БОМБАРДИ И ВЛАКНА

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
*Станислав*
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА

Мнение от *Станислав* »

felippemassa написа:
stanislav_simeonov написа:То за 10 лв незнам колко ще е добро,ама... :?...колкото - толкова
Я стига се излага , земи си 3-4 ама хубави, в края на краищата ако очакваш че ще късаш всеки път :D
какво 3-4? месини?
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Абе на Колмик има едно к15 мисля че беше.За шоклидер си вземи Focus Energy 0.20 или 0.25 според това колко си вярваш като мяташ.Аз ползвам други измишльотини и не ти ги препоръчвам
Зарганолог
*Станислав*
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от *Станислав* »

А 0,16 мм дали е добре за основно.НЕ предпочитам прекалено тежките бомбарди и искам да издокарам далекобойността :D от влакното
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

stanislav_simeonov написа:А 0,16 мм дали е добре за основно.НЕ предпочитам прекалено тежките бомбарди и искам да издокарам далекобойността :D от влакното
На мен ми е добре, незнам какъв възел правиш за внаждане на 2 влакна,и за това не мога да ти кажа да вземай си 0.16.Забелязал съм че работата с тънко основно не е за всвки,трябва с доста рехав аванс да се работи.
Зарганолог
*Станислав*
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от *Станислав* »

Mi7chell написа:
stanislav_simeonov написа:А 0,16 мм дали е добре за основно.НЕ предпочитам прекалено тежките бомбарди и искам да издокарам далекобойността :D от влакното
На мен ми е добре, незнам какъв възел правиш за внаждане на 2 влакна,и за това не мога да ти кажа да вземай си 0.16.Забелязал съм че работата с тънко основно не е за всвки,трябва с доста рехав аванс да се работи.
:smt023 Ще го имам в предвид ,а за възела ползвам 'Uni knot'... незнам откъде да ти го покажа?
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

Това е много добро влакно но по тънко от 0.18 няма.Страхотно върви и за 3 години с него нямаме нито една брада 3 души които го ползваме.Промазано е добре и има много добра износоустоичивост.Точен диаметър и е доста здраво.Няма да съжаляваш. http://www.diemfishing.com/catalog/tekl ... p-130.html
*Станислав*
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от *Станислав* »

Гмуркача,влакното го видях(беше го показал някъде по-напред в темата),но държа да е по-тънко от това :roll:.Мятам с 20 до 30 гр бомбарди и искам тази година да достигна по-големи дистанции.
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

Аз мятам с това но 0.20 и достигам до такива далечини до които бях достигал само с плетеняк.Хвърлям с бомбарди 15-20 грама максимум.Мина ми всичко по читаво което се продава в България и като попаднах на това се очаровах.
*Станислав*
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от *Станислав* »

а цената във всеки магазин различна ли е на влакното,защото тез дием фишинг май много скъпо продават :?: .До нас имаше един магазин на дием и най-ефтината пръчка беше 100-120 лв.(разбира се маркови)
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

Аз от София го взимам на 18 лева за 300 метра не вярвам в Варна да е по скъпо.Фирмата не я обичам много ,че се поизложиха малко пред мен ,ама само те го внасят за съжаление.В Варна са си преместили магазина някъде другаде разбрах.
expose
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от expose »

А как му е разтегливостта на тоя граувел? Един сезон карах с фендрел к15 но много мек и разтеглив- не ми допадна иначе си отговаря на обозначенията за диаметъра.
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

Меко и мазно влакно е и е с малка разтегливост,направено е за морски риболов.
tatkoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tatkoogi »

expose написа:А как му е разтегливостта на тоя граувел? Един сезон карах с фендрел к15 но много мек и разтеглив- не ми допадна иначе си отговаря на обозначенията за диаметъра.
От същата серия при желание опитай - special reel. Минимална разтегливост, супер здраво и отговарящо на диаметра си влакно. Доволен съм! Само дето във Варна го купих на по-добра цена от тази в онлайн магазина :wink: !
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

tatkoogi написа:
expose написа:А как му е разтегливостта на тоя граувел? Един сезон карах с фендрел к15 но много мек и разтеглив- не ми допадна иначе си отговаря на обозначенията за диаметъра.
От същата серия при желание опитай - special reel. Минимална разтегливост, супер здраво и отговарящо на диаметра си влакно. Доволен съм! Само дето във Варна го купих на по-добра цена от тази в онлайн магазина :wink: !
А как му е износоустойчивоста на това влакно подложено на действието на морската вода?
tatkoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tatkoogi »

gmurkacha написа:
А как му е износоустойчивоста на това влакно подложено на действието на морската вода?
Значи половината сезон миналата година изкарах с него. Тази още не съм го пробвал, но като ти прочетох въпроса си направих труда да го поопъна. Струва ми се, че няма да има проблем, а и след 1.5м изглеждаше нормално. Почти като ново. Все пак тест с пръчка и "бомба" ще даде най-правилната оценка. На опаковката не е отбелязано, че е и за морска вода и може това да се окаже известен пробем. Ако се наложи да го сменям, бих купил без колебание от същото.
P.S. Малка поправка: в презентацията на Колмик-сайта е обяснено, че може да се ползва и в солена вода. На опаковката обаче не го пише!
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”