Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Каракуда
Модератор: sapuna
- stoilkatastz
- ще става разбирач
Re: Каракуда
Смаятам че повечето от нас,като начинаещи риболовци сме почнали с каракуди,но навремето ги имаше в изобилие.Моята наи едра е около 1,5 кг на пресевни Зимница преди мноооооооооого години.
аз миналото лято ('09) имах същата слука на Жребчево - на БоклуцитеПинко написа:Н жребчево,около килограм,на попово прасе

Доста често бяхме лятото на 2009-та на Тунджа до Самуилово.Почти всеки ден даваше каракуда колега,но най голямата която съм извадил от там е била 700гр.ivanov70 написа:Няма ли един риболовец от Сливен да се похвали за хваната трофейна каракуда ?
На баластиерите около река Тунджа и в самата река не е изключение (все още) да се закачи каракуда над килограм.
Миналото лято основно риболовствах на село Самуилово и почти на всеки излет имах по някоя и друга каракудка над килограм, като за стръв използвам основно варено жито и сладка царевица от консерва.
моята най-голяма рибка е каракудка
около 1,700-1,800 на яз. Лобош от към радибош на дъно на торен червей (с пружина - кюспе+хляб)

А няма ли някои да се похвали за каракуда от Търговищка област 

-
- ще става разбирач
Ето я моята най-голяма каракуда
Лицето съм си го скрил за да не ви се чупат мониторите ;д просто от цяла нощ риболов не приличах на човек 

-
- новобранец
Моята наи-голяма каракуда е 1,200кг на Мандренското езеро край Бургас.
-
- ще става разбирач
На какво я хвана колега (монтаж) 

Онзи ден заковах една към килограм, на дъно-пружина, на торен (нямам снимки защото не очаквах да излезнат толкова едри) 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
850гр на рБотуня на жито
На сегашното "Suki lake"-до преди декември 1999г.(тогава го изпуснаха за да стане от държавен- частен) съм хващал доста каракуди -най голямата около 2.5 кг(мерено с дом.кантарче:D ),на плувка с торен.Сегашните резултати са доста по-скромни(защо ли),миналия юни-около 800-900гр. на дъно със сладка царевица.
Мозъчните гънки не се виждат,но липсата им личи!
Платено ли беше гьолчето?legolata написа:1.3кг преди 3 дни,на едно гйолче на село.
-
- научил се да хвърля
не.гйолчето е нещо като блатце,което става по-дълбоко пролетта и есента,а лятото е дълбоко 20 см,зимата си е дълбочко,но има лед.да не си ловчалия,колега?