Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

Вкусотии в чинии
Модератор: sapuna
Re: Вкусотии в чинии
В оглед настоящата криза
бръкнах у фризеро --и оп едно пакетче охлюви - подарък от г-н Станимир/за аудиторията 5 Кила/
размразихме ги

нарязах 3 стръка пресен лук , една лъжица - краве масло.....

и едно яйце с една лъжица кисело мляко, сол, черен пипер - по избор

и ето тотовата продукция

да Ви кажа - въобще не пий ракия

размразихме ги

нарязах 3 стръка пресен лук , една лъжица - краве масло.....

и едно яйце с една лъжица кисело мляко, сол, черен пипер - по избор

и ето тотовата продукция

да Ви кажа - въобще не пий ракия

-
- вече хвърля и на тежко
Малиии .... любимото ми мезенце!

Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
-
- вече хвърля и на тежко
Апетитни бедра на 3-ти март
Какво се прави първо на националния празник: знамената горе!

И почваме да мислим за риба ....
И като има обективна причина да не може да се насладиш на тишина и природа, .... взе да ме избива на готвене.
Викам си стига си млатил свинско, дай го по-така малко, диетично някак си .... и се хванах за пилешки бутчета или известни в последно време под псевдонима „бедра”, ама яки, като за солидни хора.
Бедрата мариновам със горчица, черен пипер, розмарин, бял риган, соев сос, лимонов сок, счукан чесън, зехтин и бяло вино и ги оставям да починат след масажа, който им приложих.

Като им дойде времето за готвене, намаслявам дълбока тава, в която нареждам почистени гъби, леко посолявам, и пускам по една струйка соев сос и зехтин.

Отгоре подреждам маринованите бутчета, слагам в тавичката бяло вино и покривам с бучки масло.

Завивам тавичката с фолио и в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за около 30 минути.

И докато чакам .... предястие .... малко от любимата ми пушена „червена” риба, малко октопод от консерва, сардинки от друга консерва, лимонче, маслинка, стръкче магданоз и розмарин ...ей така .... от куртоазия ...

Салатка ... най-обикновенна ....

Подреждам и чакам тайфата ....

А наздраве патриоти!

След 30 минути сваляме фолиото, и допичаме, като през 5-10 минути поливаме с отделения сок.За гарнитура – любимите ни пържени картофи, язък че исках да е диетично.

И докато дойде жената, бая наздраве .... та ми идваше вече да извадя фидера и с него да гръмна.

Ето ги и бедърцата:

Добър апетит:

То както е тръгнало , ако не вземат да ги стегнат малко синоптиците да си оправят прогнозата, ще си пиша май само в тоя раздел.
Те така .......
Какво се прави първо на националния празник: знамената горе!

И почваме да мислим за риба ....
И като има обективна причина да не може да се насладиш на тишина и природа, .... взе да ме избива на готвене.
Викам си стига си млатил свинско, дай го по-така малко, диетично някак си .... и се хванах за пилешки бутчета или известни в последно време под псевдонима „бедра”, ама яки, като за солидни хора.
Бедрата мариновам със горчица, черен пипер, розмарин, бял риган, соев сос, лимонов сок, счукан чесън, зехтин и бяло вино и ги оставям да починат след масажа, който им приложих.

Като им дойде времето за готвене, намаслявам дълбока тава, в която нареждам почистени гъби, леко посолявам, и пускам по една струйка соев сос и зехтин.

Отгоре подреждам маринованите бутчета, слагам в тавичката бяло вино и покривам с бучки масло.

Завивам тавичката с фолио и в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за около 30 минути.

И докато чакам .... предястие .... малко от любимата ми пушена „червена” риба, малко октопод от консерва, сардинки от друга консерва, лимонче, маслинка, стръкче магданоз и розмарин ...ей така .... от куртоазия ...

Салатка ... най-обикновенна ....

Подреждам и чакам тайфата ....

А наздраве патриоти!

След 30 минути сваляме фолиото, и допичаме, като през 5-10 минути поливаме с отделения сок.За гарнитура – любимите ни пържени картофи, язък че исках да е диетично.

И докато дойде жената, бая наздраве .... та ми идваше вече да извадя фидера и с него да гръмна.

