Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Профи колони и усилвател ПОМОЩ!!!
Модератор: dantho.mihov
Профи колони и усилвател ПОМОЩ!!!
Здравеите колеги! Искам да ви питам за някакви колони и усилвател за помещение 55/60кв. мтр. с какво мога да го озвучя професионално да има добър бас това е важното
(и разбира се не толкова скъпо
) някаде до 1000лв.
Ако някой има инфо нека ме освети, из нета има много но (ватове ,високи,ниски,омове) нищо не ми е наясно

Все на риба, и пак на риба!!!
Re: Профи колони и усилвател ПОМОЩ!!!
Две тонколони по 100w (поне) двулентови + усилвател с мощност 2х100w или 2х80w но е желателно усилватела да е по-слаб от колоните + CD или комп.А истината е КРАИНО СТЪПАЛО 2х150w или 200w + еквалаизер+мишпулт+тонколони 2х200wasen4o88 написа:Здравеите колеги! Искам да ви питам за някакви колони и усилвател за помещение 55/60кв. мтр. с какво мога да го озвучя професионално да има добър бас това е важното(и разбира се не толкова скъпо
) някаде до 1000лв.
Ако някой има инфо нека ме освети, из нета има много но (ватове ,високи,ниски,омове) нищо не ми е наясно
![]()

не е заради комшиитеtoyo1 написа:Две тонколони по 100w (поне) двулентови + усилвател с мощност 2х100w или 2х80w но е желателно усилватела да е по-слаб от колоните + CD или комп.А истината е КРАИНО СТЪПАЛО 2х150w или 200w + еквалаизер+мишпулт+тонколони 2х200wasen4o88 написа:Здравеите колеги! Искам да ви питам за някакви колони и усилвател за помещение 55/60кв. мтр. с какво мога да го озвучя професионално да има добър бас това е важното(и разбира се не толкова скъпо
) някаде до 1000лв.
![]()
НО АКО ВСИЧКО ТОВА Е ЗАРАДИ КОМШИИТЕ .....има и други НАЧИНИ

Тогава си за ДЕСКМЕНasen4o88 написа:не е заради комшиитеtoyo1 написа:Две тонколони по 100w (поне) двулентови + усилвател с мощност 2х100w или 2х80w но е желателно усилватела да е по-слаб от колоните + CD или комп.А истината е КРАИНО СТЪПАЛО 2х150w или 200w + еквалаизер+мишпулт+тонколони 2х200wasen4o88 написа:Здравеите колеги! Искам да ви питам за някакви колони и усилвател за помещение 55/60кв. мтр. с какво мога да го озвучя професионално да има добър бас това е важното(и разбира се не толкова скъпо
) някаде до 1000лв.
![]()
НО АКО ВСИЧКО ТОВА Е ЗАРАДИ КОМШИИТЕ .....има и други НАЧИНИ
понеже живея сам и имам 2 дка. двор и 800кв.м постройки

професионално за 1000лв???? че то само колони за тази работа са 2-3 пьти повече???? Я се замисли дали ти требва профвсионално или за собствено удоволствие?професионално знаци да го правиш на студио или дискотека - са това требват 20-30 пьти поне одгореasen4o88 написа:......с какво мога да го озвучя професионално ......някаде до 1000лв......

ОК! За собствено удовоствие тогава че ме изплаши бая тая сума 1000x2 по 3 или повече...(все пак става дума за 55/60кв.мтр. не е заведение а просто за като се саберем 20йсетина души, просто да има хубав бас )xoxo написа:професионално за 1000лв???? че то само колони за тази работа са 2-3 пьти повече???? Я се замисли дали ти требва профвсионално или за собствено удоволствие?asen4o88 написа:......с какво мога да го озвучя професионално ......някаде до 1000лв......

