На лафче за подводния риболов

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: На лафче за подводния риболов

Мнение от adventurebg »

Аиде Булти, наздраве на всички и успешен сезон. Аз май тези дни ще топна дупарата. :drinkers:
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Имам едно питане към маисторите, имам 70 см. Ефесуб, харесах си в саита на Видракс един тризъбец с подвижни контри, та питането ми е, възможно ли е да сложа този тризъбец на тази пушка и сега през миграцията дали ще е по удачен лова с нея или да си ползвам само единичната стрела.
Пашата обича смелите.
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Здрасти Барета,става това което си намислил но вземи обикновен тризъбец.Питай Ванката Ватуса той стреля с такава стрела по заргани миналия сезон и ги разкатаваше.И аз ползвам тризъбец но само в мътна вода. :D
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Абе имам обикновен, ама по големите риби ако не ги ударя в главата ми бягат. Трябва да ги натисна на дъното и да ги хвана с ръка.Ама ако е в края на апнеята е трудно. А с тези контри мисля че ще бъде по добре. Иначе мислиш ли че ще има по добър резултат с тризъбец.
Пашата обича смелите.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

според мен ще има ефект тая пролет , морето предполагам ще е мътно , дистанциите на стрелба малки и като ти додат едни плътни пасажи с риба , отляво и отдясно ще ги попилееш , направо една петица си вземи...ах тоя зарган , аре ве Юли , вкарай от ония върхове дет са кат метла , че заргана ми е най- вкусната риба :D
gogo26
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogo26 »

Тц,тц,тц,е за такива плътни пасажи от риба си мечтая,дет да гръмнеш се да удариш :smt043 :smt044
Петозъбеца според мен си е за попове или някоя заблудена платерина в мътока и за заргани(вероятноста да удариш е по голяма).Но за нервните пролетни кефали-бърза"нервна" обикновена стрела :)
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

И аз съм на това мнение Гого 26.
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

Златко, аз лично предпочитам да стрелям по кефаловите със стрела-единичка.
С многозъбеца дистанцията за стрелба намаля значително, а и точността вече не е същата като при единичната стрела. С многозъбеца можеш да взимаш риби до 300-400гр., а много често в пасажите с по-дребна риба се движат едни торпеда над кило-две, които ако ги стреляш с тризъбеца ги пиши - збегали.
Единична стрела = класика в жанра. :D
Никоя риба не е по - важна от живота !
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Съгласен съм с тебе, ама този тризъбец ми се видя с големи краища затуи питах.
Пашата обича смелите.
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

Преди години и с такъв съм стрелял, но много натежава отпред и стрелата бързо пропада, а мощните риби с един тласък се откъсват и бягат, а после псуваш, псуваш, псуваш... :D
Никоя риба не е по - важна от живота !
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

Златко, ако държиш с три- пето-зъбец да пуцаш по големи риби ще трябва да минеш на пневматик, той дава достатъчно голяма сила че да не ти бяга рибока - направо го сече на две
Последно промяна от Jack Daniels на Нед Мар 21, 2010 1:03 am, променено общо 1 път.
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
kavarna
новобранец
новобранец

Мнение от kavarna »

Златко аз имам такъв тризъбец но да ти споделя моето скромно мнение , че не са стока. Естествено за парите си отговаря.
Контрите им преминават повече от 90 градуса и рибата се измъква ако е забит единия шиш!
При Дамян има едни на Тигулио - петозъбец взех си и ще свърши работа като за "купешки".Недостатъка му е , че трябва да го зареждаш със зареждачка щото не може да си пъхнеш пръстите м/у върховете му.
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

Банда , та кат казахте тризъбци петозъбци ,глейте кво прават тия идйоти
http://www.youtube.com/watch?v=XTYcn-UNBuQ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
0877-19-03-89Иво e-mail (australia@abv.bg) skipe australiaivo2 :)Изображение
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

И аз съм като Ванко, само с единичка, дори и попчето. Колкото по-трудно взема една риба толково повече адреналин получавам. С няколко-зъбец става прекалено лесно и няма тръпка :)
По състезания ги ползват, защото там борбата е за точки, но за кеф ... :)
Барета я по-добре си наточи добре единичката че се очаква този сезон ураган от лавраци :D.

Имам супер новина. Прецакан работник във ферма за лавраци намираща се от другата страна на черно море(Турската част), преди седмица е срязал мрежите на всички клетки и 120 тона(официално по документи, но може и да са 2 пъти повече) лавраци по 350 грама пътуват насам :D . Според турците лаврак с тази големина няма естествен враг в черно море и се очаква да достигне до максималния си размер. Затова че точете стрелите :D
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Да идват насам че Жоро Каварната е обещал да ме води по неговите местенца, а пък и много разчитам на Момчил, тои е един от маисторите по северното черноморие. Чакам гииииии. :axe:
Пашата обича смелите.
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”