nai-borbeno ribe

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

6tukata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

nai-borbeno ribe

Мнение от 6tukata »

Glasuvaite!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
RiverFisher
новобранец
новобранец

Мнение от RiverFisher »

колебая се между дивият шаран и белият амур - разбира се в техните "речни" версии
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: nai-borbeno ribe

Мнение от Cougar »

Sjomgite Chinook (ili oshte King Slamon) sa newrojatni kato sila.

Imal sum zakachena riba kojato trugna nagore po techenieto iz edni plitki burzei kudeto beshe napravo na suho i se izkachvashe iz kamunacite i mi razvivashe avansa na korda 0.30 i vuobshte ne mozheh da ja spra!!! Tova trjabva lichno da se prezhivee. Za men beshe pochti kato sun.

Amerikaskite pusturvi sushto se borjat mnogo dobre stiga da ne e suvsem studena vodata zimata.

Kato cjalo zavisi ot goleminata i vida na ribata i temperatura na vodata.

Sharana sushto e mnogo borbena riba, no tegleneto mu e monotonno bez njakakvi golemi iznenadi.

Kato naj slabo boreshti se ribi mogat da se naredjat bjalata riba (tuk obache ima i izkljuchenija) i ezernata pusturva (kato tazi na snimkata ot "Niagara 2")
Аватар
HEMINGUEI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HEMINGUEI »

За размера си платерините са просто уникално борбени . Затова и предпочитам да ги ловя :lol: Морският звяр - лефера също не се дава лесно !!!
Който може хваща!
croco
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от croco »

За морето съм чувал че по борбена риба от паламуда няма ,стига да успееш да я закачиш на пръта.
А зарганата е доста по борбена от морския кефал ,представете си да уловите заргана 1кг и нагоре леле какъ кеф....
Аватар
kriki
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от kriki »

100% bjalata mrjana - njama ravna
Аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spook »

гласувам за сома , невероятен е в дърпането ! :lol:
Dzeni
новобранец
новобранец

Мнение от Dzeni »

Всеки си има своето мнение, но за мен по борбена риба от бялата мряна няма. Амурите не те оставят да видиш какво е борбеност - направо късат :lol:
Всяка една минута трябва да бъде оползотворена в риболов!
Dzeni
новобранец
новобранец

Мнение от Dzeni »

Явно при теб няма неясни въпроси относно риболова, но ще те опровергая. Според мен има места където амурите нямат вадене. Да може да се извадят с дебело влакно от порядъка на 0,60 мм, но едва ли ще ти клъвне на него. Аз съм си много наясно с влакната и авансите!!!
А що се отнася до мойта мрянка, неможе да става въпрос за сравнение, защото е по-борбена от сома, когато са на еднакъв размер.
Какво ми сравняваш една 2-3 кг мрянка, както ти го каза с един 60- 70 кг сом. Ми много ясно, че няма дума за сравнение.
А пък колко вида риби има в Българи от порядъка на 60 км, та ше ми сравняваш сома с друга риба!!!
Всяка една минута трябва да бъде оползотворена в риболов!
Аватар
kriki
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от kriki »

Лично съм извадил сом 27кг. и много по-малки (от Видин съм и съм отраснал повече във водата от колко на брега). Сома просто се вади по-различно от другите риби. Той повежда няколко метра, ляга на дъното, седи известно време, повежда пак, но не мога да кажа че е най-борбения в никакъв случай. Виж за дивия шаран, амура и бялата мряна много може да се спори но според мен мряна държи първенството като съотношение размер/сила.
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Gledam che sporite za vlaknata :) Pri ribolova na sharan i amur da lovish s 0,60 niama nishto losho KOGATO USLOVIATA SA TAKIVA, che se nalaga da se polzva takav diametar. I tochno pri ribolova na amur kakav e problema s debelinata na vlaknoto kato se polzva specialen pleten povod, koito e s minimalen diametar i zdravina po-goliama ot osnovnoto vlakno.
Pochti vsichki firmi za sharanski aksesoari prodavat specialni monofilni glavi s daljini 12m i konichno sechenie, kato debelinata predi povoda dostiga dori i nad 0.60mm.
Za opletkite mnenieto mi e malko po-razlichno zaradi cenata na tezi vlakna i tova, che s tvarda vadica usilieto na kukata e ogromno i moje tia da ne izdarji. Pri sharana se sluchva da se kasat i djukite. Pri Amura niama nachin da se skasa usta, no spored men monofila e po udachnia variant pri tozi vid ribolov.

Drugo koeto mi pravi vpechatlenie v temata e tova, che povecheto hora slagat amura predi sharana :shock: Tova ot opit li go znaete ili ei taka ot horski prikazki? I drug pat sam pital, zashto spored vas ima hiliadi saitove za ribolov na sharan i nito edin specializiran sait za ribolov na Amur...

A za nai-silna riba i az mislia, che e bialata mriana.
Som s razmeri nad 5kg niamam predstava kakvo povedenie ima pri vadene, no s ednakvi razmeri s gornite ribi opredeleno im otstapva.
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

Жоро Гоцов написа: ...е не си наясно !!!!!!!!!
Moeto mnenie e che Dzeni si e mnogo prav za mrjanata.

Sharana e dobur v dulgata borba no e otegchitelen.

Shtukata sushto ne e ot naj borbenite. Osnovnata i sila e v purvonachalnata ataka kojato mozhe da e mnogo rjazka i suvsem do brega. Sled 2-3 rezki poteglenija s neja e pochti svursheno.

Lovil sum samo severoamerikanski som i kato borba mi haresva poveche ot sharana, no izliza po-burzo ot nego pri sushtija razmer.

Ribite zhiveeshti v burzotechashta voda trjabva da sa po-borbeni ot tezi lezhashti po dunoto pri sushtija razmer.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Най големият дзвер с който съм имал среща като борбеност е таймена , много кофти че не се въди в наще води :wink:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Бре Жоре аз казвам просто кой е най-големият дзвер къдет ми е опъвал влакното :wink: а иначе там къдет го хванах ( общо два ама единят беше под месната норма - 5кг та не го бройм ) хванах единствената си по едра бяла мряна 2.5кг и то на блесна но за нея месните казаха " Боклук " :lol: Като гледам в темата се пита за борбено рибе с претпочитания за личен опит :wink:
ribar4o
новобранец
новобранец

Мнение от ribar4o »

amyra e dosta borben. xva6tal sam i somove, no amyra vodi klasacijta. tova e istinata.
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”