Ето ги и бедърцата:

Добър апетит:

То както е тръгнало , ако не вземат да ги стегнат малко синоптиците да си оправят прогнозата, ще си пиша май само в тоя раздел.
Те така .......
Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
- GODzillata
- и господ не е толокова добър

Баси...ние тримата не е истина какъв ресторант можем да отворим...стига да не фалираме бързо де...че сме си и ящни.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Което е 90% гаранцияGODzillata написа:![]()
Баси...ние тримата не е истина какъв ресторант можем да отворим...стига да не фалираме бързо де...че сме си и ящни.

- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Хаиде и от мен една класика.
Гювечета на фурна.
Необходими продукти;
Белени картофи на кубчета

Колбас (какъвто намерите в хладилника) на кубчета а луканката е като подправка

лук на полумесеци,мляни домати, микс от сушени горски гъби, масло, соев сос, кашкавал и яйца.
Пълним 1/3 от гювечетата с картофи, 1/3 с колбас,половин глава лук на гювече и гъбите. Разбъркваме и сипваме по 100мл.домати и две лъжици соев сос.
Поставяме по бучка масло (може и олио за тези с холестерола
)
Захлупваме и печем на 250 градуса.

Като се опече слагаме кашкавала и яйцето и затваряме за още 5 мин.

Докато се пече сипвам ракиика, и забърквам едно мезе дето е като студена супа гаспачо но върви чудесно с ракииката.
Прави се като нарежем лук на ситно, натриваме със сол и зехтин и сипваме домашен доматен сок.
Ха наздраве

Гювечета на фурна.
Необходими продукти;
Белени картофи на кубчета

Колбас (какъвто намерите в хладилника) на кубчета а луканката е като подправка

лук на полумесеци,мляни домати, микс от сушени горски гъби, масло, соев сос, кашкавал и яйца.
Пълним 1/3 от гювечетата с картофи, 1/3 с колбас,половин глава лук на гювече и гъбите. Разбъркваме и сипваме по 100мл.домати и две лъжици соев сос.

Поставяме по бучка масло (може и олио за тези с холестерола

Захлупваме и печем на 250 градуса.

Като се опече слагаме кашкавала и яйцето и затваряме за още 5 мин.

Докато се пече сипвам ракиика, и забърквам едно мезе дето е като студена супа гаспачо но върви чудесно с ракииката.

Прави се като нарежем лук на ситно, натриваме със сол и зехтин и сипваме домашен доматен сок.
Ха наздраве

- GODzillata
Хех...тези гювечета ми навяват мисли за кавърма тия дни... 

-
- вече хвърля и на тежко
Сочни сливи
Какво съм виновен, че така пише на опаковката на продукта ..... да не съм ги писал аз тези етикети ........

Провокирахте ме да продължа поредицата от апетитни гърди и апетитни бедра със следващият елемент от моя рецептурник.
Такова чудо вкусих на един коктейл в Париж през 2005 г. и от тогава с доста експерименти го напаснах към моето усещане за вкусов баланс.
Ето какво ни е необходимо:
Сушени сливи без костилка, бадеми, синьо сирене, пушено сирене, бекон и клечки за зъби.
Много е важно да си приготвим и питиенце, щото ръцете после се карамелизират и омазват .... и недай си боже ожаднеем ...... трябва да ни е под ръка.

В случая използвам „сочни” сливи, т.е. запазена е необходимата влажност в продукта.Може да се ползват и обикновенни сушени сини сливи, но ако сте ги купили от бабите на пазара, бъдете сигурни, че влагата им е избягала ..... като на / айде без глупости .../.Но и за тях си има лек: Кипвате водна чаша десертно вино, добавяте няколко карамфилчета, зърна черен пипер и малко индийско орехче.Сместа ври 4-5 минутки на бавен огън, след което хаквате сухите сливи вътре и така още 5 минутки.
Нарязваме бекона на тънки лентички:

Във всяка слива монтираме кли.... опааа .... костилка – пъхаме по едно бадемче. След него парче синьо сирене, и топено сирене.Когато сливата се опъне добре, нежно я завиваме с лентичка бекон и защипваме с клечка за зъби.Ето така:

На това място бекона ми свърши и хуквам за нов, ама от предния вид нямаше в кварталното магазинче и .... ползваме такъв:

Като обуем всички тръпнещи в очакване сливки, подреждаме в намаслена тавичка и за 10-15 минути в средно загрята фурна.

