СЬОМГОВИ ПЪСТЪРВИ ..

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: СЬОМГОВИ ПЪСТЪРВИ ..

Мнение от bkd »

За да има угодия ,една мъжка и две женски американки :smt056
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
harley666
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от harley666 »

bkd написа:За да има угодия ,една мъжка и две женски американки :smt056
Добре , обаче и трете имаха хайвер... :shock:
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

harley666 написа:
bkd написа:За да има угодия ,една мъжка и две женски американки :smt056
Добре , обаче и трете имаха хайвер... :shock:
K,во ще рече това ?- значи и мъжката е бременна :rolleyes: Бравос :!:
kan69
новобранец
новобранец

Мнение от kan69 »

[quote="jorro11"]Колеги май седянката във форума стана пълна относно вида на рибите.Рибите са 1 американка и 2 балканки,ама както и да е...Аз лично ако не съм сигурен за вида на някоя риба във форума просто не пиша.Много ми е интересно колегата GODFATHER къде видя 3 американки на снимката ама айде......)Така че да се твърди че има 3 американки на снимката е меко казано несериозно .....

jorro11, на снимката категорично НЯМА балканки !!! GODFATHER е абсолютно прав - рибите са американки, като за за първата риба е възможно да е сьомгова пастърва... Има ги в Метро, купувал съм си няколко пъти. Те са с розово - червено месо /за разлика от от американките-бройлери/. Иди ако искаш - виж ги и после пиши, но да твърдиш, че двете са балканки е просто смешно :)
Ачо ♣

Мнение от Ачо ♣ »

Спорът напълно е излишен при тази глобална информация,която всеки има в компютъра си ! :wink:
Ето ТУК ще намерите истината.Макар,че тези, които разбират от пъстърва са на ясно,че и трите риби са американки ! :D
Последно промяна от Ачо ♣ на Съб Апр 10, 2010 8:37 pm, променено общо 1 път.
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

kan69... Ти буквално изби рибата...Първата е 100% американка,а за балканките не ми се спори изобщо щото съм хванал повече от тях ,отколкото доста хора костури...Живея в град през който тече река, която в тази си част е изключително пастървова, а близост има поне още 5-6 такива.Отрасъл съм риболов н апастърва и мога смело да кава че в зависимост от местообитанието си балканката специално варира изключително в окраската си и точно такива зеленикави са при реки с по-слабо течение и мътни води...абе спирам да пиша по темата че ми омразна да си говоря едно и също........не е лоша идеята и в бг да се въведе някакъв изпит за взимане на риболовен билет щото като чета косата ми се изправя.....
anonimen
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от anonimen »

Колегата Жоро11 е прав-1 американка и две балканки.Останалите колеги призовавам да наблегнат още малко на теорията и книгите с картинки и после да ръсят мозък по форумите.
Ачо ♣

Мнение от Ачо ♣ »

anonimen написа:Колегата Жоро11 е прав-1 американка и две балканки.Останалите колеги призовавам да наблегнат още малко на теорията и книгите с картинки и после да ръсят мозък по форумите.
Не мислех да влизам в полемика,с когото и да е било ,но тонът на колегата ANONIMEN ме подразни не толкова с обидната квалификация към колегите"които ръсят мозък по форумите ",а с това,че в действителност разликата между Дъговата пъстърва/така наречената американка/ и Балканската пъстърва- е очевадна.Това,че американката има различни окраски не я прави балканка,а се дължи на съвсем различни неща,които спокойно могат да се намерят в литературата.Ще си позволя едно сравнение в снимки,а изводите си ги правете вие сами ! :D
Ето снимката на колегата уловил въпросните риби !
Изображение
А ето как изглежда Балканската пъстърва !
Изображение
Изображение
Изображение Изображение
Нямам намерения да се заяждам с никого и написаното от мен е добронамерено ! :smt023
Последно промяна от Ачо ♣ на Сря Апр 14, 2010 4:28 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

