РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

Зареди се и със ЖЪЛЪДОВ ЧЕРВЕЙ за клена. Пробвай и после дай отговор за резултата от тази стъв :wink:
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

ОК :wink:
Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

Вчера доста поваля тук, а и днес има изгледи.
Това дали ще е плюс или минус за риболова през този сезон :smt024
По принцип утре го дават благоприятно за риболов,но си мисля да не би дъжда да провали риболова :?
--- Конфуций---
kosev
новобранец
новобранец

Мнение от kosev »

хора кажете каде да ида в плевенско да си поноправя кефа щото ходих около Гулянци и само си загубих времето. сега се чудя дали утре да не отида към Ловеч. благодаря предварително
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Като си тръгнал към Гулянци карай още 12 км направо до Загражден на Дунава!Имам инфо,че вадели големи щуки на тапа с жив рибок и на големи тежки клатушки на бавно водене.Ако отиваш питай къде е пристанището-там е!Водата падала още и още,така че в камъните под плочата на пристанището може да видиш малко блесни,барабар с поводите съм остаил! :lol: :lol: :lol: Също и распер вадели,ама само на жива риба,иначе за Вит нищо немога да ти кажа.Ох...да дойде пролетта ше отровя животеца на всичката риба в Дунава! :twisted: :twisted: :twisted:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Камба, тва за водата не е точно така. От 10-тина дена нивото се е покачило и почти не се променя. Малко нагоре, малко надолу, но общо взето се държи на прилично ниво. Това не пречи обаче да я пробва щуката :) . Желая успех!!!
CrocHunter
новобранец
новобранец

кефал - река Въча

Мнение от CrocHunter »

ЗДРАВЕЙТЕ КОЛЕГИ,

Вчера(СЪБОТА) бях на излет по Въча - за КЕФАЛ.За пръв път.
Има удобни места за риболов над гр.Кричим.

КЕФАЛ има много.Ама лошото е че е мешан с вода.
Те това да го извадиш от водата е трудно.
:?:

Такъм-плувка- на бял, на торен, с подхрахване около плувката.
Резултат: 1бр.- 15см-пуснах го
КОЛЕГИ видях много големи риби във водата, повярвайте.Но са неуловими.
Имам чувството че кефала е много плашлива риба.От вчерашния излет ми стана тръпка и ще ходя пак за Кефалчо.
Същия ден видях един колега-местен.Той обясни че го ловил само с местна стръв.Стръвта според сезона.Сега това са ручейници, и всичко което мърда около и във водоема дето ще ловите=ЩЕ ПРОБВАМ

Между другото докато ловях видях един бръмбар да пада във водата.Почна да мърда.И понеже водата е много бистра, се виждаха и рибите.Няма и минута и бръмбарчо попадна в устата на вожда на племето--екземпляр около лакът ми се стори.
Това место дето лових е един голям вир ограден със скали и с доста дълбоки места със спокойна вода--- ЧУДНО КРАСИВО---.ИМА ГОЛЕМИ РИБИ ТАМ.

ОЧАКВАМ СЪВЕТИ ЗА ТОЗИ ВИД РИБА ЗА ТАКЪВ ТИП РЕКИ---С ЧИСТА И БИСТРА ВОДА
lazar
новобранец
новобранец

Мнение от lazar »

Особеноя лятно време тука по Марица(в Пловдив) и на Стряма(коло Калековец) ручейниците са си супер стръв за мряна и кефал.Според мен са най-резултатната стръв летния сезон.
Аватар
РибаР
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от РибаР »

Колега CrocHunter,
Както ти самият си установил, речния кефала е една от най-предпазливите риби (с отлично зрение ). Види ли те няма да пипне стръвта. Прикривай се добре, а така също и пази тишина.
Има доста неща изписани по тази тема във форума така че просто
потърси с търсачката. :wink:
kosev
новобранец
новобранец

Мнение от kosev »

