Рецепта

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата

Рецепта

Мнение от gotra »

Здравейте колеги! Моля желаещите да понапишат рецепти наистина пробвани и доказани, а не само прочетени тук там!Става дума за следното.Силна група колеги имаме намерение като се оправи времето да отидем семейно на риба(с преспиване)за 2 дена.До тук нищо лошо.Ама жените ни взеха на подбив и заявиха че там трябвало ние да готвим и то с продукти от водоема.Разбира се ще си приготвим и резерви не дай си Боже ако нищо не клъвне.Та молбата ми е за някоя рецептичка за скара(доказана).Надявам се да имаме късмет и да опънем Шарко на скара , но не съм го пекъл до сега .За мен класиката е пържен.Та моля ви пишете !Да на вземем да се изложим!Сдругите меса и мезета ще се справим ,но шаран на скара на съм правил.Чакам идеи!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Re: Рецепта

Мнение от RAAZIEL »

Шаран на на скара точно не съм правил,но съм чувал че става.Аз съм го правил във фолио натъпкан с зеленчуци/пипер,лук,мащерка,домат,чесън/,увит в фолиото добре и заровен в жарта за 20-30мин.Пробвайте,става мозък и на здраве :!: :drinkers:
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
vizantieco
фен клуб-скобар

Мнение от vizantieco »

Щом не сте яли шаран на скара значи не сте яли шаран!!!
Аз го права по следния начин
взима се шарана и се разделва на 2 по гръбнака и се накисва в марина от оцет и сол за половин час.
след което се слага на скара и се пече внимава се да не залепне!сервира се като шкембето с оцет и чесън :smt023
Последно промяна от vizantieco на Пон Мар 15, 2010 10:50 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

Ето тук http://kulinar.gbg.bg/index.php?area=1&p=recipe&id=5057, дано ти хареса.
Който го може, си го може!
Аватар
gloupan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gloupan »

gotra написа:Та молбата ми е за някоя рецептичка за скара(доказана).Надявам се да имаме късмет и да опънем Шарко на скара , но не съм го пекъл до сега .За мен класиката е пържен.Та моля ви пишете !Да на вземем да се изложим!Сдругите меса и мезета ще се справим ,но шаран на скара на съм правил.Чакам идеи!
Виждам ,че си от Кърджали.Значи прескачаш до корабчето "Емона",поръчваш си шаран на жар и релаксираш .Там съм ял най-вкусния шаран.
TRS70MLF2
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Значи прескачаш до корабчето "Емона",поръчваш си шаран на жар и релаксираш .Там съм ял най-вкусния шаран.[/quote]
Това е рецепта за хора, стоящи пред компа и даващи умни съвети :lol:
Колега,пожелавам ти да хванете, след което го отваряш на две,ръсиш подправка за риба на скара(изпитано)и печеш на жар.Просто и вкусно.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
gloupan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gloupan »

Don4o_62 написа:Значи прескачаш до корабчето "Емона",поръчваш си шаран на жар и релаксираш .Там съм ял най-вкусния шаран.
Това е рецепта за хора, стоящи пред компа и даващи умни съвети :lol:
Колега,пожелавам ти да хванете, след което го отваряш на две,ръсиш подправка за риба на скара(изпитано)и печеш на жар.Просто и вкусно.
В едно си прав .Съвета е умен,защото без да изпадам в излишни полемики,само ще кажа че професията готвач не се учи-тя се КРАДЕ.А натам всеки може да си извади изводите:Кой крив? Кой прав? :D
TRS70MLF2
Аватар
сандански карп
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от сандански карп »

ами ако не хванете ШАРАН,вземете си една хубава мрежа и......си решавате проблема със жените :evil: :evil: :evil:
YOU LL NEVER WALK ALONE
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

Дано да си хванете шарко,ако успеете ...цепи го откъм гърба.Хвърляй на скарата и само сол и то след,като се опече. :drinkers: Шаран на скара-освен Шаран,скара и сол друго не ти трябва :lol: ...бирата забравих!
Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gotra »

Благодаря на всички, които се отзоваха и споделиха мнения и виждания по въпроса. !Хайде да се оправя това време и рибата лека полека да тръгва!Успех на всички!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Ако е див шаран, ше ти кажа един арабски начин на печене! Нарича се така приготвената риба:-"мазгуф" Прави се жар, като от едната страна да си е жив огънят а в другият край се избутва жаравата. Както вече казаха колеги, шаранът се цепи по гърба, посолява се и се наръсва с чер пипер. Арабите ползват и други подправки, като "куркума" и " шафран", но те не са много популярни у нас. Рибата се закача на дървен чатал, който е забит така, че да е рибата над жарта. Чаталът е наклонен, като коремът на рибата лежи на дървото. Кожата на шаранът е отвън, а месото към жарта. Рибата е разпъната от чатала. При печенето мазнината от коремната част не капе в жарта, а се спуска по месото към опашката и така то остава сочно. Опечената риба се полива с лимонов сок и се чупи с ръце. :drinkers:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
MIR4EV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MIR4EV »

а когато го слагаш на скарата не махай люспите :!: след това те си падат грамотно :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”