Стиропорa и червеите

Модератор: sapuna

Ribko
фен клуб-скобар

Стиропорa и червеите

Мнение от Ribko »

Здравейте колеги, когато ловя на пружина и дъното е тинесто куките с червеите ми се забиват в тинята, ще е удачно ли да добавя стиропорено топче и след това червей (торен/бял) за да повдигна стръвта ? :)
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аватар
kocitoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Стиропорa и червеите

Мнение от kocitoto »

Колега, аз съм чувал, че така се прави, ама никога не съм виждал и нз как става, та аз отговарям на твоя въпрос - Да така е ! Ся ако на теб ти се занимава кажи къде се слага точно топчето :D :D :D
Ловят си двама риба. Единият разправя: -Знаеш ли какво сънувах...Седя си на брега с Анджелина Джоли, а наоколо никой! -И? -И хващам един 5 килограмов шаран....-А тя? -А на нея не й кълвеше, копеле!
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Аз мисля,че трябва първо да е стиропореното топче и после червея на куката, но не бях сигурен и попитах :)
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аватар
tonymi
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от tonymi »

Използвай PVA пяна така даже ще знаеш каде ти се намира стръвта.
Тони
мастЪра_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от мастЪра_ »

Аз като ходя на фидер без стиропор не тръгвам.Слагам едно топче първо и след това 1,2,3 червея, зависи.Но при положение, че има течение, за да не позволи на стиропора да вдигне стръвта 50 санта над хранилката :D .Имам добри резултати и само на стиропор!
MonsTer_EnerGy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MonsTer_EnerGy »

PVA пяната няма ли да се разтопи за много кратко време и после стръвта пак ще падне на дъното . Аз знам , че PVA пяните са за първоначално като хвърлиш и докъто нагласиш нали предърпваш да не се закача във водораслите .
Изображение
nasko_ribarq
новобранец
новобранец

Мнение от nasko_ribarq »

Аз винаги използвам стиропор при ловене на пружина.Първо се нанизва топчето стиропор като се вдига по високо към ръба на куката трябва да застане точно под възела на куката и след това се нанизва червея.Дано да си ме разбрал и да съм бил полезен :D
Аватар
tonymi
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от tonymi »

мастЪра_ написа:Аз като ходя на фидер без стиропор не тръгвам.Слагам едно топче първо и след това 1,2,3 червея, зависи.Но при положение, че има течение, за да не позволи на стиропора да вдигне стръвта 50 санта над хранилката :D .Имам добри резултати и само на стиропор!
А дропери не ползваш ли ? Щото и хранилката трябва май да я вдигаш на нивото на стериопора. Нали целта е стръвта да седи на ено и също ниво на хранилката.
Тони
djambazov_
новобранец
новобранец

Мнение от djambazov_ »

Има ли значение цвета на стериопора ?
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Значи ще кажа нещо което съм пробвал над 100 пъти . Ако е бял червей , можеш да сложиш едно бяло червейче ,стиропорче, още 2 или 3 бели червейчета, но не оставяй стиропорчето да е най-отпред изнизва се и понякога закрива върха на куката или пада. При торния слагаш стиропорчето , после червея това е когато ловиш на пружина (спирала).
мастЪра_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от мастЪра_ »

tonymi написа:
мастЪра_ написа:Аз като ходя на фидер без стиропор не тръгвам.Слагам едно топче първо и след това 1,2,3 червея, зависи.Но при положение, че има течение, за да не позволи на стиропора да вдигне стръвта 50 санта над хранилката :D .Имам добри резултати и само на стиропор!
А дропери не ползваш ли ? Щото и хранилката трябва май да я вдигаш на нивото на стериопора. Нали целта е стръвта да седи на ено и също ниво на хранилката.
Не.Замислял съм се, но не съм слагал.Течението си сваля стръвта колкото трябва, малко над дъното, където са отвратителните попчета ... ако слагам червеи ползвам по голямо топче, ако няма червеи-по малко.
petar_jekon
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от petar_jekon »

Здравейте! От доста години си слагам само стиропор и никога червей -така елиминирам и дребният костур. Нямам проблеми със стиропора, а и успехи имам с каракудата и шарана!
rmstanev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от rmstanev »

И аз като колегата по-горе използвам само стиропор без червей. Много малко, кръгло топченце в кривката на куката. Същата се издига от стиропорчето малко на горе от спиралата, като слагам къси поводчета по две на спирала за двете и ушенца.
gu6kavel
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gu6kavel »

Слагаш стиропореното топче като за предпочитане са с ароматите има с ягода,шоколад и тн.Подбираш най-подходящият аромат и размер на топчето, а след него слагаш царевица,червей или кактово искаш. Найстина при много тиня е много добър избора на топченцата :)
gu6kavel
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gu6kavel »

Дори е добре ако искаш може да прибваш maggot klip. На него слагаш по-голямо потче( понеже можеш да го изрежеш ако искаш) и после слагаш грозд от червеи.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на тежко”