Профи колони и усилвател ПОМОЩ!!!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

asen4o88
новобранец
новобранец

Профи колони и усилвател ПОМОЩ!!!

Мнение от asen4o88 »

Здравеите колеги! Искам да ви питам за някакви колони и усилвател за помещение 55/60кв. мтр. с какво мога да го озвучя професионално да има добър бас това е важното :?: (и разбира се не толкова скъпо :D ) някаде до 1000лв. :oops: Ако някой има инфо нека ме освети, из нета има много но (ватове ,високи,ниски,омове) нищо не ми е наясно :oops: :D
Все на риба, и пак на риба!!!
toyo1

Re: Профи колони и усилвател ПОМОЩ!!!

Мнение от toyo1 »

asen4o88 написа:Здравеите колеги! Искам да ви питам за някакви колони и усилвател за помещение 55/60кв. мтр. с какво мога да го озвучя професионално да има добър бас това е важното :?: (и разбира се не толкова скъпо :D ) някаде до 1000лв. :oops: Ако някой има инфо нека ме освети, из нета има много но (ватове ,високи,ниски,омове) нищо не ми е наясно :oops: :D
Две тонколони по 100w (поне) двулентови + усилвател с мощност 2х100w или 2х80w но е желателно усилватела да е по-слаб от колоните + CD или комп.А истината е КРАИНО СТЪПАЛО 2х150w или 200w + еквалаизер+мишпулт+тонколони 2х200w :wink: НО АКО ВСИЧКО ТОВА Е ЗАРАДИ КОМШИИТЕ .....има и други НАЧИНИ :D
asen4o88
новобранец
новобранец

Мнение от asen4o88 »

toyo1 написа:
asen4o88 написа:Здравеите колеги! Искам да ви питам за някакви колони и усилвател за помещение 55/60кв. мтр. с какво мога да го озвучя професионално да има добър бас това е важното :?: (и разбира се не толкова скъпо :D ) някаде до 1000лв. :oops: Ако някой има инфо нека ме освети, из нета има много но (ватове ,високи,ниски,омове) нищо не ми е наясно :oops: :D
Две тонколони по 100w (поне) двулентови + усилвател с мощност 2х100w или 2х80w но е желателно усилватела да е по-слаб от колоните + CD или комп.А истината е КРАИНО СТЪПАЛО 2х150w или 200w + еквалаизер+мишпулт+тонколони 2х200w :wink: НО АКО ВСИЧКО ТОВА Е ЗАРАДИ КОМШИИТЕ .....има и други НАЧИНИ :D
не е заради комшиите :D понеже живея сам и имам 2 дка. двор и 800кв.м постройки
toyo1

Мнение от toyo1 »

asen4o88 написа:
toyo1 написа:
не е заради комшиите :D понеже живея сам и имам 2 дка. двор и 800кв.м постройки
Тогава си за ДЕСКМЕН :D :D :D
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

asen4o88 написа:......с какво мога да го озвучя професионално ......някаде до 1000лв......
професионално за 1000лв???? че то само колони за тази работа са 2-3 пьти повече???? Я се замисли дали ти требва профвсионално или за собствено удоволствие?професионално знаци да го правиш на студио или дискотека - са това требват 20-30 пьти поне одгоре :cry:
asen4o88
новобранец
новобранец

Мнение от asen4o88 »

xoxo написа:
asen4o88 написа:......с какво мога да го озвучя професионално ......някаде до 1000лв......
професионално за 1000лв???? че то само колони за тази работа са 2-3 пьти повече???? Я се замисли дали ти требва профвсионално или за собствено удоволствие?
ОК! За собствено удовоствие тогава че ме изплаши бая тая сума 1000x2 по 3 или повече...(все пак става дума за 55/60кв.мтр. не е заведение а просто за като се саберем 20йсетина души, просто да има хубав бас ) :drinkers:
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

ами тогава си взимаш нещо с 100вт и ОДЕЛНО мощен суббуфер сьс собствен усилвател и басите ще ти отварят вратите.
Аватар
Bastardo
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Bastardo »

Не го плашете колегата :)

аз имам 1 чифт от тези http://www.behringer.com/EN/Products/B2031A.aspx
Когато ги копувах преди години бяха към 800 лв двете, а сега мисля са доста по-ефтини. Активни са и са достатъчно силни за такова понещение (150W bass + 45W hi). Това са студийни монитори за това имат линеен детаилен звук.

