Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Пускане на големи шарани?
Модератор: sapuna
Re: Пускане на големи шарани?
на мен като ми се прияде риба отивам и си купувам най-вече морска.това с пускането се учи още от първите излети като начинаещи щото после забрави ама аз вярвам че,нещата ще се оправят

Жаден съм а вода не ми се пие
Съгласен съм с тебеalbundi29 написа:на мен като ми се прияде риба отивам и си купувам най-вече морска.това с пускането се учи още от първите излети като начинаещи щото после забрави ама аз вярвам че,нещата ще се оправят![]()
![]()

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- pepi71
- научил се да хвърля
На времето хората са убивали и ловили риба за да се нахранят а сега защо
Едни искат да се похвалят,други щото риболова им излиза скъпо е как няма да е вземе
Всички отиваме на риболов за да сме в природата и се възмощаваме от наобикалящата ни мръсотия и мрънкаме
Е аджиба тези риби неса ли и те част от природата или някой ще каже зависи от породата

Едни искат да се похвалят,други щото риболова им излиза скъпо е как няма да е вземе

Всички отиваме на риболов за да сме в природата и се възмощаваме от наобикалящата ни мръсотия и мрънкаме

Е аджиба тези риби неса ли и те част от природата или някой ще каже зависи от породата

-
- и господ не е толокова добър
Нищо не схванах, подкрепяш или не пусканетоpepi71 написа:На времето хората са убивали и ловили риба за да се нахранят а сега защо![]()
Едни искат да се похвалят,други щото риболова им излиза скъпо е как няма да е вземе![]()
Всички отиваме на риболов за да сме в природата и се възмощаваме от наобикалящата ни мръсотия и мрънкаме![]()

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- pepi71
- научил се да хвърля
С две ръце съм за пускането. 

-
- и господ не е толокова добър
pepi71 написа:С две ръце съм за пускането.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- danev69
- сериозен играч
всеки които храни семеиство ходи на работа.не съм чул някои да осигурява прехраната на семеиството с риболов
които иска да яде прясна риба нека вземе само една/тя стига за вечеря/.които мъкне всичката риба която хване в къщи,да не се чуди другия път ,защо не кълве. ТВЪРДО ЗА ПУСКАНЕТО НА РИБАТА. на слука на всички

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Aз съм го споменавал много пъти,,,ходя за риба ,защото ми е хоби и любимата храна.Не го крия и не мисля ,че трябва да се срамувам.Винаги от малък без никой да ми го казва си пущам маломерните риби и се съобразявам със законите там, където ловя риба.За мен това е важното и ако всеки рибар се съобразява със законите няма да има никакви проблеми.Колкото ти е разрешено си ловиш и край,пък дали ги ядеш или пущаш за мен е без разлика.
Щом съществува някакъв закон ,ТЕ ,ХОРАТА,ПО-ТОЧНО СПЕЦИАЛИСАТИТЕ в тази област са преценили колко и какви риби може да улови един рибар без да навреди на популацията
Щом съществува някакъв закон ,ТЕ ,ХОРАТА,ПО-ТОЧНО СПЕЦИАЛИСАТИТЕ в тази област са преценили колко и какви риби може да улови един рибар без да навреди на популацията

-
- научил се да хвърля
аз лично пущам шараните над 3 кила.вадил съм и 13 кила и 3 кила,и двата ги пуснах.този хубав 3-килограмов екземпляр би могъл да стане трофеен,аз ловя от 800-грамови до към 2-2.5 икла.повече или по-малко ги пускам.имам и 2-3 изключения,като едното беше,защото един няма да казвам какъф хвана шаранче 300 грама и са изнерви,че е маломерно,хвърли го от 2 метра във водата и то взе да плува с корема нагоре.другите 2 случая са подобни. 

- maljak
- вече хвърля и на тежко
аз също съм за пускането, вземам по една риба и то когато има щото в повечето случаи дето ходя масовите риби са по кило -кило и половина и естествено си влизат пак в язовира ама кажете кво да правим с хората дето ги виждам че взимат и шаранчета по 300-400 грама ........ да ги бухаме или чу..ме
-
- научил се да хвърля
еми такива,дето ги взимат-бой до дупка!!!има един проблем,с който някои колеги не са запознати-пускането на рибата.някои я хвърлят от 2-3 метра или пък ако е по-голяма директно я пускат да плува-ГОЛЯМА ГРЕШКА!!Повечето хвърлени малки рибки умират няколко минути след падането във водата.а големите риби се измарят и е възможно да умрът,ако не им се помогне при пускането-а именно да се подържат на плиткото няколко минути,да се мърдат напред назад от рибаря и след като направят усилие да побягнат се пускат.Проблема не е в това да се случи веднъж-2 пъти,проблема е,че ПОВЕЧЕТО МЛАДИ РИБАРИ НЕ ЗНАЯТ КАК ДА ПУСКАТ РИБАТА!!!
Да точно така пускаме големите риби а прибираме малките... да има смисал 

- svilen_sa6kov
- разбира нещата
За мен удоволствието от това да пусна хванатата риба, независимо от размера и теглото, е толкова голямо колкото и това от борбата с рибока.Да дариш живота на едно същество и възвишено удоволствие. Риболова е хоби, той се практикува за удоволствие. Това трябва да се осъзнае от всички хора в милата ни родина. Ограниченото мислене, че всичко което се хване трябва да се прибере във фризера, за да се избият разходите за риболов е необходимо да се промени и забрави. Ако не съхраним природата си и запасите от риба, никой няма да направи това вместо нас. Твърдения, че ние като пуснем улова си той ще отиде в мрежарите са глупост - никой не знае дали това ще се случи. Има си закон - в него пише каква и по колко риба можете да задържите/ но 90% от хората по водоемите не го спазват -това съм го видял/. Това,че имате риболовен билет не ви прави редовни риболовци. Притежанието на билет , но нарушенията на закона в другите му разпоредби ви слага рамо до рамо с мрежарите, които всички псуваме. Нарушителите на закона са бракониери, независимо с въдица или с мрежа ловят.
Аз пускам всичко хванато обратно. Но това е до нагласата в главата. Променете мисленето си и опитайте -ще ви хареса, а веднъж пуснете ли рибата ще го правите винаги.
И да ви питам харсвет ли ви кадрите в това видео - http://www.youtube.com/watch?v=RG6ePmHK ... re=related
................................ едва ли.
Как ще изядете риба, която е отцеляла 15-20 години от набезите на мрежари, токаджии и т.н. Защо вие ще лишите това същество от живот, само защото ви е дарило с честа и удоволствието да се хване на вашата въдица. Както казах всичко опира до манталитет....

Аз пускам всичко хванато обратно. Но това е до нагласата в главата. Променете мисленето си и опитайте -ще ви хареса, а веднъж пуснете ли рибата ще го правите винаги.
И да ви питам харсвет ли ви кадрите в това видео - http://www.youtube.com/watch?v=RG6ePmHK ... re=related
................................ едва ли.
Как ще изядете риба, която е отцеляла 15-20 години от набезите на мрежари, токаджии и т.н. Защо вие ще лишите това същество от живот, само защото ви е дарило с честа и удоволствието да се хване на вашата въдица. Както казах всичко опира до манталитет....
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

-
- вече хвърля и на тежко
Евалата за думите
А на този трябва

-
- научил се да хвърля
наистина доста красноречиво и вярно!наистина е глямо удоволствието да знаеш,че си позволил на нещо толкова величествено да си доживее живота както иска!