Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

На лафче за подводния риболов
Модератор: nkolev66
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: На лафче за подводния риболов
Аиде Булти, наздраве на всички и успешен сезон. Аз май тези дни ще топна дупарата. 

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
Имам едно питане към маисторите, имам 70 см. Ефесуб, харесах си в саита на Видракс един тризъбец с подвижни контри, та питането ми е, възможно ли е да сложа този тризъбец на тази пушка и сега през миграцията дали ще е по удачен лова с нея или да си ползвам само единичната стрела.
Пашата обича смелите.
Здрасти Барета,става това което си намислил но вземи обикновен тризъбец.Питай Ванката Ватуса той стреля с такава стрела по заргани миналия сезон и ги разкатаваше.И аз ползвам тризъбец но само в мътна вода. 

Абе имам обикновен, ама по големите риби ако не ги ударя в главата ми бягат. Трябва да ги натисна на дъното и да ги хвана с ръка.Ама ако е в края на апнеята е трудно. А с тези контри мисля че ще бъде по добре. Иначе мислиш ли че ще има по добър резултат с тризъбец.
Пашата обича смелите.
според мен ще има ефект тая пролет , морето предполагам ще е мътно , дистанциите на стрелба малки и като ти додат едни плътни пасажи с риба , отляво и отдясно ще ги попилееш , направо една петица си вземи...ах тоя зарган , аре ве Юли , вкарай от ония върхове дет са кат метла , че заргана ми е най- вкусната риба 

Тц,тц,тц,е за такива плътни пасажи от риба си мечтая,дет да гръмнеш се да удариш
Петозъбеца според мен си е за попове или някоя заблудена платерина в мътока и за заргани(вероятноста да удариш е по голяма).Но за нервните пролетни кефали-бърза"нервна" обикновена стрела

Петозъбеца според мен си е за попове или някоя заблудена платерина в мътока и за заргани(вероятноста да удариш е по голяма).Но за нервните пролетни кефали-бърза"нервна" обикновена стрела

И аз съм на това мнение Гого 26.
Златко, аз лично предпочитам да стрелям по кефаловите със стрела-единичка.
С многозъбеца дистанцията за стрелба намаля значително, а и точността вече не е същата като при единичната стрела. С многозъбеца можеш да взимаш риби до 300-400гр., а много често в пасажите с по-дребна риба се движат едни торпеда над кило-две, които ако ги стреляш с тризъбеца ги пиши - збегали.
Единична стрела = класика в жанра.
С многозъбеца дистанцията за стрелба намаля значително, а и точността вече не е същата като при единичната стрела. С многозъбеца можеш да взимаш риби до 300-400гр., а много често в пасажите с по-дребна риба се движат едни торпеда над кило-две, които ако ги стреляш с тризъбеца ги пиши - збегали.
Единична стрела = класика в жанра.

Никоя риба не е по - важна от живота !
Съгласен съм с тебе, ама този тризъбец ми се видя с големи краища затуи питах.
Пашата обича смелите.
Преди години и с такъв съм стрелял, но много натежава отпред и стрелата бързо пропада, а мощните риби с един тласък се откъсват и бягат, а после псуваш, псуваш, псуваш... 

Никоя риба не е по - важна от живота !
- Jack Daniels
- разбира нещата
Златко, ако държиш с три- пето-зъбец да пуцаш по големи риби ще трябва да минеш на пневматик, той дава достатъчно голяма сила че да не ти бяга рибока - направо го сече на две
Последно промяна от Jack Daniels на Нед Мар 21, 2010 1:03 am, променено общо 1 път.
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Златко аз имам такъв тризъбец но да ти споделя моето скромно мнение , че не са стока. Естествено за парите си отговаря.
Контрите им преминават повече от 90 градуса и рибата се измъква ако е забит единия шиш!
При Дамян има едни на Тигулио - петозъбец взех си и ще свърши работа като за "купешки".Недостатъка му е , че трябва да го зареждаш със зареждачка щото не може да си пъхнеш пръстите м/у върховете му.
Контрите им преминават повече от 90 градуса и рибата се измъква ако е забит единия шиш!
При Дамян има едни на Тигулио - петозъбец взех си и ще свърши работа като за "купешки".Недостатъка му е , че трябва да го зареждаш със зареждачка щото не може да си пъхнеш пръстите м/у върховете му.
Банда , та кат казахте тризъбци петозъбци ,глейте кво прават тия идйоти
http://www.youtube.com/watch?v=XTYcn-UNBuQ

http://www.youtube.com/watch?v=XTYcn-UNBuQ

И аз съм като Ванко, само с единичка, дори и попчето. Колкото по-трудно взема една риба толково повече адреналин получавам. С няколко-зъбец става прекалено лесно и няма тръпка
По състезания ги ползват, защото там борбата е за точки, но за кеф ...
Барета я по-добре си наточи добре единичката че се очаква този сезон ураган от лавраци
.
Имам супер новина. Прецакан работник във ферма за лавраци намираща се от другата страна на черно море(Турската част), преди седмица е срязал мрежите на всички клетки и 120 тона(официално по документи, но може и да са 2 пъти повече) лавраци по 350 грама пътуват насам
. Според турците лаврак с тази големина няма естествен враг в черно море и се очаква да достигне до максималния си размер. Затова че точете стрелите 

По състезания ги ползват, защото там борбата е за точки, но за кеф ...

Барета я по-добре си наточи добре единичката че се очаква този сезон ураган от лавраци

Имам супер новина. Прецакан работник във ферма за лавраци намираща се от другата страна на черно море(Турската част), преди седмица е срязал мрежите на всички клетки и 120 тона(официално по документи, но може и да са 2 пъти повече) лавраци по 350 грама пътуват насам

Да идват насам че Жоро Каварната е обещал да ме води по неговите местенца, а пък и много разчитам на Момчил, тои е един от маисторите по северното черноморие. Чакам гииииии. 

Пашата обича смелите.