Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

nai-borbeno ribe
Модератор: bobopeli
-
- научил се да хвърля
nai-borbeno ribe
Glasuvaite!!!!!!!!!!

- RiverFisher
- новобранец
- Cougar
- ще става разбирач
Re: nai-borbeno ribe
Sjomgite Chinook (ili oshte King Slamon) sa newrojatni kato sila.
Imal sum zakachena riba kojato trugna nagore po techenieto iz edni plitki burzei kudeto beshe napravo na suho i se izkachvashe iz kamunacite i mi razvivashe avansa na korda 0.30 i vuobshte ne mozheh da ja spra!!! Tova trjabva lichno da se prezhivee. Za men beshe pochti kato sun.
Amerikaskite pusturvi sushto se borjat mnogo dobre stiga da ne e suvsem studena vodata zimata.
Kato cjalo zavisi ot goleminata i vida na ribata i temperatura na vodata.
Sharana sushto e mnogo borbena riba, no tegleneto mu e monotonno bez njakakvi golemi iznenadi.
Kato naj slabo boreshti se ribi mogat da se naredjat bjalata riba (tuk obache ima i izkljuchenija) i ezernata pusturva (kato tazi na snimkata ot "Niagara 2")
Imal sum zakachena riba kojato trugna nagore po techenieto iz edni plitki burzei kudeto beshe napravo na suho i se izkachvashe iz kamunacite i mi razvivashe avansa na korda 0.30 i vuobshte ne mozheh da ja spra!!! Tova trjabva lichno da se prezhivee. Za men beshe pochti kato sun.
Amerikaskite pusturvi sushto se borjat mnogo dobre stiga da ne e suvsem studena vodata zimata.
Kato cjalo zavisi ot goleminata i vida na ribata i temperatura na vodata.
Sharana sushto e mnogo borbena riba, no tegleneto mu e monotonno bez njakakvi golemi iznenadi.
Kato naj slabo boreshti se ribi mogat da se naredjat bjalata riba (tuk obache ima i izkljuchenija) i ezernata pusturva (kato tazi na snimkata ot "Niagara 2")
Явно при теб няма неясни въпроси относно риболова, но ще те опровергая. Според мен има места където амурите нямат вадене. Да може да се извадят с дебело влакно от порядъка на 0,60 мм, но едва ли ще ти клъвне на него. Аз съм си много наясно с влакната и авансите!!!
А що се отнася до мойта мрянка, неможе да става въпрос за сравнение, защото е по-борбена от сома, когато са на еднакъв размер.
Какво ми сравняваш една 2-3 кг мрянка, както ти го каза с един 60- 70 кг сом. Ми много ясно, че няма дума за сравнение.
А пък колко вида риби има в Българи от порядъка на 60 км, та ше ми сравняваш сома с друга риба!!!
А що се отнася до мойта мрянка, неможе да става въпрос за сравнение, защото е по-борбена от сома, когато са на еднакъв размер.
Какво ми сравняваш една 2-3 кг мрянка, както ти го каза с един 60- 70 кг сом. Ми много ясно, че няма дума за сравнение.
А пък колко вида риби има в Българи от порядъка на 60 км, та ше ми сравняваш сома с друга риба!!!
Всяка една минута трябва да бъде оползотворена в риболов!
- kriki
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Лично съм извадил сом 27кг. и много по-малки (от Видин съм и съм отраснал повече във водата от колко на брега). Сома просто се вади по-различно от другите риби. Той повежда няколко метра, ляга на дъното, седи известно време, повежда пак, но не мога да кажа че е най-борбения в никакъв случай. Виж за дивия шаран, амура и бялата мряна много може да се спори но според мен мряна държи първенството като съотношение размер/сила.
-
- ще става разбирач
Gledam che sporite za vlaknata
Pri ribolova na sharan i amur da lovish s 0,60 niama nishto losho KOGATO USLOVIATA SA TAKIVA, che se nalaga da se polzva takav diametar. I tochno pri ribolova na amur kakav e problema s debelinata na vlaknoto kato se polzva specialen pleten povod, koito e s minimalen diametar i zdravina po-goliama ot osnovnoto vlakno.
Pochti vsichki firmi za sharanski aksesoari prodavat specialni monofilni glavi s daljini 12m i konichno sechenie, kato debelinata predi povoda dostiga dori i nad 0.60mm.
Za opletkite mnenieto mi e malko po-razlichno zaradi cenata na tezi vlakna i tova, che s tvarda vadica usilieto na kukata e ogromno i moje tia da ne izdarji. Pri sharana se sluchva da se kasat i djukite. Pri Amura niama nachin da se skasa usta, no spored men monofila e po udachnia variant pri tozi vid ribolov.
Drugo koeto mi pravi vpechatlenie v temata e tova, che povecheto hora slagat amura predi sharana
Tova ot opit li go znaete ili ei taka ot horski prikazki? I drug pat sam pital, zashto spored vas ima hiliadi saitove za ribolov na sharan i nito edin specializiran sait za ribolov na Amur...
A za nai-silna riba i az mislia, che e bialata mriana.
Som s razmeri nad 5kg niamam predstava kakvo povedenie ima pri vadene, no s ednakvi razmeri s gornite ribi opredeleno im otstapva.

Pochti vsichki firmi za sharanski aksesoari prodavat specialni monofilni glavi s daljini 12m i konichno sechenie, kato debelinata predi povoda dostiga dori i nad 0.60mm.
Za opletkite mnenieto mi e malko po-razlichno zaradi cenata na tezi vlakna i tova, che s tvarda vadica usilieto na kukata e ogromno i moje tia da ne izdarji. Pri sharana se sluchva da se kasat i djukite. Pri Amura niama nachin da se skasa usta, no spored men monofila e po udachnia variant pri tozi vid ribolov.
Drugo koeto mi pravi vpechatlenie v temata e tova, che povecheto hora slagat amura predi sharana

A za nai-silna riba i az mislia, che e bialata mriana.
Som s razmeri nad 5kg niamam predstava kakvo povedenie ima pri vadene, no s ednakvi razmeri s gornite ribi opredeleno im otstapva.
- Cougar
- ще става разбирач
Moeto mnenie e che Dzeni si e mnogo prav za mrjanata.Жоро Гоцов написа: ...е не си наясно !!!!!!!!!
Sharana e dobur v dulgata borba no e otegchitelen.
Shtukata sushto ne e ot naj borbenite. Osnovnata i sila e v purvonachalnata ataka kojato mozhe da e mnogo rjazka i suvsem do brega. Sled 2-3 rezki poteglenija s neja e pochti svursheno.
Lovil sum samo severoamerikanski som i kato borba mi haresva poveche ot sharana, no izliza po-burzo ot nego pri sushtija razmer.
Ribite zhiveeshti v burzotechashta voda trjabva da sa po-borbeni ot tezi lezhashti po dunoto pri sushtija razmer.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Бре Жоре аз казвам просто кой е най-големият дзвер къдет ми е опъвал влакното
а иначе там къдет го хванах ( общо два ама единят беше под месната норма - 5кг та не го бройм ) хванах единствената си по едра бяла мряна 2.5кг и то на блесна но за нея месните казаха " Боклук "
Като гледам в темата се пита за борбено рибе с претпочитания за личен опит