Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Модератори: Димо Михалев, dobria1
-
- вече хвърля и на тежко
Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА
какво 3-4? месини?felippemassa написа:Я стига се излага , земи си 3-4 ама хубави, в края на краищата ако очакваш че ще късаш всеки пътstanislav_simeonov написа:То за 10 лв незнам колко ще е добро,ама......колкото - толкова
Абе на Колмик има едно к15 мисля че беше.За шоклидер си вземи Focus Energy 0.20 или 0.25 според това колко си вярваш като мяташ.Аз ползвам други измишльотини и не ти ги препоръчвам
Зарганолог
-
- вече хвърля и на тежко
А 0,16 мм дали е добре за основно.НЕ предпочитам прекалено тежките бомбарди и искам да издокарам далекобойността
от влакното

На мен ми е добре, незнам какъв възел правиш за внаждане на 2 влакна,и за това не мога да ти кажа да вземай си 0.16.Забелязал съм че работата с тънко основно не е за всвки,трябва с доста рехав аванс да се работи.stanislav_simeonov написа:А 0,16 мм дали е добре за основно.НЕ предпочитам прекалено тежките бомбарди и искам да издокарам далекобойносттаот влакното
Зарганолог
-
- вече хвърля и на тежко
Mi7chell написа:На мен ми е добре, незнам какъв възел правиш за внаждане на 2 влакна,и за това не мога да ти кажа да вземай си 0.16.Забелязал съм че работата с тънко основно не е за всвки,трябва с доста рехав аванс да се работи.stanislav_simeonov написа:А 0,16 мм дали е добре за основно.НЕ предпочитам прекалено тежките бомбарди и искам да издокарам далекобойносттаот влакното

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Това е много добро влакно но по тънко от 0.18 няма.Страхотно върви и за 3 години с него нямаме нито една брада 3 души които го ползваме.Промазано е добре и има много добра износоустоичивост.Точен диаметър и е доста здраво.Няма да съжаляваш. http://www.diemfishing.com/catalog/tekl ... p-130.html
-
- вече хвърля и на тежко
Гмуркача,влакното го видях(беше го показал някъде по-напред в темата),но държа да е по-тънко от това
.Мятам с 20 до 30 гр бомбарди и искам тази година да достигна по-големи дистанции.

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз мятам с това но 0.20 и достигам до такива далечини до които бях достигал само с плетеняк.Хвърлям с бомбарди 15-20 грама максимум.Мина ми всичко по читаво което се продава в България и като попаднах на това се очаровах.
-
- вече хвърля и на тежко
а цената във всеки магазин различна ли е на влакното,защото тез дием фишинг май много скъпо продават
.До нас имаше един магазин на дием и най-ефтината пръчка беше 100-120 лв.(разбира се маркови)

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз от София го взимам на 18 лева за 300 метра не вярвам в Варна да е по скъпо.Фирмата не я обичам много ,че се поизложиха малко пред мен ,ама само те го внасят за съжаление.В Варна са си преместили магазина някъде другаде разбрах.
-
- научил се да хвърля
А как му е разтегливостта на тоя граувел? Един сезон карах с фендрел к15 но много мек и разтеглив- не ми допадна иначе си отговаря на обозначенията за диаметъра.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Меко и мазно влакно е и е с малка разтегливост,направено е за морски риболов.
-
- вече хвърля и на тежко
От същата серия при желание опитай - special reel. Минимална разтегливост, супер здраво и отговарящо на диаметра си влакно. Доволен съм! Само дето във Варна го купих на по-добра цена от тази в онлайн магазинаexpose написа:А как му е разтегливостта на тоя граувел? Един сезон карах с фендрел к15 но много мек и разтеглив- не ми допадна иначе си отговаря на обозначенията за диаметъра.

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
А как му е износоустойчивоста на това влакно подложено на действието на морската вода?tatkoogi написа:От същата серия при желание опитай - special reel. Минимална разтегливост, супер здраво и отговарящо на диаметра си влакно. Доволен съм! Само дето във Варна го купих на по-добра цена от тази в онлайн магазинаexpose написа:А как му е разтегливостта на тоя граувел? Един сезон карах с фендрел к15 но много мек и разтеглив- не ми допадна иначе си отговаря на обозначенията за диаметъра.!
-
- вече хвърля и на тежко
Значи половината сезон миналата година изкарах с него. Тази още не съм го пробвал, но като ти прочетох въпроса си направих труда да го поопъна. Струва ми се, че няма да има проблем, а и след 1.5м изглеждаше нормално. Почти като ново. Все пак тест с пръчка и "бомба" ще даде най-правилната оценка. На опаковката не е отбелязано, че е и за морска вода и може това да се окаже известен пробем. Ако се наложи да го сменям, бих купил без колебание от същото.gmurkacha написа:
А как му е износоустойчивоста на това влакно подложено на действието на морската вода?
P.S. Малка поправка: в презентацията на Колмик-сайта е обяснено, че може да се ползва и в солена вода. На опаковката обаче не го пише!