ами тогава си взимаш нещо с 100вт и ОДЕЛНО мощен суббуфер сьс собствен усилвател и басите ще ти отварят вратите.
- Bastardo
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Не го плашете колегата 
аз имам 1 чифт от тези http://www.behringer.com/EN/Products/B2031A.aspx
Когато ги копувах преди години бяха към 800 лв двете, а сега мисля са доста по-ефтини. Активни са и са достатъчно силни за такова понещение (150W bass + 45W hi). Това са студийни монитори за това имат линеен детаилен звук.
Поздрави!

аз имам 1 чифт от тези http://www.behringer.com/EN/Products/B2031A.aspx
Когато ги копувах преди години бяха към 800 лв двете, а сега мисля са доста по-ефтини. Активни са и са достатъчно силни за такова понещение (150W bass + 45W hi). Това са студийни монитори за това имат линеен детаилен звук.
Поздрави!
Не е важно да влагаш чувства, важно е да чувстваш влага!!!
-
- научил се да хвърля
купи си от оказиона един дек и тонколони поне не са фалшиви двуглав дек и 100 или 80 вата колони
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
взимай е това

Panasonic sa-ak750
Задължително после с капчица залепи всички чаши в бюфета щото ги размества като се усили ,БИ-АМП система 5 ченджа ,юсб,касетка, кристален звук умопомръчителен бас , и при ниски стойности плътен комфортен звук , става както за свадби така и кръщенета кеф ти на открито ,кеф ти на закрито ,
естественно има и по добри неща но за тези пари ТОВА Е НАЙ-ДОБРОТО
ААА ДА имам го за това ти го предлагам ,при положение че си разпродадох цялата си апаратура ,два дека ,ресивер ,тунер ,усилвател, предусилвател,ЦДта две ,еквалайзер , филтри, пултове,само прах бършех и сега две заведения се узвучават с тях, пораснах и простих на комшиите ,но от както го взех пак ме мразят и от съседните входове ,при сигнал за силна музика ,патрулката тръгва към нас преди да е чула адреса
, имам комшии тук във форума да го докажат ,манияк съм ,не правя компромис със звукъ! отиди в някой техно магазин да ти го пуснат ,обикновенно с този модел озвучават залата. УСПЕХ

Panasonic sa-ak750
Задължително после с капчица залепи всички чаши в бюфета щото ги размества като се усили ,БИ-АМП система 5 ченджа ,юсб,касетка, кристален звук умопомръчителен бас , и при ниски стойности плътен комфортен звук , става както за свадби така и кръщенета кеф ти на открито ,кеф ти на закрито ,
ААА ДА имам го за това ти го предлагам ,при положение че си разпродадох цялата си апаратура ,два дека ,ресивер ,тунер ,усилвател, предусилвател,ЦДта две ,еквалайзер , филтри, пултове,само прах бършех и сега две заведения се узвучават с тях, пораснах и простих на комшиите ,но от както го взех пак ме мразят и от съседните входове ,при сигнал за силна музика ,патрулката тръгва към нас преди да е чула адреса

- orion30
- разбира нещата
Един такъв
http://www.biema.com/html/product/amplifiers/w.htm
И две такива
http://www.biema.com/html/product/speaker/f.htm#fp210
От втората подред и си готов. 1000лв ще ти стигнат и за твой късмет вносителя се намира в Хасково.
http://www.biema.com/html/product/amplifiers/w.htm
И две такива
http://www.biema.com/html/product/speaker/f.htm#fp210
От втората подред и си готов. 1000лв ще ти стигнат и за твой късмет вносителя се намира в Хасково.