Колеги бях се зарекъл да не пиша повече по тази тема ама не се сдържах.Първо на българина не можеш да му промениш мнението или поне да му помогнеш да погледне и от "другата страна" и второ всеки е свободен да изрази мнението си независимо какво е то.Последните снимки качени от колегата са на балнанки,но такива живели в много чиста вода,а и другото което е че те са доста малки(20см).При по-големите риби от вида се наблюдават значителни изменения в окраска(основно в точките) стават по-едри и еднородни на цвят,както и в пропорционалноста на тялото.Окраската варира много в зависимост от средата и може да е с много широк диапазон.Хващал съм дори изцяло черни риби(в много обрасли и непристъпни реки),на които точките почти не личат,всичко е въпрос на средата и приспособяването им към нея.
Ако някой не вярва може спокойно на напише на добрия стар google латинското наименование на речната(балканска) пастърва -SALMO TRUTTA FARIO или английското й такова BROWN TROUT и да потърси снимки на по-големи екземпляри и да видят колко варира окраската им.Ама да не забравяме все пак че пред компютъра само добър познавач не се става,трябва и много практика!
Стига толкова че оспамих темата на човека отвякъде...извинявай колега дължа ти :drinkers:
pesho n.zagora
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pesho n.zagora »

Стига сте спорили колеги . Браво за изледа и релакса важно е кефа ,а той цена няма :smt023 .
pav4o79
новобранец
новобранец

Мнение от pav4o79 »

Ухаааааааааа,готини рибета,добър улов си направил и адреналина на макс
jordancho
новобранец
новобранец

Мнение от jordancho »

Всеки има право на мнение, верно е.
Но като сте решили да се излагате, правете го без да нападате колегите , които са се изказали.
А иначе истината е само една:
и трите риби са американки.
Защо четеш това...Я ходи на риба...
valat70
новобранец
новобранец

Мнение от valat70 »

Живея в Стара Загора и почти всяка седмица минавам покрай разклона за въпросния хотел и място за риболов, но не знаех че се предлагат такива екстри. Благодаря за информацията, колега. Задължително ще се възползвам от услугите на комплекса. Страхотна почивка си изкарал.
Да не остана и аз по- назад по възнисналия казус с вида на пастървата, ще кажа че съм сигурен, че това са 3 бр. американски дъгови пастърви. При това са наистина американски. В България отдавна намаляха опитите да се развъжда промишлено този вид риба, а само се угоява. От САЩ през Лондон и още две кацания в Европа се разпределя в почти всички държави оплоден хайвер, който се люпи в специализирани стопанства , а после рибетата се угяват и продават. Това са си хибриди, които за по- добро усвояване на фуража и по- добра преживяемост са получени при кръстосване на специални линии от вида с определени гени. Въпреки това рибетата не са абсолютни близнаци, а се излюпват отделни бройки с различен цвят и отенъци (включително и жълти). Има и такива мутации, при които дори и рибар със стаж не може да каже че това е пастърва, а камо ли да дава оценка за това дали е балканка или американка. Имам търговски отношения с някои от водещите пастървови рибовъди в България и съм виждал какви ли не окраски при този вид . А единия от колегите, дал мнение по- нагоре е прав, че има и полов деморфизъм (мъжките екземпляри се отличават от женските), но това е пак относително. Иначе за съжаление в България тази красива риба все по- трудно се размножава в естествени условия.
Уважавам мнението на всички. Моето е че това са три броя бройлера от вида американска дъгова пастърва, при това от едно люпило. Като отида на място, ще питам собствениците.
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

Към jorro11 i anonimen:
Престанете да се излагате, Капиш!!!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

Колега godfather и доста други за да няма спорове влезте в галерията на пича дето ги е хванал(harley666) ,дайте ZOOM че явно така не откривате разлики и после ми кажете кога сте виждали АМЕРИКАНКА ЧЕРВЕНИ ТОЧКИ...(жълти съм виждал,дори хващал)
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”