Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

Рецепта
Модератор: sapuna
Рецепта
Здравейте колеги! Моля желаещите да понапишат рецепти наистина пробвани и доказани, а не само прочетени тук там!Става дума за следното.Силна група колеги имаме намерение като се оправи времето да отидем семейно на риба(с преспиване)за 2 дена.До тук нищо лошо.Ама жените ни взеха на подбив и заявиха че там трябвало ние да готвим и то с продукти от водоема.Разбира се ще си приготвим и резерви не дай си Боже ако нищо не клъвне.Та молбата ми е за някоя рецептичка за скара(доказана).Надявам се да имаме късмет и да опънем Шарко на скара , но не съм го пекъл до сега .За мен класиката е пържен.Та моля ви пишете !Да на вземем да се изложим!Сдругите меса и мезета ще се справим ,но шаран на скара на съм правил.Чакам идеи!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
Re: Рецепта
Шаран на на скара точно не съм правил,но съм чувал че става.Аз съм го правил във фолио натъпкан с зеленчуци/пипер,лук,мащерка,домат,чесън/,увит в фолиото добре и заровен в жарта за 20-30мин.Пробвайте,става мозък и на здраве

ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
-
- фен клуб-скобар
Щом не сте яли шаран на скара значи не сте яли шаран!!!
Аз го права по следния начин
взима се шарана и се разделва на 2 по гръбнака и се накисва в марина от оцет и сол за половин час.
след което се слага на скара и се пече внимава се да не залепне!сервира се като шкембето с оцет и чесън
Аз го права по следния начин
взима се шарана и се разделва на 2 по гръбнака и се накисва в марина от оцет и сол за половин час.
след което се слага на скара и се пече внимава се да не залепне!сервира се като шкембето с оцет и чесън

Последно промяна от vizantieco на Пон Мар 15, 2010 10:50 pm, променено общо 1 път.
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Ето тук http://kulinar.gbg.bg/index.php?area=1&p=recipe&id=5057, дано ти хареса.
Който го може, си го може!
- gloupan
- разбира нещата
Виждам ,че си от Кърджали.Значи прескачаш до корабчето "Емона",поръчваш си шаран на жар и релаксираш .Там съм ял най-вкусния шаран.gotra написа:Та молбата ми е за някоя рецептичка за скара(доказана).Надявам се да имаме късмет и да опънем Шарко на скара , но не съм го пекъл до сега .За мен класиката е пържен.Та моля ви пишете !Да на вземем да се изложим!Сдругите меса и мезета ще се справим ,но шаран на скара на съм правил.Чакам идеи!
TRS70MLF2
- Don4o_62
- учете се от него
Значи прескачаш до корабчето "Емона",поръчваш си шаран на жар и релаксираш .Там съм ял най-вкусния шаран.[/quote]
Това е рецепта за хора, стоящи пред компа и даващи умни съвети
Колега,пожелавам ти да хванете, след което го отваряш на две,ръсиш подправка за риба на скара(изпитано)и печеш на жар.Просто и вкусно.
Това е рецепта за хора, стоящи пред компа и даващи умни съвети

Колега,пожелавам ти да хванете, след което го отваряш на две,ръсиш подправка за риба на скара(изпитано)и печеш на жар.Просто и вкусно.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- gloupan
- разбира нещата
В едно си прав .Съвета е умен,защото без да изпадам в излишни полемики,само ще кажа че професията готвач не се учи-тя се КРАДЕ.А натам всеки може да си извади изводите:Кой крив? Кой прав?Това е рецепта за хора, стоящи пред компа и даващи умни съветиDon4o_62 написа:Значи прескачаш до корабчето "Емона",поръчваш си шаран на жар и релаксираш .Там съм ял най-вкусния шаран.![]()

TRS70MLF2
- сандански карп
- вече хвърля и на тежко
ами ако не хванете ШАРАН,вземете си една хубава мрежа и......си решавате проблема със жените

YOU LL NEVER WALK ALONE
-
- разбира нещата
Дано да си хванете шарко,ако успеете ...цепи го откъм гърба.Хвърляй на скарата и само сол и то след,като се опече.
Шаран на скара-освен Шаран,скара и сол друго не ти трябва
...бирата забравих!

Благодаря на всички, които се отзоваха и споделиха мнения и виждания по въпроса. !Хайде да се оправя това време и рибата лека полека да тръгва!Успех на всички!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
- Диканаров
- кандидат преподавател
Ако е див шаран, ше ти кажа един арабски начин на печене! Нарича се така приготвената риба:-"мазгуф" Прави се жар, като от едната страна да си е жив огънят а в другият край се избутва жаравата. Както вече казаха колеги, шаранът се цепи по гърба, посолява се и се наръсва с чер пипер. Арабите ползват и други подправки, като "куркума" и " шафран", но те не са много популярни у нас. Рибата се закача на дървен чатал, който е забит така, че да е рибата над жарта. Чаталът е наклонен, като коремът на рибата лежи на дървото. Кожата на шаранът е отвън, а месото към жарта. Рибата е разпъната от чатала. При печенето мазнината от коремната част не капе в жарта, а се спуска по месото към опашката и така то остава сочно. Опечената риба се полива с лимонов сок и се чупи с ръце. 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- MIR4EV
- ще става разбирач
а когато го слагаш на скарата не махай люспите
след това те си падат грамотно