Вкусотии в чинии

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него
Мнения: 6591
Регистриран на: Чет Фев 22, 2007 6:13 pm
Местоположение: Добрич

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от Митев »

В оглед настоящата криза :mrgreen: бръкнах у фризеро --и оп едно пакетче охлюви - подарък от г-н Станимир/за аудиторията 5 Кила/

размразихме ги :wink:


Изображение

нарязах 3 стръка пресен лук , една лъжица - краве масло.....

Изображение

и едно яйце с една лъжица кисело мляко, сол, черен пипер - по избор :mrgreen: :mrgreen:

Изображение

и ето тотовата продукция :drinkers: :drinkers:

Изображение


да Ви кажа - въобще не пий ракия :mrgreen: :drinkers: :drinkers:
ribaro
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 253
Регистриран на: Вто Фев 10, 2009 1:04 pm
Местоположение: Пловдив

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от ribaro »

Малиии .... любимото ми мезенце! :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
ribaro
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 253
Регистриран на: Вто Фев 10, 2009 1:04 pm
Местоположение: Пловдив

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от ribaro »

Апетитни бедра на 3-ти март

Какво се прави първо на националния празник: знамената горе!

Изображение


И почваме да мислим за риба ....

И като има обективна причина да не може да се насладиш на тишина и природа, .... взе да ме избива на готвене.

Викам си стига си млатил свинско, дай го по-така малко, диетично някак си .... и се хванах за пилешки бутчета или известни в последно време под псевдонима „бедра”, ама яки, като за солидни хора.

Бедрата мариновам със горчица, черен пипер, розмарин, бял риган, соев сос, лимонов сок, счукан чесън, зехтин и бяло вино и ги оставям да починат след масажа, който им приложих.

Изображение

Като им дойде времето за готвене, намаслявам дълбока тава, в която нареждам почистени гъби, леко посолявам, и пускам по една струйка соев сос и зехтин.

Изображение

Отгоре подреждам маринованите бутчета, слагам в тавичката бяло вино и покривам с бучки масло.

Изображение

Завивам тавичката с фолио и в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за около 30 минути.

Изображение

И докато чакам .... предястие .... малко от любимата ми пушена „червена” риба, малко октопод от консерва, сардинки от друга консерва, лимонче, маслинка, стръкче магданоз и розмарин ...ей така .... от куртоазия ...

Изображение

Салатка ... най-обикновенна ....

Изображение

Подреждам и чакам тайфата ....

Изображение

А наздраве патриоти!

Изображение

След 30 минути сваляме фолиото, и допичаме, като през 5-10 минути поливаме с отделения сок.За гарнитура – любимите ни пържени картофи, язък че исках да е диетично.

Изображение

И докато дойде жената, бая наздраве .... та ми идваше вече да извадя фидера и с него да гръмна.

Изображение

Ето ги и бедърцата:

Изображение

Добър апетит:

Изображение

То както е тръгнало , ако не вземат да ги стегнат малко синоптиците да си оправят прогнозата, ще си пиша май само в тоя раздел.

Те така .......
Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 16393
Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
Местоположение: Outta space

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от GODzillata »

:shock:
Баси...ние тримата не е истина какъв ресторант можем да отворим...стига да не фалираме бързо де...че сме си и ящни. :lol:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него
Мнения: 6591
Регистриран на: Чет Фев 22, 2007 6:13 pm
Местоположение: Добрич

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от Митев »

GODzillata написа::shock:
Баси...ние тримата не е истина какъв ресторант можем да отворим...стига да не фалираме бързо де...че сме си и ящни. :lol:
Което е 90% гаранция :drinkers: :drinkers:
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1311
Регистриран на: Пет Мар 06, 2009 3:14 am
Местоположение: Фидер отбор Пирдоп
Обратна връзка:

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от dako71 »

Хаиде и от мен една класика.
Гювечета на фурна.
Необходими продукти;
Белени картофи на кубчета
Изображение

Колбас (какъвто намерите в хладилника) на кубчета а луканката е като подправка :D

Изображение

лук на полумесеци,мляни домати, микс от сушени горски гъби, масло, соев сос, кашкавал и яйца.