- pachosz
- сериозен играч
Колега, в Хасково е най-големия склад на БИЕМА, имат си наистина приемливи предложения в съотношение качество/цена. Аз преди отскачах често до там. Някъде беше в една сграда съвсем близо до Кауфланд. Отиди, разгледай и вземай нещо смело. Всъщност като изключим с какво ще ги възпроизвеждаш музиките, за 1000 лв. може да си вземеш от там 2бр. 12-ки колони със стъпало примерно 2х100 или 150 В., Имат и специално за бас-каси стъпала с кросоувър вграден, не са и много скъпи. Ако вземеш такъв, може бас-касата сам да си я направиш щото може и без филтри да е, но пак са парички... всичко е скъпо! Специално БИЕМА 12-ките колони си имат сравнително хубав бас, но не може естествено да се сравнява с отделни бас-тела ако ползваш! Бе може малко над 1000 лв. да дадеш, но за домашно ползване не е нужно много да се набутваш.
Ако ще пускаш от РС-то, ще трябва и звукова карта с повече от масовите (АС97 чип) 0.775В на изхода, щото и през стъпало да ги прекараш, пак няма да ти харесва това, което излиза от колоните. Другия вариант е пулт или поне само предусилвател някакъв, щото пулт си е излишно набутване за употреба в къщи
Май-най-добре иди на място, те ще ти предложат предполагам нещо за бюджета, който им кажеш
Иначе варианта с втора употреба също става, но си има риск, знаеш го.
Ако ще пускаш от РС-то, ще трябва и звукова карта с повече от масовите (АС97 чип) 0.775В на изхода, щото и през стъпало да ги прекараш, пак няма да ти харесва това, което излиза от колоните. Другия вариант е пулт или поне само предусилвател някакъв, щото пулт си е излишно набутване за употреба в къщи

Май-най-добре иди на място, те ще ти предложат предполагам нещо за бюджета, който им кажеш

Иначе варианта с втора употреба също става, но си има риск, знаеш го.
-
- вече хвърля и на тежко
В нас разполагам със същата уредба.Наистина ако я вземеш няма да сбъркашвзимай е това
Изображение
Panasonic sa-ak750
ААА ДА имам го за това ти го предлагам ,при положение че си разпродадох цялата си апаратура ,два дека ,ресивер ,тунер ,усилвател, предусилвател,ЦДта две ,еквалайзер , филтри, пултове,само прах бършех и сега две заведения се узвучават с тях, пораснах и простих на комшиите ,но от както го взех пак ме мразят и от съседните входове ,при сигнал за силна музика ,патрулката тръгва към нас преди да е чула адреса, имам комшии тук във форума да го докажат ,манияк съм ,не правя компромис със звукъ! отиди в някой техно магазин да ти го пуснат ,обикновенно с този модел озвучават залата. УСПЕХ

Най-далеч достига онзи,който не знае накъде е тръгнал.
--- Оливър Кромуел ---
--- Оливър Кромуел ---
- orion30
- разбира нещата
"Домашните" уредби, които доста колеги ти предлагат-не стават. 10-тина подпийнали приятели и ще ги надвикате спокойно.
Отделна бас каса въобще не ти трябва.
Две колони 12" инча са повече от достатъчно, ще се чувстваш като на сватба.
Ако пък ти е слабо вземи си 15" инча тонколони, ама ще ти се разтреперат гащите от "бас".

Отделна бас каса въобще не ти трябва.

Две колони 12" инча са повече от достатъчно, ще се чувстваш като на сватба.

Ако пък ти е слабо вземи си 15" инча тонколони, ама ще ти се разтреперат гащите от "бас".

- pachosz
- сериозен играч
Сигурно е хубава, ама 50-60 м2 не са чак толкова малко помещение.
Е тия дето Orion e е предложил са точно хилядарка
1: http://emaks.comoj.com/index.php?page=s ... &Itemid=26
+
2: http://emaks.comoj.com/index.php?page=s ... &Itemid=26
Ако е само до колони и стъпало работата, но мисля, че няма само с това да минеш
Е тия дето Orion e е предложил са точно хилядарка

1: http://emaks.comoj.com/index.php?page=s ... &Itemid=26
+
2: http://emaks.comoj.com/index.php?page=s ... &Itemid=26
Ако е само до колони и стъпало работата, но мисля, че няма само с това да минеш