Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

Стиропорa и червеите
Модератор: sapuna
Стиропорa и червеите
Здравейте колеги, когато ловя на пружина и дъното е тинесто куките с червеите ми се забиват в тинята, ще е удачно ли да добавя стиропорено топче и след това червей (торен/бял) за да повдигна стръвта ? 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- kocitoto
- ще става разбирач
Re: Стиропорa и червеите
Колега, аз съм чувал, че така се прави, ама никога не съм виждал и нз как става, та аз отговарям на твоя въпрос - Да така е ! Ся ако на теб ти се занимава кажи къде се слага точно топчето

Ловят си двама риба. Единият разправя: -Знаеш ли какво сънувах...Седя си на брега с Анджелина Джоли, а наоколо никой! -И? -И хващам един 5 килограмов шаран....-А тя? -А на нея не й кълвеше, копеле!
Аз мисля,че трябва първо да е стиропореното топче и после червея на куката, но не бях сигурен и попитах 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
-
- ще става разбирач
Аз като ходя на фидер без стиропор не тръгвам.Слагам едно топче първо и след това 1,2,3 червея, зависи.Но при положение, че има течение, за да не позволи на стиропора да вдигне стръвта 50 санта над хранилката
.Имам добри резултати и само на стиропор!

-
- разбира нещата
PVA пяната няма ли да се разтопи за много кратко време и после стръвта пак ще падне на дъното . Аз знам , че PVA пяните са за първоначално като хвърлиш и докъто нагласиш нали предърпваш да не се закача във водораслите .
-
- новобранец
Аз винаги използвам стиропор при ловене на пружина.Първо се нанизва топчето стиропор като се вдига по високо към ръба на куката трябва да застане точно под възела на куката и след това се нанизва червея.Дано да си ме разбрал и да съм бил полезен 

- tonymi
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
А дропери не ползваш ли ? Щото и хранилката трябва май да я вдигаш на нивото на стериопора. Нали целта е стръвта да седи на ено и също ниво на хранилката.мастЪра_ написа:Аз като ходя на фидер без стиропор не тръгвам.Слагам едно топче първо и след това 1,2,3 червея, зависи.Но при положение, че има течение, за да не позволи на стиропора да вдигне стръвта 50 санта над хранилката.Имам добри резултати и само на стиропор!
Тони
-
- новобранец
Има ли значение цвета на стериопора ?
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Значи ще кажа нещо което съм пробвал над 100 пъти . Ако е бял червей , можеш да сложиш едно бяло червейче ,стиропорче, още 2 или 3 бели червейчета, но не оставяй стиропорчето да е най-отпред изнизва се и понякога закрива върха на куката или пада. При торния слагаш стиропорчето , после червея това е когато ловиш на пружина (спирала).
-
- ще става разбирач
Не.Замислял съм се, но не съм слагал.Течението си сваля стръвта колкото трябва, малко над дъното, където са отвратителните попчета ... ако слагам червеи ползвам по голямо топче, ако няма червеи-по малко.tonymi написа:А дропери не ползваш ли ? Щото и хранилката трябва май да я вдигаш на нивото на стериопора. Нали целта е стръвта да седи на ено и също ниво на хранилката.мастЪра_ написа:Аз като ходя на фидер без стиропор не тръгвам.Слагам едно топче първо и след това 1,2,3 червея, зависи.Но при положение, че има течение, за да не позволи на стиропора да вдигне стръвта 50 санта над хранилката.Имам добри резултати и само на стиропор!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравейте! От доста години си слагам само стиропор и никога червей -така елиминирам и дребният костур. Нямам проблеми със стиропора, а и успехи имам с каракудата и шарана!
-
- вече хвърля и на тежко
И аз като колегата по-горе използвам само стиропор без червей. Много малко, кръгло топченце в кривката на куката. Същата се издига от стиропорчето малко на горе от спиралата, като слагам къси поводчета по две на спирала за двете и ушенца.
-
- научил се да хвърля
Слагаш стиропореното топче като за предпочитане са с ароматите има с ягода,шоколад и тн.Подбираш най-подходящият аромат и размер на топчето, а след него слагаш царевица,червей или кактово искаш. Найстина при много тиня е много добър избора на топченцата 

-
- научил се да хвърля
Дори е добре ако искаш може да прибваш maggot klip. На него слагаш по-голямо потче( понеже можеш да го изрежеш ако искаш) и после слагаш грозд от червеи.