Пълним 1/3 от гювечетата с картофи, 1/3 с колбас,половин глава лук на гювече и гъбите. Разбъркваме и сипваме по 100мл.домати и две лъжици соев сос.

Изображение

Поставяме по бучка масло (може и олио за тези с холестерола :))

Изображение

Захлупваме и печем на 250 градуса.

Изображение

Като се опече слагаме кашкавала и яйцето и затваряме за още 5 мин.

Изображение

Докато се пече сипвам ракиика, и забърквам едно мезе дето е като студена супа гаспачо но върви чудесно с ракииката.

Изображение

Прави се като нарежем лук на ситно, натриваме със сол и зехтин и сипваме домашен доматен сок.

Ха наздраве :drinkers:

Изображение
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 16393
Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
Местоположение: Outta space

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от GODzillata »

Хех...тези гювечета ми навяват мисли за кавърма тия дни... :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
ribaro
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 253
Регистриран на: Вто Фев 10, 2009 1:04 pm
Местоположение: Пловдив

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от ribaro »

Сочни сливи

Какво съм виновен, че така пише на опаковката на продукта ..... да не съм ги писал аз тези етикети ........

Изображение

Провокирахте ме да продължа поредицата от апетитни гърди и апетитни бедра със следващият елемент от моя рецептурник.

Такова чудо вкусих на един коктейл в Париж през 2005 г. и от тогава с доста експерименти го напаснах към моето усещане за вкусов баланс.

Ето какво ни е необходимо:
Сушени сливи без костилка, бадеми, синьо сирене, пушено сирене, бекон и клечки за зъби.
Много е важно да си приготвим и питиенце, щото ръцете после се карамелизират и омазват .... и недай си боже ожаднеем ...... трябва да ни е под ръка.


Изображение

В случая използвам „сочни” сливи, т.е. запазена е необходимата влажност в продукта.Може да се ползват и обикновенни сушени сини сливи, но ако сте ги купили от бабите на пазара, бъдете сигурни, че влагата им е избягала ..... като на / айде без глупости .../.Но и за тях си има лек: Кипвате водна чаша десертно вино, добавяте няколко карамфилчета, зърна черен пипер и малко индийско орехче.Сместа ври 4-5 минутки на бавен огън, след което хаквате сухите сливи вътре и така още 5 минутки.

Нарязваме бекона на тънки лентички:

Изображение

Във всяка слива монтираме кли.... опааа .... костилка – пъхаме по едно бадемче. След него парче синьо сирене, и топено сирене.Когато сливата се опъне добре, нежно я завиваме с лентичка бекон и защипваме с клечка за зъби.Ето така:



Изображение

На това място бекона ми свърши и хуквам за нов, ама от предния вид нямаше в кварталното магазинче и .... ползваме такъв:

Изображение

Като обуем всички тръпнещи в очакване сливки, подреждаме в намаслена тавичка и за 10-15 минути в средно загрята фурна.

Изображение

А наздраве докато чакаме:


Изображение

Сега остава да наблюдаваме бекончето да хване загар и лека коричка с цвъртящи крайчета.

Ей го резултата.

Изображение

Изображение

Препоръчвам гъсто, здраво червено вино – мерло, каберне или мавруд.Комбинацията е истинска експлозия на вкусове и аромати.

Приготвянето е като да вързваш куки 22 с повод 0.085, но всяка секунда си заслужава усилието.

А наздраве и със здраве ...

