика,местата на които се е гмуркал преди,днес не може да припари от рибари и бомбарди.Аз го разбирам макар да не съм гмуркач,там работата в морето е по-трудна и трябва да проявяваме разбиране към колегите,трябва да имаме търпение...мене ме крепи мисълта ,че повечето от гмуркачите в нашия форум са добри и коректни хора(поне от това, което чета в подводния риболов) така че,призовавам всички колеги да проявяват търпение и да разберат,че липсата на риба се дължи НА ВСИЧКИ НАС.
Зарганолог
spetro
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от spetro »

:smt023
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

КИРО написа:Брех,и морето станало тясно.
Киро, не си далеч от истината.
Може би на колегите с лодки все още не е проблем, но тарапаната покрай брегове и плажове е убийственна.
В сравнение от преди десетина години "манифестациите" покрай брега са нарастнали многократно и тенденцията е да продължават да растат и затова наистина спасението е в търпимост, толерантност и уважение.
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Здравейте колеги . Малко късно се включвам,но сега попаднах на темата. Често ми се случва вече да избягам от града на 100 км. от Варна с цел да не се набутвам в буните където има качени по трима на камък и се карат и хвърлят един върху друг, като видят че някой вади нещо. Оказва се че и на 100 км си е същия кошмар. Отвам рано и паркирам докато няма никой. след половин час завира от коли и идват като на панаир един след друг . в един момент все едно пак съм на някой буна :D до тук добре :D след още 2 часа идват и водолазите (с цел рапани ) за какви буове говорите те са като нинджи под водата :evil: потапят се точно пред теб два три пъти съм ги закачал с полупотъваща бонбарда вадя изчаквам малко, но те са доста нагли... колко да ги чакам :!: започвам да викам :evil: не чуват. следващия момент започвам да хвърлям камъни показват се и се местят на 5 м в дясно или ляво . Хвърлям бонбардата в друга посока да ама и от там излиза нинджа е вече как да не побеснея... Бил съм с нож в ръка и едва съм се здържал да не им порна гумите на колите че да се сетят. Трябва да има уважение един към друг :!: Разбирам, че може да е бизнес, но не трябва да се пречи на останалите... Преди години по тези места нямаше жив човек не водолази или бонбардажии. Така че аз едва ли съм от тези които са"" на гости"" Морето няма собственик и нека да се уважаваме :idea:
Аватар
ssg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ssg »

vatus56 написа:Ами точно за това става дума, защото всички сме риболовци, ама не всички сме ЧОВЕЦИ.
Мисля че колегата го каза най добре.В разказа си съм проппуснал да спомена че в дясно от мен на поне два километра не се виждаше жив човек а вляво от мен имаше поне 50-тина колеги риболовстващи от брега и въпреки това гмуркача реши че е по добре да тръгне на ляво.Не знам как е към Бургас но около Тюленово има пре достатъчно места неудобни за риболов с въдица или недостъпни от към брега но подходящи поне според мен за подводен риболов.
Аватар
ssg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ssg »

Булти написа:пичове - вие сте гостите - почнахте да идвате по нашите места и не знам кой на кого се навира
Извини ме но не знаех че морето е нечия собственст.Аз нямам претенци кой как и къде ще практикува хобито си стига да не пречи с действията си на останалите.Ако бях заварил колегата да се гмурка на въпросното място нямаше да си разпъна въдиците и да ги хвърля върху него а щях да се преместя,но в случая аз бях преди него на брега и смятам че той беше този който трябваше да се съобрази с мен.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

за последен път ще пиша в тая тема...видите ли харпунист приберете си бомбардата да може да премине , аз видя ли , че някой лови с бомбарда преминавам , поздравявам и не се задържам там , по лесно е да си прибереш такъма отколкото да плуваш 300 метра излишно ... случвало ми се е , като влизам брега да е пуст а после да не мога да изляза от бомбардьори :shock: ...откъде накъде , ако дойде някой с лодка ще му викаш , а нека ми се развика някой подобен , кът съм с лодката и ще събера сички въдици от брега - не ме ебе , честно , луд съм колкото си искам ...Кроки , хубаво описа преди подобен случай за язовирите , ама май и тук ще стане подобно положението :wink:
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

Споко бе Булти,ще се разберем някак.Аз като те видя,ти ше почерпиш.Ти като ме видиш,пак ти ще почерпиш.Трябва да има разбирателство. :D
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”