А наздраве докато чакаме:

Сега остава да наблюдаваме бекончето да хване загар и лека коричка с цвъртящи крайчета.
Ей го резултата.

Препоръчвам гъсто, здраво червено вино – мерло, каберне или мавруд.Комбинацията е истинска експлозия на вкусове и аромати.
Приготвянето е като да вързваш куки 22 с повод 0.085, но всяка секунда си заслужава усилието.
А наздраве и със здраве ...

Те така .....
Какво съм виновен, че така пише на опаковката на продукта ..... да не съм ги писал аз тези етикети ........

Провокирахте ме да продължа поредицата от апетитни гърди и апетитни бедра със следващият елемент от моя рецептурник.
Такова чудо вкусих на един коктейл в Париж през 2005 г. и от тогава с доста експерименти го напаснах към моето усещане за вкусов баланс.
Ето какво ни е необходимо:
Сушени сливи без костилка, бадеми, синьо сирене, пушено сирене, бекон и клечки за зъби.
Много е важно да си приготвим и питиенце, щото ръцете после се карамелизират и омазват .... и недай си боже ожаднеем ...... трябва да ни е под ръка.

В случая използвам „сочни” сливи, т.е. запазена е необходимата влажност в продукта.Може да се ползват и обикновенни сушени сини сливи, но ако сте ги купили от бабите на пазара, бъдете сигурни, че влагата им е избягала ..... като на / айде без глупости .../.Но и за тях си има лек: Кипвате водна чаша десертно вино, добавяте няколко карамфилчета, зърна черен пипер и малко индийско орехче.Сместа ври 4-5 минутки на бавен огън, след което хаквате сухите сливи вътре и така още 5 минутки.
Нарязваме бекона на тънки лентички:

Във всяка слива монтираме кли.... опааа .... костилка – пъхаме по едно бадемче. След него парче синьо сирене, и топено сирене.Когато сливата се опъне добре, нежно я завиваме с лентичка бекон и защипваме с клечка за зъби.Ето така:

На това място бекона ми свърши и хуквам за нов, ама от предния вид нямаше в кварталното магазинче и .... ползваме такъв:

Като обуем всички тръпнещи в очакване сливки, подреждаме в намаслена тавичка и за 10-15 минути в средно загрята фурна.

А наздраве докато чакаме:

Сега остава да наблюдаваме бекончето да хване загар и лека коричка с цвъртящи крайчета.
Ей го резултата.

Препоръчвам гъсто, здраво червено вино – мерло, каберне или мавруд.Комбинацията е истинска експлозия на вкусове и аромати.
Приготвянето е като да вързваш куки 22 с повод 0.085, но всяка секунда си заслужава усилието.
А наздраве и със здраве ...

Те така .....
- GODzillata
Аааауууууууу, от глад умирам!
На НС-то сядам до теб, до МитеФФФ и до Емо Василев.
Пък другите нека пият...

На НС-то сядам до теб, до МитеФФФ и до Емо Василев.

-
- вече хвърля и на тежко
К`ъв съм се закръглил, бая място ша ни трябва ...GODzillata написа:
На НС-то сядам до теб, до МитеФФФ и до Емо Василев.Пък другите нека пият...

- GODzillata
Рибни филенца от пангасиус - панирани с корнфлейкс
Т'ва пангасиуса ми звучеше като гръцка риба, та се втрещих, като видях, че е от Виетнам.
Мариновах филетата:

Задуших гъби и лучец, накрая метнах 3 кофички сметана:

Филенцета панирах с това:

Метнах ги във фритюрника и се получи това:

Всичко е готово вече за хапване:

Т'ва пангасиуса ми звучеше като гръцка риба, та се втрещих, като видях, че е от Виетнам.

