Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Пазара е залят вече с стоки и не е важна марката а да не ви създава проблеми.. И задължително пробваите в магазина независимо там какво ви говорят. Преди няколко години си купих едно не беше скъпо около 5 лв., като се доверих на продавача че било ''много хубаво'' . Бързах не го тествах хем си знам... Тръгнах за Русалка (от Варна е около 80 км) . Навих си влакното на макарата и с второто хвърляне бонбардата литна и изчезна
Не разбах какво стана и сожих нова. Скоро и с нея си взех сбогом но стана ясно, че е от влакното.
. Късаше се като обиковен конец а нямах друго. От там отивам в Балчик да търся ново и пак обратно на Русалка. Желанието ми беше почти изчезнало и нямах търпение да се върна в магазина и да замеря продавача с ролката.
Така и направих а той ми вика ''Ми аз какво да направя'' магазина се намира в пресечките до пощата Варна нека се знае не прие рекламация
То и аз си бях виновен, че не тествах, но все пак се доверих нали доверието на клиентите е важно... Това може да се случи и с скъпи вакна понеже застояват по складовете затова колеги гледайте 

-
- вече хвърля и на тежко
Кой продавач ще ми позволи да си направя един възел на влакното и да го тествам?

ами като не ти позволят магазини много отиваш във другия*Станислав* написа:Кой продавач ще ми позволи да си направя един възел на влакното и да го тествам?![]()

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Досега винаги съм пробвал влакното на възел преди да го взема. Продавача няма интерес да те изгуби като клиент.*Станислав* написа:Кой продавач ще ми позволи да си направя един възел на влакното и да го тествам?![]()

Който е сериозен продавач държи на клентите и е сигурен какво продава*Станислав* написа:Кой продавач ще ми позволи да си направя един възел на влакното и да го тествам?![]()

Миналата година си купих Magic new - Focus, мисля, че беше с флурокарбоново покритие, изкарах цялото лято с едно влакно и една бомбарда. Влакното беше 0.205 мм. - 150м, а като цена мисля, че беше около 3лв.Ще видиме тая година какво ще бъде.
Флуоро-карбоново покритие за 3 лв
добре звучи.. Поне е било'' прясно'' от магазина щом си искарал цял сезон пък дали е реално 0.20 пак не е сигурно. Рядко вече обозначенията по етикетите си отговарят. купуваш 0,20 пък то е 0.22 важното е да може да се хвърля надалече

-
- вече хвърля и на тежко
Днес намерих едно влакно на 'енерго тим' :power waggler,тааа става ли за нещо или и тез лъжат в диаметрите 

Някой може ли да посочи на един лаик като мен в пръчките и влакната какво е "шок лидер" и как се монтира?
Благодаря, ако има тема ще съм доволен и на линк към нея!
Благодаря, ако има тема ще съм доволен и на линк към нея!
-
- ще става разбирач
Аз лично ползвам ето този възел
Минава леко през водачите,лесно се прави.По светлото влакно/на клипчето/ е шок лидера-
В общия случай 10-12метра по-дебело /здраво/ влакно,което се монтира най- отпред на линията,и поема натоварването при замятане
Минава леко през водачите,лесно се прави.По светлото влакно/на клипчето/ е шок лидера-
В общия случай 10-12метра по-дебело /здраво/ влакно,което се монтира най- отпред на линията,и поема натоварването при замятане

-
- научил се да хвърля
При мен поради малия отвор на върховия точно този възел ми прави проблем при обиране на влакното при наличието на водорасли. За сега този ползвамonzinasi написа:Аз лично ползвам ето този

expose написа:При мен поради малия отвор на върховия точно този възел ми прави проблем при обиране на влакното при наличието на водорасли. За сега този ползвамonzinasi написа:Аз лично ползвам ето този
и за още по голяма здравина и сигурност прекарай края през ухото което се получава

сори че не можах да го намеря целия но това се прави и от другата страна

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Много надежден възел по-горе посоченичя и позоволява да се реже остатъчното влакно откъсо.
Аз оставям по-дълги краищата и така създава много по-малко проблеми понеже омекотяват възела.MARLIN написа:Много надежден възел по-горе посоченичя и позоволява да се реже остатъчното влакно откъсо.
Moже да се оставят и по-дълги разбира се ако водача на върха ти не е много тесен. За по сигурно след извесно време направения възел го режа и си правя нов..