Мерси много за инфото ходих по цялото течение на река Вит, но нямаше осбен резолтат хванах две щуклета на mepps agila №1 и ги пуснах обратно. тръгнах сутринта и около 12 часа ми звънна едно приятелче и каза че на с. Ясен пребива уклея. кълвеше на всичко каквото му пуснеш. За около 3 часа хванах 1.6 кг. и се прибрах че стана мого студено.
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

kosev написа:Мерси много за инфото ходих по цялото течение на река Вит, но нямаше осбен резолтат хванах две щуклета на mepps agila №1 и ги пуснах обратно. тръгнах сутринта и около 12 часа ми звънна едно приятелче и каза че на с. Ясен пребива уклея. кълвеше на всичко каквото му пуснеш. За около 3 часа хванах 1.6 кг. и се прибрах че стана мого студено.
Ако там има едър кефал пробвай го на жива рибка или грозд бял червей :wink:
И пиши за резултата :D
--- Конфуций---
CrocHunter
новобранец
новобранец

Че се крием и мълчим, нема как ...

Мнение от CrocHunter »

Колега РибаР,

За пръв път така да ме изнерви риба.Цял ден клечене и големите рибоци си плуваха...

Тази събота ще пробвам пак.
Между другото ще си приготвя най-различна стръв.

Молбата ми беше за съвет от някои дето са хващали големи, повтарям ГОЛЕМИ кефали зимно време.ЗИМНО ВРЕМЕ

Идеята е че в зависимост от размера на рибата и сезона има голямо значение и навиците и ... голяма риба-зимно време--на дъно ли ? на плувка ли ? къде да поднесем стръвта ?
за криенето е ясно, като ги гледах имах чувството че са като врабчета, мръднеш малко и се разбягват, даже ще си взема и перископа(уред с оследало) да си гледам плувката скришом

ей това ми хареса че си е направо истински лов-риболов ...криеш се и се мъчиш да надхитриш противника...хвана ли някой-белязвам го...снимам го и го пускам...после на другата седмица отивам да го лова пак...и пиша в дневника....

АРЕ ЧАО ЗА СЕГА...
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Че се крием и мълчим, нема как ...

Мнение от vIdRaTa »

CrocHunter написа:Колега РибаР,

За пръв път така да ме изнерви риба.Цял ден клечене и големите рибоци си плуваха...

Тази събота ще пробвам пак.
Между другото ще си приготвя най-различна стръв.

Молбата ми беше за съвет от някои дето са хващали големи, повтарям ГОЛЕМИ кефали зимно време.ЗИМНО ВРЕМЕ

Идеята е че в зависимост от размера на рибата и сезона има голямо значение и навиците и ... голяма риба-зимно време--на дъно ли ? на плувка ли ? къде да поднесем стръвта ?
за криенето е ясно, като ги гледах имах чувството че са като врабчета, мръднеш малко и се разбягват, даже ще си взема и перископа(уред с оследало) да си гледам плувката скришом

ей това ми хареса че си е направо истински лов-риболов ...криеш се и се мъчиш да надхитриш противника...хвана ли някой-белязвам го...снимам го и го пускам...после на другата седмица отивам да го лова пак...и пиша в дневника....

АРЕ ЧАО ЗА СЕГА...
Прочети по-напред в темата мисля че има полезна информация за теб :wink:
За това , че се разбягват от най-малкото ,вярно е че е предпазлива риба ,но най-вероятно за това имат голяма заслуга мрежарите :evil:
Не вярвам в твоя край да ги няма такива :!: мизерници :twisted:
--- Конфуций---
Аватар
smok.1971
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от smok.1971 »

Зимата най-добри постижения съм имал на малка жива рибка(горчивка, змиорка). Поднасям ги на плувка в дълбоките места покрай брега.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Като постваш с цитат поне изтривай някой знак от линка.В твоя случай го постваш активен и се налага да се трият и твоите мнения.Така създаваш още повече работа на модераторите! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”