Пускане на големи шарани?

Модератор: sapuna

Публикувай отговор

Пускате ли риби над 3кг обратно?

да
311
58%
не
228
42%

Общо гласове: 539

albundi29
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Пускане на големи шарани?

Мнение от albundi29 »

на мен като ми се прияде риба отивам и си купувам най-вече морска.това с пускането се учи още от първите излети като начинаещи щото после забрави ама аз вярвам че,нещата ще се оправят :D :D :D
Жаден съм а вода не ми се пие
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

albundi29 написа:на мен като ми се прияде риба отивам и си купувам най-вече морска.това с пускането се учи още от първите излети като начинаещи щото после забрави ама аз вярвам че,нещата ще се оправят :D :D :D
Съгласен съм с тебе :drinkers:
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аватар
pepi71
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pepi71 »

На времето хората са убивали и ловили риба за да се нахранят а сега защо :?:
Едни искат да се похвалят,други щото риболова им излиза скъпо е как няма да е вземе :!:
Всички отиваме на риболов за да сме в природата и се възмощаваме от наобикалящата ни мръсотия и мрънкаме :!:
Е аджиба тези риби неса ли и те част от природата или някой ще каже зависи от породата :!:
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

pepi71 написа:На времето хората са убивали и ловили риба за да се нахранят а сега защо :?:
Едни искат да се похвалят,други щото риболова им излиза скъпо е как няма да е вземе :!:
Всички отиваме на риболов за да сме в природата и се възмощаваме от наобикалящата ни мръсотия и мрънкаме :!:
Е аджиба тези риби неса ли и те част от природата или някой ще каже зависи от породата :!:
Нищо не схванах, подкрепяш или не пускането :D
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
pepi71
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pepi71 »

С две ръце съм за пускането. :D
snegk

Мнение от snegk »

pepi71 написа:С две ръце съм за пускането. :D
:smt023
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

всеки които храни семеиство ходи на работа.не съм чул някои да осигурява прехраната на семеиството с риболов :lol: :lol: :lol: които иска да яде прясна риба нека вземе само една/тя стига за вечеря/.които мъкне всичката риба която хване в къщи,да не се чуди другия път ,защо не кълве. ТВЪРДО ЗА ПУСКАНЕТО НА РИБАТА. на слука на всички
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
петър василев

Мнение от петър василев »

Aз съм го споменавал много пъти,,,ходя за риба ,защото ми е хоби и любимата храна.Не го крия и не мисля ,че трябва да се срамувам.Винаги от малък без никой да ми го казва си пущам маломерните риби и се съобразявам със законите там, където ловя риба.За мен това е важното и ако всеки рибар се съобразява със законите няма да има никакви проблеми.Колкото ти е разрешено си ловиш и край,пък дали ги ядеш или пущаш за мен е без разлика.
Щом съществува някакъв закон ,ТЕ ,ХОРАТА,ПО-ТОЧНО СПЕЦИАЛИСАТИТЕ в тази област са преценили колко и какви риби може да улови един рибар без да навреди на популацията :wink:
legolata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legolata »

аз лично пущам шараните над 3 кила.вадил съм и 13 кила и 3 кила,и двата ги пуснах.този хубав 3-килограмов екземпляр би могъл да стане трофеен,аз ловя от 800-грамови до към 2-2.5 икла.повече или по-малко ги пускам.имам и 2-3 изключения,като едното беше,защото един няма да казвам какъф хвана шаранче 300 грама и са изнерви,че е маломерно,хвърли го от 2 метра във водата и то взе да плува с корема нагоре.другите 2 случая са подобни. :drinkers:
Изображение
Нека вали,нека вей,ич на уя да ти ней!
Аватар
maljak
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от maljak »

аз също съм за пускането, вземам по една риба и то когато има щото в повечето случаи дето ходя масовите риби са по кило -кило и половина и естествено си влизат пак в язовира ама кажете кво да правим с хората дето ги виждам че взимат и шаранчета по 300-400 грама ........ да ги бухаме или чу..ме
legolata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legolata »

еми такива,дето ги взимат-бой до дупка!!!има един проблем,с който някои колеги не са запознати-пускането на рибата.някои я хвърлят от 2-3 метра или пък ако е по-голяма директно я пускат да плува-ГОЛЯМА ГРЕШКА!!Повечето хвърлени малки рибки умират няколко минути след падането във водата.а големите риби се измарят и е възможно да умрът,ако не им се помогне при пускането-а именно да се подържат на плиткото няколко минути,да се мърдат напред назад от рибаря и след като направят усилие да побягнат се пускат.Проблема не е в това да се случи веднъж-2 пъти,проблема е,че ПОВЕЧЕТО МЛАДИ РИБАРИ НЕ ЗНАЯТ КАК ДА ПУСКАТ РИБАТА!!!
Изображение
Fishy
новобранец
новобранец

Мнение от Fishy »

Да точно така пускаме големите риби а прибираме малките... да има смисал :D
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

За мен удоволствието от това да пусна хванатата риба, независимо от размера и теглото, е толкова голямо колкото и това от борбата с рибока.Да дариш живота на едно същество и възвишено удоволствие. Риболова е хоби, той се практикува за удоволствие. Това трябва да се осъзнае от всички хора в милата ни родина. Ограниченото мислене, че всичко което се хване трябва да се прибере във фризера, за да се избият разходите за риболов е необходимо да се промени и забрави. Ако не съхраним природата си и запасите от риба, никой няма да направи това вместо нас. Твърдения, че ние като пуснем улова си той ще отиде в мрежарите са глупост - никой не знае дали това ще се случи. Има си закон - в него пише каква и по колко риба можете да задържите/ но 90% от хората по водоемите не го спазват -това съм го видял/. Това,че имате риболовен билет не ви прави редовни риболовци. Притежанието на билет , но нарушенията на закона в другите му разпоредби ви слага рамо до рамо с мрежарите, които всички псуваме. Нарушителите на закона са бракониери, независимо с въдица или с мрежа ловят. :idea:
Аз пускам всичко хванато обратно. Но това е до нагласата в главата. Променете мисленето си и опитайте -ще ви хареса, а веднъж пуснете ли рибата ще го правите винаги.
И да ви питам харсвет ли ви кадрите в това видео - http://www.youtube.com/watch?v=RG6ePmHK ... re=related
................................ едва ли.
Как ще изядете риба, която е отцеляла 15-20 години от набезите на мрежари, токаджии и т.н. Защо вие ще лишите това същество от живот, само защото ви е дарило с честа и удоволствието да се хване на вашата въдица. Както казах всичко опира до манталитет....
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
aaa11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от aaa11 »

Евалата за думите :!: :!: :!: :!: А на този трябва :axe: :axe: :axe: :ANAL: :ANAL: :ANAL:
legolata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legolata »

наистина доста красноречиво и вярно!наистина е глямо удоволствието да знаеш,че си позволил на нещо толкова величествено да си доживее живота както иска!
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”