Поздрави!
Не е важно да влагаш чувства, важно е да чувстваш влага!!!
bedo63
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bedo63 »

купи си от оказиона един дек и тонколони поне не са фалшиви двуглав дек и 100 или 80 вата колони
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

взимай е това
Изображение
Panasonic sa-ak750
Задължително после с капчица залепи всички чаши в бюфета щото ги размества като се усили ,БИ-АМП система 5 ченджа ,юсб,касетка, кристален звук умопомръчителен бас , и при ниски стойности плътен комфортен звук , става както за свадби така и кръщенета кеф ти на открито ,кеф ти на закрито ,

естественно има и по добри неща но за тези пари ТОВА Е НАЙ-ДОБРОТО

ААА ДА имам го за това ти го предлагам ,при положение че си разпродадох цялата си апаратура ,два дека ,ресивер ,тунер ,усилвател, предусилвател,ЦДта две ,еквалайзер , филтри, пултове,само прах бършех и сега две заведения се узвучават с тях, пораснах и простих на комшиите ,но от както го взех пак ме мразят и от съседните входове ,при сигнал за силна музика ,патрулката тръгва към нас преди да е чула адреса :lol: , имам комшии тук във форума да го докажат ,манияк съм ,не правя компромис със звукъ! отиди в някой техно магазин да ти го пуснат ,обикновенно с този модел озвучават залата. УСПЕХ
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Един такъв

http://www.biema.com/html/product/amplifiers/w.htm

И две такива

http://www.biema.com/html/product/speaker/f.htm#fp210

От втората подред и си готов. 1000лв ще ти стигнат и за твой късмет вносителя се намира в Хасково. :wink:
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Колега, в Хасково е най-големия склад на БИЕМА, имат си наистина приемливи предложения в съотношение качество/цена. Аз преди отскачах често до там. Някъде беше в една сграда съвсем близо до Кауфланд. Отиди, разгледай и вземай нещо смело. Всъщност като изключим с какво ще ги възпроизвеждаш музиките, за 1000 лв. може да си вземеш от там 2бр. 12-ки колони със стъпало примерно 2х100 или 150 В., Имат и специално за бас-каси стъпала с кросоувър вграден, не са и много скъпи. Ако вземеш такъв, може бас-касата сам да си я направиш щото може и без филтри да е, но пак са парички... всичко е скъпо! Специално БИЕМА 12-ките колони си имат сравнително хубав бас, но не може естествено да се сравнява с отделни бас-тела ако ползваш! Бе може малко над 1000 лв. да дадеш, но за домашно ползване не е нужно много да се набутваш.
Ако ще пускаш от РС-то, ще трябва и звукова карта с повече от масовите (АС97 чип) 0.775В на изхода, щото и през стъпало да ги прекараш, пак няма да ти харесва това, което излиза от колоните. Другия вариант е пулт или поне само предусилвател някакъв, щото пулт си е излишно набутване за употреба в къщи :idea:
Май-най-добре иди на място, те ще ти предложат предполагам нещо за бюджета, който им кажеш :wink: :smt023
Иначе варианта с втора употреба също става, но си има риск, знаеш го.
PeTrOv
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от PeTrOv »

взимай е това
Изображение
Panasonic sa-ak750
Задължително после с капчица залепи всички чаши в бюфета щото ги размества като се усили ,БИ-АМП система 5 ченджа ,юсб,касетка, кристален звук умопомръчителен бас , и при ниски стойности плътен комфортен звук , става както за свадби така и кръщенета кеф ти на открито ,кеф ти на закрито ,

естественно има и по добри неща но за тези пари ТОВА Е НАЙ-ДОБРОТО

ААА ДА имам го за това ти го предлагам ,при положение че си разпродадох цялата си апаратура ,два дека ,ресивер ,тунер ,усилвател, предусилвател,ЦДта две ,еквалайзер , филтри, пултове,само прах бършех и сега две заведения се узвучават с тях, пораснах и простих на комшиите ,но от както го взех пак ме мразят и от съседните входове ,при сигнал за силна музика ,патрулката тръгва към нас преди да е чула адреса :lol: , имам комшии тук във форума да го докажат ,манияк съм ,не правя компромис със звукъ! отиди в някой техно магазин да ти го пуснат ,обикновенно с този модел озвучават залата. УСПЕХ
В нас разполагам със същата уредба.Наистина ако я вземеш няма да сбъркаш :wink:
Най-далеч достига онзи,който не знае накъде е тръгнал.
--- Оливър Кромуел ---
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

"Домашните" уредби, които доста колеги ти предлагат-не стават. 10-тина подпийнали приятели и ще ги надвикате спокойно. :D
Отделна бас каса въобще не ти трябва. :D
Две колони 12" инча са повече от достатъчно, ще се чувстваш като на сватба. :D
Ако пък ти е слабо вземи си 15" инча тонколони, ама ще ти се разтреперат гащите от "бас". :D
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Сигурно е хубава, ама 50-60 м2 не са чак толкова малко помещение.

Е тия дето Orion e е предложил са точно хилядарка :wink:
1: http://emaks.comoj.com/index.php?page=s ... &Itemid=26

+

2: http://emaks.comoj.com/index.php?page=s ... &Itemid=26
Ако е само до колони и стъпало работата, но мисля, че няма само с това да минеш :idea:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”