Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Транспорт от Англия
Модератор: dantho.mihov
Re: Транспорт от Англия
Дали е това колега или прсто тарсят лесен начин за забогатяване на гърба на КОЛЕГИТЕ СИ
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Има различни случаи но в повечето случаи е това.didooo написа:Дали е това колега или прсто тарсят лесен начин за забогатяване на гърба на КОЛЕГИТЕ СИ
Ще ти дам пример един продавач в България взима 1000 лв - продава 4-5 двигателя на месец максимум - това са това са 200 лв на двигател.
Един прдавач в ангия взима 2000 паунда - продава 40-50 двигателя на месец минимум = 40 паунда на двигател. и всички останали разходи като ги делиш на 5 е едно като го делиш на 50 е друго. Освен това и заводите дават по големи отстъпки на по-големите търговци.
Колега МАИ само ПИШЕШmiro_bs написа:Има различни случаи но в повечето случаи е това.didooo написа:Дали е това колега или прсто тарсят лесен начин за забогатяване на гърба на КОЛЕГИТЕ СИ
Ще ти дам пример един продавач в България взима 1000 лв - продава 4-5 двигателя на месец максимум - това са това са 200 лв на двигател.
Един прдавач в ангия взима 2000 паунда - продава 40-50 двигателя на месец минимум = 40 паунда на двигател. и всички останали разходи като ги делиш на 5 е едно като го делиш на 50 е друго. Освен това и заводите дават по големи отстъпки на по-големите търговци.

-
- новобранец
Привет,колеги.
Малко инфо и от мен....цената която са ти дали от Еконт от UK до BG не е най-добрата.Най-добрите цени за международни пратки имат Сити Експрес /до 31кг БГ до UK врата-врата цената е 58.80 лв+5.60 такса гориво=64.40 лв /,а от UK до BG с кълекшън рикуест е 64.40лв+18лв което прави 82.40лв.За справкаhttp://www.city-express.com/classic_conf_business_int.html
За по-вече инфо на лични....ще помагам
Малко инфо и от мен....цената която са ти дали от Еконт от UK до BG не е най-добрата.Най-добрите цени за международни пратки имат Сити Експрес /до 31кг БГ до UK врата-врата цената е 58.80 лв+5.60 такса гориво=64.40 лв /,а от UK до BG с кълекшън рикуест е 64.40лв+18лв което прави 82.40лв.За справкаhttp://www.city-express.com/classic_conf_business_int.html
За по-вече инфо на лични....ще помагам

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Не колега не си пиша само. Има търговци които злоопотребяват, но има и други които продават на европвиски цени. Но тогава някои дава пример как в Америка е по евтино, а едва ли някои търговец в европа може да даде по ниски цени от тези в Америка. Имаше тема тук във форума но не мога да я намеря сега - Във Варна имаше на промоция Сонар Eagle Cuda 300 за 99 лв. и човека не беше разбрал точния модел и питаше дали някои знае каква марка и модел се продава и веднага след това 20 мнения как може би това било някакво китайско менте и съвети как е бо добре да си купи от USA за 139$ и посочват линк към абсолютно същия модел които е на промоция тука.toyo1 написа: Колега МАИ само ПИШЕШ(чети малко) Как да дам ТРОИНА цена за да го купа от Бг? Не съм МАЗОХИСТ за да ровя в нета и да търся КОИ да ПРЕВЕДЕ ПАРИТЕ,КОИ ДА КАПАРИРА ТАМ и КАК ДА ГО ДОКАРАМ до Бг??? Ако беше на ПРИЕМЛИВА цена КОИ ЛУД БИ СЕ ЗАНИМАВАЛ с това??? А щом след ВСИЧКИТЕ КОМБИНАЦИИ + допълнителните разходи МИ ИЗЛИЗА ДОСТА ПО-ИЗГОДНО
значи повредата не е в моя телевизор
А РАПАЛИТЕ (всичко е СТАРИ МОДЕЛИ за по 5долара =18лева) ИЗГОДНО за ПРОДАВАЧИТЕ ОБАЧЕ
Виждал съм много такива примери.
А за конкретния случай колегата е направил изгодна покупка да си го ползва със здраве.
То е ясно че никои няма да РАБОТИ на ЗАГУБА (от търговците) но да си сложат 10/15% печалба а не от 50% на горе и да ни ЗАРИБЯВАТ с ШАРЕНИ КАТАЛОЗИ 

