Въпрос: Става ли ПИКЕР за спининг ?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

ники1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Въпрос: Става ли ПИКЕР за спининг ?

Мнение от ники1 »

Моля по-опитните от мен спинингисти за мнение!
Пикер пръчка 2,7м акция 20-60гр. и върхове 1,0 / 1,5 / 2,0 унции , може ли да се ползва като спининг за изкуствени примамки ?
Ако не може , защо ????
Предварително благодаря !
kasabov_le
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Въпрос: Става ли ПИКЕР за спининг ?

Мнение от kasabov_le »

Може...с по тежки примамки :wink:
И ловец сам и рибар сам
и на браконерите.........да го ЕВА
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

За моженето-сигурно може,какво да пречи..Ала нужно ли е..? :roll:

Колега Касабов,гледам натрупал си голямо число мнения,ала сигурно бягаш често от час,
личи си по правописа!? Училището е важно ,да знаеш! 8)

Поздрави!
kasabov_le
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kasabov_le »

Речния човек написа:За моженето-сигурно може,какво да пречи..Ала нужно ли е..? :roll:

Колега Касабов,гледам натрупал си голямо число мнения,ала сигурно бягаш често от час,
личи си по правописа!? Училището е важно ,да знаеш! 8)

Поздрави!
Наистина е така но съм свикнал да пиша с англиски букви :oops: :smt009
И ловец сам и рибар сам
и на браконерите.........да го ЕВА
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

И аз пиша с двата вида буквички,но гледам да не допускам грешки,
защото иначе не ме вземат насериозно.. :roll: :wink:

Поздрави!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Аз си мисля да взема един лайт пикер за риболов за спининг със силикон.
Може и да греша и да не съм модерен :lol: , но си мисля че ще ловкам повече риби така.
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

Ivak написа:Аз си мисля да взема един лайт пикер за риболов за спининг със силикон.
Може и да греша и да не съм модерен :lol: , но си мисля че ще ловкам повече риби така.
Хмм..И какво предимство ще ти даде този лайт-пикер пред подходяща спинингова въдица..? :roll:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Тъй като е много специфичен точно този риболов със силикон. Много тегаво пипат рибите. А и не ми се инвестират сериозни суми в поредната спинигова въдица(3 ми стигат) за 30-40 лв има прекрасни пикерчета. Мекия връх би ми индикирал много бобре задържането от бялата риба, особено от лодка :roll: Така си мисля
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

Не мисля,че е разумен избора ти,Иво..
Ако говорим за костури и лайт-пикер добре,но точно за бяла риба ще ти е нужна по-твърда (бърза) въдица за да реализираш кълванета.Тази въдица с мек връх няма ли да се ,,проваля,, при подсечките..? :roll:
Вече няколко пъти при съвместен риболов съм свидетел ,как по-меки въдици в комбинация с нерешителни засичания ,са причина бели риби да се откачат след повеждане от няколко метра или пък въобще не се реализират кълванетата.

Все пак опитай..Всеки опит е ценен.. :roll:

Поздрави!

п.с.Ако говорим въобще за по-меки въдици и бели риби,то такива могат да намерят приложение в дроп-шота.
Мисля,че има доста хляб в тази тема!
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Речния човек написа: Вече няколко пъти при съвместен риболов съм свидетел ,как по-меки въдици в комбинация с нерешителни засичания ,са причина бели риби да се откачат след повеждане от няколко метра или пък въобще не се реализират кълванетата.

!
Точно това ми се случи днес,ама ме досрамя да си призная какво се случи.Инак рибката бе под нормата но си" изцапах гащите". :D
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Osi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Osi »

Мите, връхчетата при фидера и пикера се ползват като индикатори, а работна е останалата част. Пробвал съм с фидера да правя джигово водене и се получава много добре. По върха много добре се следи дъното. Това съм го правил, когато разузнавам непознат водоем. Лошото е, че фидера е доста по тежичък от един спининг и човек се уморява. Имам пикер 2,70м. с акция 5-40гр. и тежи около 200гр., но не съм го пробвал с джигове. Ама ще го пробвам. :D
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

Да,имам го предвид това,че върховете ще се ползват само като индикатори,но все пак съм скептик
доколко ,,работна,, ще е останалата част от въдицата..За мен една разумно подбрана спинингова въдица с що-годе прилична чувствителност,ще обезмисли употребата на пикер точно при бялата риба,но това си остава само мое мнение..

Все пак,крайният резултат трябва да е този.. :mrgreen:

Изображение

Поздрави! :smt117
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Ако вземем в ръка маркова въдица от специализирана джигова серия, веднага ще усетим наколко неща - мощна, лека, и много, много бърза. Бърза и мощна обаче не значи "акция 50-100" както смятат повечето колеги, като бъркат теста със строя и мощността. Разбирането за много бърза, "еxtra fast" при джиговите въдици е малко по различно и ще рече върхът на въдицата почти да не се сгъва при натоварване, а мощност такава, че да позволява ползване на здрави влакна, годни да издържат на рязка подсечка. Какво постигаме с такава въдица? Максимална тактилна чувствителност /в китката/, което ще помогне да усетим кълването, светкавична и сигурна подсечка. Както е видно - дотук всичко е точно обратното на фидера и пикера. Сега... вярно е, че руснаците понякога слагат кивок за индикатор. Слагат, ама 4 пръста, а не 40 см. Нека и да не намесваме тролинга, където рибите се самозасичат - за този спорт си има друг подфорум.
Osi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Osi »

:D Напълно съм съгласен с "Речния чавек" и "sestrata", че пикера е компромис при джиговия риболов, но все пак по-става от пръчки предназначени за друг риболов. Ще опитам с пикера, за да видя как е, защото за джигитовка ползвам Колмик DIAMOND 2,70м. - 10 / 30 гр. и очаквам да е по-добре от пикера. :wink:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Не става въпрос за тролинг, за риболов от ръка иде реч.
Фидер и тролинг не е все едно магаре и енциклопедия :lol: :lol:

Прави сте за екстра фаст спинингите, мойте са с доста по ниско качество и не се доближават до параметри. Допадна ми един дроп шот на Спортекс но цифрата е малииии, за 3-4-5 риболова пролетта и толкова зимата не ми се дават толкова пари.

Докато пикерчето не
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”