БОМБАРДИ И ВЛАКНА

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА

Мнение от MARLIN »

Пазара е залят вече с стоки и не е важна марката а да не ви създава проблеми.. И задължително пробваите в магазина независимо там какво ви говорят. Преди няколко години си купих едно не беше скъпо около 5 лв., като се доверих на продавача че било ''много хубаво'' . Бързах не го тествах хем си знам... Тръгнах за Русалка (от Варна е около 80 км) . Навих си влакното на макарата и с второто хвърляне бонбардата литна и изчезна :D Не разбах какво стана и сожих нова. Скоро и с нея си взех сбогом но стана ясно, че е от влакното. :twisted: . Късаше се като обиковен конец а нямах друго. От там отивам в Балчик да търся ново и пак обратно на Русалка. Желанието ми беше почти изчезнало и нямах търпение да се върна в магазина и да замеря продавача с ролката. :lol: Така и направих а той ми вика ''Ми аз какво да направя'' магазина се намира в пресечките до пощата Варна нека се знае не прие рекламация :D То и аз си бях виновен, че не тествах, но все пак се доверих нали доверието на клиентите е важно... Това може да се случи и с скъпи вакна понеже застояват по складовете затова колеги гледайте :D
*Станислав*
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от *Станислав* »

Кой продавач ще ми позволи да си направя един възел на влакното и да го тествам? :D :lol:
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

*Станислав* написа:Кой продавач ще ми позволи да си направя един възел на влакното и да го тествам? :D :lol:
ами като не ти позволят магазини много отиваш във другия :wink: парите са в твоя джоб не в неговия,а и както е криза :rolleyes:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

*Станислав* написа:Кой продавач ще ми позволи да си направя един възел на влакното и да го тествам? :D :lol:
Досега винаги съм пробвал влакното на възел преди да го взема. Продавача няма интерес да те изгуби като клиент. :wink:
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Който е сериозен продавач държи на клентите и е сигурен какво продава :wink: Има такива
irsh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от irsh »

Миналата година си купих Magic new - Focus, мисля, че беше с флурокарбоново покритие, изкарах цялото лято с едно влакно и една бомбарда. Влакното беше 0.205 мм. - 150м, а като цена мисля, че беше около 3лв.Ще видиме тая година какво ще бъде.
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Флуоро-карбоново покритие за 3 лв :D добре звучи.. Поне е било'' прясно'' от магазина щом си искарал цял сезон пък дали е реално 0.20 пак не е сигурно. Рядко вече обозначенията по етикетите си отговарят. купуваш 0,20 пък то е 0.22 важното е да може да се хвърля надалече
*Станислав*
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от *Станислав* »

Днес намерих едно влакно на 'енерго тим' :power waggler,тааа става ли за нещо или и тез лъжат в диаметрите :roll:
kavarna
новобранец
новобранец

Мнение от kavarna »

Някой може ли да посочи на един лаик като мен в пръчките и влакната какво е "шок лидер" и как се монтира?
Благодаря, ако има тема ще съм доволен и на линк към нея!
onzinasi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от onzinasi »

Аз лично ползвам ето този възел
Минава леко през водачите,лесно се прави.По светлото влакно/на клипчето/ е шок лидера-
В общия случай 10-12метра по-дебело /здраво/ влакно,което се монтира най- отпред на линията,и поема натоварването при замятане
Изображение
expose
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от expose »

onzinasi написа:Аз лично ползвам ето този
При мен поради малия отвор на върховия точно този възел ми прави проблем при обиране на влакното при наличието на водорасли. За сега този ползвам Изображение
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

expose написа:
onzinasi написа:Аз лично ползвам ето този
При мен поради малия отвор на върховия точно този възел ми прави проблем при обиране на влакното при наличието на водорасли. За сега този ползвам Изображение

и за още по голяма здравина и сигурност прекарай края през ухото което се получава :wink: :wink: :wink:

Изображение

сори че не можах да го намеря целия но това се прави и от другата страна :wink:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Много надежден възел по-горе посоченичя и позоволява да се реже остатъчното влакно откъсо.
krasi557
новобранец
новобранец

Мнение от krasi557 »

MARLIN написа:Много надежден възел по-горе посоченичя и позоволява да се реже остатъчното влакно откъсо.
Аз оставям по-дълги краищата и така създава много по-малко проблеми понеже омекотяват възела.
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Moже да се оставят и по-дълги разбира се ако водача на върха ти не е много тесен. За по сигурно след извесно време направения възел го режа и си правя нов..
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”