Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Въпрос: Става ли ПИКЕР за спининг ?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- научил се да хвърля
Въпрос: Става ли ПИКЕР за спининг ?
Моля по-опитните от мен спинингисти за мнение!
Пикер пръчка 2,7м акция 20-60гр. и върхове 1,0 / 1,5 / 2,0 унции , може ли да се ползва като спининг за изкуствени примамки ?
Ако не може , защо ????
Предварително благодаря !
Пикер пръчка 2,7м акция 20-60гр. и върхове 1,0 / 1,5 / 2,0 унции , може ли да се ползва като спининг за изкуствени примамки ?
Ако не може , защо ????
Предварително благодаря !
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Въпрос: Става ли ПИКЕР за спининг ?
Може...с по тежки примамки 

И ловец сам и рибар сам
и на браконерите.........да го ЕВА
-
- ще става разбирач
За моженето-сигурно може,какво да пречи..Ала нужно ли е..?
Колега Касабов,гледам натрупал си голямо число мнения,ала сигурно бягаш често от час,
личи си по правописа!? Училището е важно ,да знаеш!
Поздрави!

Колега Касабов,гледам натрупал си голямо число мнения,ала сигурно бягаш често от час,
личи си по правописа!? Училището е важно ,да знаеш!

Поздрави!
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Наистина е така но съм свикнал да пиша с англиски буквиРечния човек написа:За моженето-сигурно може,какво да пречи..Ала нужно ли е..?![]()
личи си по правописа!? Училището е важно ,да знаеш!![]()
Поздрави!

И ловец сам и рибар сам
-
- ще става разбирач
И аз пиша с двата вида буквички,но гледам да не допускам грешки,
защото иначе не ме вземат насериозно..
Поздрави!
защото иначе не ме вземат насериозно..

Поздрави!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Аз си мисля да взема един лайт пикер за риболов за спининг със силикон.
Може и да греша и да не съм модерен
, но си мисля че ще ловкам повече риби така.
Може и да греша и да не съм модерен

-
- ще става разбирач
Хмм..И какво предимство ще ти даде този лайт-пикер пред подходяща спинингова въдица..?Ivak написа:Аз си мисля да взема един лайт пикер за риболов за спининг със силикон.
Може и да греша и да не съм модерен, но си мисля че ще ловкам повече риби така.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Тъй като е много специфичен точно този риболов със силикон. Много тегаво пипат рибите. А и не ми се инвестират сериозни суми в поредната спинигова въдица(3 ми стигат) за 30-40 лв има прекрасни пикерчета. Мекия връх би ми индикирал много бобре задържането от бялата риба, особено от лодка
Така си мисля

-
- ще става разбирач
Не мисля,че е разумен избора ти,Иво..
Ако говорим за костури и лайт-пикер добре,но точно за бяла риба ще ти е нужна по-твърда (бърза) въдица за да реализираш кълванета.Тази въдица с мек връх няма ли да се ,,проваля,, при подсечките..?
Вече няколко пъти при съвместен риболов съм свидетел ,как по-меки въдици в комбинация с нерешителни засичания ,са причина бели риби да се откачат след повеждане от няколко метра или пък въобще не се реализират кълванетата.
Все пак опитай..Всеки опит е ценен..
Поздрави!
п.с.Ако говорим въобще за по-меки въдици и бели риби,то такива могат да намерят приложение в дроп-шота.
Мисля,че има доста хляб в тази тема!
Ако говорим за костури и лайт-пикер добре,но точно за бяла риба ще ти е нужна по-твърда (бърза) въдица за да реализираш кълванета.Тази въдица с мек връх няма ли да се ,,проваля,, при подсечките..?

Вече няколко пъти при съвместен риболов съм свидетел ,как по-меки въдици в комбинация с нерешителни засичания ,са причина бели риби да се откачат след повеждане от няколко метра или пък въобще не се реализират кълванетата.
Все пак опитай..Всеки опит е ценен..

Поздрави!
п.с.Ако говорим въобще за по-меки въдици и бели риби,то такива могат да намерят приложение в дроп-шота.
Мисля,че има доста хляб в тази тема!
Точно това ми се случи днес,ама ме досрамя да си призная какво се случи.Инак рибката бе под нормата но си" изцапах гащите".Речния човек написа: Вече няколко пъти при съвместен риболов съм свидетел ,как по-меки въдици в комбинация с нерешителни засичания ,са причина бели риби да се откачат след повеждане от няколко метра или пък въобще не се реализират кълванетата.
!

И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Мите, връхчетата при фидера и пикера се ползват като индикатори, а работна е останалата част. Пробвал съм с фидера да правя джигово водене и се получава много добре. По върха много добре се следи дъното. Това съм го правил, когато разузнавам непознат водоем. Лошото е, че фидера е доста по тежичък от един спининг и човек се уморява. Имам пикер 2,70м. с акция 5-40гр. и тежи около 200гр., но не съм го пробвал с джигове. Ама ще го пробвам. 

-
- ще става разбирач
Да,имам го предвид това,че върховете ще се ползват само като индикатори,но все пак съм скептик
доколко ,,работна,, ще е останалата част от въдицата..За мен една разумно подбрана спинингова въдица с що-годе прилична чувствителност,ще обезмисли употребата на пикер точно при бялата риба,но това си остава само мое мнение..
Все пак,крайният резултат трябва да е този..

Поздрави!
доколко ,,работна,, ще е останалата част от въдицата..За мен една разумно подбрана спинингова въдица с що-годе прилична чувствителност,ще обезмисли употребата на пикер точно при бялата риба,но това си остава само мое мнение..
Все пак,крайният резултат трябва да е този..

Поздрави!

Ако вземем в ръка маркова въдица от специализирана джигова серия, веднага ще усетим наколко неща - мощна, лека, и много, много бърза. Бърза и мощна обаче не значи "акция 50-100" както смятат повечето колеги, като бъркат теста със строя и мощността. Разбирането за много бърза, "еxtra fast" при джиговите въдици е малко по различно и ще рече върхът на въдицата почти да не се сгъва при натоварване, а мощност такава, че да позволява ползване на здрави влакна, годни да издържат на рязка подсечка. Какво постигаме с такава въдица? Максимална тактилна чувствителност /в китката/, което ще помогне да усетим кълването, светкавична и сигурна подсечка. Както е видно - дотук всичко е точно обратното на фидера и пикера. Сега... вярно е, че руснаците понякога слагат кивок за индикатор. Слагат, ама 4 пръста, а не 40 см. Нека и да не намесваме тролинга, където рибите се самозасичат - за този спорт си има друг подфорум.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Не става въпрос за тролинг, за риболов от ръка иде реч.
Фидер и тролинг не е все едно магаре и енциклопедия
Прави сте за екстра фаст спинингите, мойте са с доста по ниско качество и не се доближават до параметри. Допадна ми един дроп шот на Спортекс но цифрата е малииии, за 3-4-5 риболова пролетта и толкова зимата не ми се дават толкова пари.
Докато пикерчето не
Фидер и тролинг не е все едно магаре и енциклопедия

Прави сте за екстра фаст спинингите, мойте са с доста по ниско качество и не се доближават до параметри. Допадна ми един дроп шот на Спортекс но цифрата е малииии, за 3-4-5 риболова пролетта и толкова зимата не ми се дават толкова пари.
Докато пикерчето не