дано греша , но ми се струва , че тук се разделяме на такива които си патим от тая далавера и такива които имат интерес да ни убеждават , че трябва да копуваме от БГ. , защото имат някакав интерес (или пък може би и те са вносители и се мъчат да ни насадят ''печелившото си мнение'').
АЗ ПРЕДЛАГАМ ТОВА ДА СТАНЕ МАСОВА ПРАКТИКА а именно ДА СЕ ПОРЪЧВА ОТ ВЪН
Сложна е системата и за дребни неща не си заслушава (НО ДВИГАТЕЛ ЩЕ СИ ДОКАРАМ и това ЩЕ МИ Е ВТОРИЯdidooo написа:дано греша , но ми се струва , че тук се разделяме на такива които си патим от тая далавера и такива които имат интерес да ни убеждават , че трябва да копуваме от БГ. , защото имат някакав интерес (или пък може би и те са вносители и се мъчат да ни насадят ''печелившото си мнение'').

Всеки може да внесе стока и да и си я умножава по колкото си иска.
А ние няма да купуваме от тях,след като някъде в света я има по-евтино с доставка до България.
Не само стоките за нашето хоби в голямата си част са по евтини,цялата парфюмерия и козметика и др.жена ми си ги поръчва основно от Англия.
Много е лесно даже и за тия които не са на ти с англ.
Колкото повече купуваме от там където е най-ниската цена,ще се стигне до фалити на магазини/въпреки умножението/ и този който иска да е на пазара, ще намери начин да даде най-добра цена иначе фалит.
А ние няма да купуваме от тях,след като някъде в света я има по-евтино с доставка до България.
Не само стоките за нашето хоби в голямата си част са по евтини,цялата парфюмерия и козметика и др.жена ми си ги поръчва основно от Англия.
Много е лесно даже и за тия които не са на ти с англ.
Колкото повече купуваме от там където е най-ниската цена,ще се стигне до фалити на магазини/въпреки умножението/ и този който иска да е на пазара, ще намери начин да даде най-добра цена иначе фалит.
Не си прав миро–бс.. "европейски цени" съвсем не са хубави цени, най-голяма конкуренция по и-бей и форумите са ми точно немци, скандинавци.. мога да ти дам много примери.. кларкс обувки на европейски цени от около 70-100 евро тук са на 160-180 лева, дотук добре, но могат да се вземат от факторито на 25 паунда, дотук добре, но с малко повече усилия си вкарваш алден на 200 лева шипнати като гифт.И резултата е имаш обувки маде ин уса на цена 400++$ за 200 лева вместо обувки правени във Виетнам на фактори цена 25 паунда продаващи се тук на европейска цена 180 лева. Примерно дънки левис на европейска цена 50+ паунда, тук се продават на 185 лева, с доставката от уса ти излизат 23 долара, даже не се налага да се молиш да ги маркне като гифт. Риза бриони или исаиа шипната до тук за примерно 100 лева с/у риза без произход на нормалната европейска цена от 80 лева по моловете. За мухарки примери няма да давам.
toyo1, друг вариант ти е емпреса, поне аз както го сметнах ще ти излезе 78 лева доставката до пловдив или софия, ето ти линк http://empresa.forumi-bg.com/vt3.html Ползвал съм ги и съм доволен, неща под 1кг ги доставят с/у 3 лева и стотинки
toyo1, друг вариант ти е емпреса, поне аз както го сметнах ще ти излезе 78 лева доставката до пловдив или софия, ето ти линк http://empresa.forumi-bg.com/vt3.html Ползвал съм ги и съм доволен, неща под 1кг ги доставят с/у 3 лева и стотинки
1- всичко е китайско
2-всичко е стара стока изкупена на безценица(старата стока губи и качествата си)
3-всичко е китайско
4-като видят , че нещо върши работа за дълъг период се спира от продажба (воблери,макари,влакна, ..........)за да се харчат боклуците
5-всичко е китайско
6-АБЕ ПИСНА МИ ДА ИЗБРОЯВАМ , МОЖЕ ДА СЕ ИЗБРОЯВА ДО БЕЗКРАЙНОСТ. ВСЕКИ СИ Е ПАТИЛ И ИМА ГЛАВА НА РАМЕНЕТЕ СИ, АЗ ВЕЧЕ ЗА ПО-СЕРИОЗНО ПАЗАРУВАНЕ НЯМА ДА ПЪЛНЯ ДЖОБА НА НАШИТЕ МАЗНИ ''КОЛЕГИ''
2-всичко е стара стока изкупена на безценица(старата стока губи и качествата си)
3-всичко е китайско
4-като видят , че нещо върши работа за дълъг период се спира от продажба (воблери,макари,влакна, ..........)за да се харчат боклуците
5-всичко е китайско
6-АБЕ ПИСНА МИ ДА ИЗБРОЯВАМ , МОЖЕ ДА СЕ ИЗБРОЯВА ДО БЕЗКРАЙНОСТ. ВСЕКИ СИ Е ПАТИЛ И ИМА ГЛАВА НА РАМЕНЕТЕ СИ, АЗ ВЕЧЕ ЗА ПО-СЕРИОЗНО ПАЗАРУВАНЕ НЯМА ДА ПЪЛНЯ ДЖОБА НА НАШИТЕ МАЗНИ ''КОЛЕГИ''
ДА СИ ДОИДЕМЕ НА ДУМАТАdidooo написа:1- всичко е китайско
3-всичко е китайско
5-всичко е китайско