Мариновах филетата:

Задуших гъби и лучец, накрая метнах 3 кофички сметана:

Филенцета панирах с това:

Метнах ги във фритюрника и се получи това:

Всичко е готово вече за хапване:

- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
РИБА С ДОМАТИ И МАСЛИНИ

Необходими продукти:
1. Рибно филе (хек, треска, пангасиус, мерлуза или каквато и да е бяла риба) - в случая ползвах пангасиус;
2. Маслини без костилка;
3. Печени чушки;
4. Домати от консерва или доматено пюре (може и двете);
5. Вино (за предпочитане бяло);
6. Зехтин;
7. Подправки (сол, черен пипер, риган, босилек, чили или каквото предпочитате)
Може да се сложат и гъби ако имате.

Рибата се нарязва на порции. Маслинките на шайбички. Чушките също ама аз понеже съм си мързел ги вкарах в резачката на пасатора, а после по същия начин и доматите от консервата. Ако се ползват пресни домати и гъби - и те на шайби.

Вземате гювеч или йенска тенджерка, намазняване със зехтина и са започва голямото редене. Ред риба, подправки, маслини, чушки, домати... и така докато стане нещо като торта

Най-отгоре се залива с останалите домати, малко винце и малко зехтин.
Захлупваме и айде във фурната.
След 30-40 минути би трябвало да извадите това:

За подходящо питие към горното няма да ви разказвам - вие си знаете.

Необходими продукти:
1. Рибно филе (хек, треска, пангасиус, мерлуза или каквато и да е бяла риба) - в случая ползвах пангасиус;
2. Маслини без костилка;
3. Печени чушки;
4. Домати от консерва или доматено пюре (може и двете);
5. Вино (за предпочитане бяло);
6. Зехтин;
7. Подправки (сол, черен пипер, риган, босилек, чили или каквото предпочитате)
Може да се сложат и гъби ако имате.

Рибата се нарязва на порции. Маслинките на шайбички. Чушките също ама аз понеже съм си мързел ги вкарах в резачката на пасатора, а после по същия начин и доматите от консервата. Ако се ползват пресни домати и гъби - и те на шайби.

Вземате гювеч или йенска тенджерка, намазняване със зехтина и са започва голямото редене. Ред риба, подправки, маслини, чушки, домати... и така докато стане нещо като торта

Най-отгоре се залива с останалите домати, малко винце и малко зехтин.
Захлупваме и айде във фурната.
След 30-40 минути би трябвало да извадите това:

За подходящо питие към горното няма да ви разказвам - вие си знаете.

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
-
- вече хвърля и на тежко
Супер колега, перфектен баланс ..... ще се пробва задължително!

- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ето една класическа рецепта за пържоли с гъби.

Това са горе доле необходимите продуктиса четири порции.
Боцкаме чесън в месото на 3,4 места.

Подправяме със сол и черен пипер, овалваме в брашно и редим в тава със малко масло и вода.

Турям във фурната и в същото време в касеролата с малко олио задушавам поледователно 1 глава лук и един морков докто омекнат малко. Прибавям 1суп. л. брашно и половин л. червен пипер. Доливам една чаша винце, прибавям стиска горски гъби натопени в хладка вода, 200 грама печурки и две дафинови листа.

Прибавям всичко това в тавата с позапечените пържоли, разпределям и сипвам малко вода.

Обратно във фурната на 200гр. за около 30 мин.
Получава се те това.

А наздраве

Това са горе доле необходимите продуктиса четири порции.
Боцкаме чесън в месото на 3,4 места.

Подправяме със сол и черен пипер, овалваме в брашно и редим в тава със малко масло и вода.

Турям във фурната и в същото време в касеролата с малко олио задушавам поледователно 1 глава лук и един морков докто омекнат малко. Прибавям 1суп. л. брашно и половин л. червен пипер. Доливам една чаша винце, прибавям стиска горски гъби натопени в хладка вода, 200 грама печурки и две дафинови листа.

Прибавям всичко това в тавата с позапечените пържоли, разпределям и сипвам малко вода.

Обратно във фурната на 200гр. за около 30 мин.
Получава се те това.

А наздраве

- GODzillata
Четох в нета, че пангасиуса била канцерогенна, живеела в няк'ва яко замъсена река.баш_майстора написа:...в случая ползвах пангасиус...

Освен това ми се стори много мазна и вече няма да я готвя.
А защо овалваме в брашно?dako71 написа: ...овалваме в брашно...