Изображение


Те така .....
Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 16393
Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
Местоположение: Outta space

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от GODzillata »

Аааауууууууу, от глад умирам! :drinkers: :D

На НС-то сядам до теб, до МитеФФФ и до Емо Василев. :mrgreen: Пък другите нека пият...
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
ribaro
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 253
Регистриран на: Вто Фев 10, 2009 1:04 pm
Местоположение: Пловдив

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от ribaro »

GODzillata написа:
На НС-то сядам до теб, до МитеФФФ и до Емо Василев. :mrgreen: Пък другите нека пият...
К`ъв съм се закръглил, бая място ша ни трябва ... :lol: :drinkers:
Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 16393
Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
Местоположение: Outta space

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от GODzillata »

Рибни филенца от пангасиус - панирани с корнфлейкс

Т'ва пангасиуса ми звучеше като гръцка риба, та се втрещих, като видях, че е от Виетнам. :shock:
Мариновах филетата:
Изображение

Задуших гъби и лучец, накрая метнах 3 кофички сметана:
Изображение

Филенцета панирах с това:
Изображение

Метнах ги във фритюрника и се получи това:
Изображение

Всичко е готово вече за хапване:
Изображение
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 2163
Регистриран на: Пон Ное 24, 2008 8:59 am
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от баш_майстора »

РИБА С ДОМАТИ И МАСЛИНИ
Изображение
Необходими продукти:
1. Рибно филе (хек, треска, пангасиус, мерлуза или каквато и да е бяла риба) - в случая ползвах пангасиус;
2. Маслини без костилка;
3. Печени чушки;
4. Домати от консерва или доматено пюре (може и двете);
5. Вино (за предпочитане бяло);
6. Зехтин;
7. Подправки (сол, черен пипер, риган, босилек, чили или каквото предпочитате)
Може да се сложат и гъби ако имате.
Изображение
Рибата се нарязва на порции. Маслинките на шайбички. Чушките също ама аз понеже съм си мързел ги вкарах в резачката на пасатора, а после по същия начин и доматите от консервата. Ако се ползват пресни домати и гъби - и те на шайби.
Изображение
Вземате гювеч или йенска тенджерка, намазняване със зехтина и са започва голямото редене. Ред риба, подправки, маслини, чушки, домати... и така докато стане нещо като торта :wink:
Изображение
Най-отгоре се залива с останалите домати, малко винце и малко зехтин.
Захлупваме и айде във фурната.
След 30-40 минути би трябвало да извадите това:
Изображение
За подходящо питие към горното няма да ви разказвам - вие си знаете. :drinkers:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
ribaro
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 253
Регистриран на: Вто Фев 10, 2009 1:04 pm
Местоположение: Пловдив

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от ribaro »

Супер колега, перфектен баланс ..... ще се пробва задължително! :smt023 :smt038 :smt038 :smt038
Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1311
Регистриран на: Пет Мар 06, 2009 3:14 am
Местоположение: Фидер отбор Пирдоп
Обратна връзка:

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от dako71 »

Ето една класическа рецепта за пържоли с гъби.

Изображение

Това са горе доле необходимите продуктиса четири порции.

Боцкаме чесън в месото на 3,4 места.

Изображение

Подправяме със сол и черен пипер, овалваме в брашно и редим в тава със малко масло и вода.

Изображение

Турям във фурната и в същото време в касеролата с малко олио задушавам поледователно 1 глава лук и един морков докто омекнат малко. Прибавям 1суп. л. брашно и половин л. червен пипер. Доливам една чаша винце, прибавям стиска горски гъби натопени в хладка вода, 200 грама печурки и две дафинови листа.

Изображение

Изображение

Прибавям всичко това в тавата с позапечените пържоли, разпределям и сипвам малко вода.

Изображение

Обратно във фурната на 200гр. за около 30 мин.

Получава се те това.

Изображение

А наздраве :drinkers:

Изображение
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 16393
Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
Местоположение: Outta space

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от GODzillata »

баш_майстора написа:...в случая ползвах пангасиус...
Четох в нета, че пангасиуса била канцерогенна, живеела в няк'ва яко замъсена река. :roll:
Освен това ми се стори много мазна и вече няма да я готвя.



dako71 написа: ...овалваме в брашно...
А защо овалваме в брашно? :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”