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Точно тука не си много прав. Около 6 години имах магазин Levi's най-скъпото ми дънки струваше 130 лв. когато долара беше 2 лв. Но дънкитата в сащ имат съвсем различна колекция от европа и имат премиум и стандарт. Премиум-а почват от 50-60$. и това винаги са цени без ДДС. Бил сам 5-6 пъти в америка и като си в нормален магазин, като отидеш на касата винаги плащаш с 20-30% повече от това което пише на етикета заради различен вид данаци. В америка имат закон да не начисляват ДДС на интернет търговията за да е стимулират.vvsl написа: Примерно дънки левис на европейска цена 50+ паунда, тук се продават на 185 лева, с доставката от уса ти излизат 23 долара, даже не се налага да се молиш да ги маркне като гифт.
И да като излъжеш държавата да не и платиш данаците можеш да спестиш някои лев, но не всички търговци могат да го правят.
Става въпрос за РИБАРСКИ СТОКИ (и аз в момента ВКАРВАМ КАРТОФИ ОТ ГЕРМАНИЯ и си плащам ДДС то и ми СТЪПВАТ ПОД ЦЕНАТА НА Бг картофите)??? Даите за рибарските проблеми САМО ако може.miro_bs написа:Точно тука не си много прав. Около 6 години имах магазин Levi's най-скъпото ми дънки струваше 130 лв. когато долара беше 2 лв. Но дънкитата в сащ имат съвсем различна колекция от европа и имат премиум и стандарт. Премиум-а почват от 50-60$. и това винаги са цени без ДДС. Бил сам 5-6 пъти в америка и като си в нормален магазин, като отидеш на касата винаги плащаш с 20-30% повече от това което пише на етикета заради различен вид данаци. В америка имат закон да не начисляват ДДС на интернет търговията за да е стимулират.vvsl написа: Примерно дънки левис на европейска цена 50+ паунда, тук се продават на 185 лева, с доставката от уса ти излизат 23 долара, даже не се налага да се молиш да ги маркне като гифт.
И да като излъжеш държавата да не и платиш данаците можеш да спестиш някои лев, но не всички търговци могат да го правят.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Извиняваи колега прав си че трябва да се дават примери само с рибарски принадлежност, просто беше даден пример с дрехи, а като си се занимавал с нещо знаеш как стоят нещата.toyo1 написа: Става въпрос за РИБАРСКИ СТОКИ (и аз в момента ВКАРВАМ КАРТОФИ ОТ ГЕРМАНИЯ и си плащам ДДС то и ми СТЪПВАТ ПОД ЦЕНАТА НА Бг картофите)??? Даите за рибарските проблеми САМО ако може.