Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

СЬОМГОВИ ПЪСТЪРВИ ..
Re: СЬОМГОВИ ПЪСТЪРВИ ..
За да има угодия ,една мъжка и две женски американки 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Добре , обаче и трете имаха хайвер...bkd написа:За да има угодия ,една мъжка и две женски американки

-
- разбира нещата
K,во ще рече това ?- значи и мъжката е бременнаharley666 написа:Добре , обаче и трете имаха хайвер...bkd написа:За да има угодия ,една мъжка и две женски американки

[quote="jorro11"]Колеги май седянката във форума стана пълна относно вида на рибите.Рибите са 1 американка и 2 балканки,ама както и да е...Аз лично ако не съм сигурен за вида на някоя риба във форума просто не пиша.Много ми е интересно колегата GODFATHER къде видя 3 американки на снимката ама айде......)Така че да се твърди че има 3 американки на снимката е меко казано несериозно .....
jorro11, на снимката категорично НЯМА балканки !!! GODFATHER е абсолютно прав - рибите са американки, като за за първата риба е възможно да е сьомгова пастърва... Има ги в Метро, купувал съм си няколко пъти. Те са с розово - червено месо /за разлика от от американките-бройлери/. Иди ако искаш - виж ги и после пиши, но да твърдиш, че двете са балканки е просто смешно
jorro11, на снимката категорично НЯМА балканки !!! GODFATHER е абсолютно прав - рибите са американки, като за за първата риба е възможно да е сьомгова пастърва... Има ги в Метро, купувал съм си няколко пъти. Те са с розово - червено месо /за разлика от от американките-бройлери/. Иди ако искаш - виж ги и после пиши, но да твърдиш, че двете са балканки е просто смешно

Спорът напълно е излишен при тази глобална информация,която всеки има в компютъра си !
Ето ТУК ще намерите истината.Макар,че тези, които разбират от пъстърва са на ясно,че и трите риби са американки !

Ето ТУК ще намерите истината.Макар,че тези, които разбират от пъстърва са на ясно,че и трите риби са американки !

Последно промяна от Ачо ♣ на Съб Апр 10, 2010 8:37 pm, променено общо 1 път.
- jorro11
- ще става разбирач
kan69... Ти буквално изби рибата...Първата е 100% американка,а за балканките не ми се спори изобщо щото съм хванал повече от тях ,отколкото доста хора костури...Живея в град през който тече река, която в тази си част е изключително пастървова, а близост има поне още 5-6 такива.Отрасъл съм риболов н апастърва и мога смело да кава че в зависимост от местообитанието си балканката специално варира изключително в окраската си и точно такива зеленикави са при реки с по-слабо течение и мътни води...абе спирам да пиша по темата че ми омразна да си говоря едно и също........не е лоша идеята и в бг да се въведе някакъв изпит за взимане на риболовен билет щото като чета косата ми се изправя.....
Колегата Жоро11 е прав-1 американка и две балканки.Останалите колеги призовавам да наблегнат още малко на теорията и книгите с картинки и после да ръсят мозък по форумите.
Не мислех да влизам в полемика,с когото и да е било ,но тонът на колегата ANONIMEN ме подразни не толкова с обидната квалификация към колегите"които ръсят мозък по форумите ",а с това,че в действителност разликата между Дъговата пъстърва/така наречената американка/ и Балканската пъстърва- е очевадна.Това,че американката има различни окраски не я прави балканка,а се дължи на съвсем различни неща,които спокойно могат да се намерят в литературата.Ще си позволя едно сравнение в снимки,а изводите си ги правете вие сами !anonimen написа:Колегата Жоро11 е прав-1 американка и две балканки.Останалите колеги призовавам да наблегнат още малко на теорията и книгите с картинки и после да ръсят мозък по форумите.

Ето снимката на колегата уловил въпросните риби !
А ето как изглежда Балканската пъстърва !
Нямам намерения да се заяждам с никого и написаното от мен е добронамерено !

Последно промяна от Ачо ♣ на Сря Апр 14, 2010 4:28 pm, променено общо 2 пъти.
- jorro11
- ще става разбирач
Колеги бях се зарекъл да не пиша повече по тази тема ама не се сдържах.Първо на българина не можеш да му промениш мнението или поне да му помогнеш да погледне и от "другата страна" и второ всеки е свободен да изрази мнението си независимо какво е то.Последните снимки качени от колегата са на балнанки,но такива живели в много чиста вода,а и другото което е че те са доста малки(20см).При по-големите риби от вида се наблюдават значителни изменения в окраска(основно в точките) стават по-едри и еднородни на цвят,както и в пропорционалноста на тялото.Окраската варира много в зависимост от средата и може да е с много широк диапазон.Хващал съм дори изцяло черни риби(в много обрасли и непристъпни реки),на които точките почти не личат,всичко е въпрос на средата и приспособяването им към нея.
Ако някой не вярва може спокойно на напише на добрия стар google латинското наименование на речната(балканска) пастърва -SALMO TRUTTA FARIO или английското й такова BROWN TROUT и да потърси снимки на по-големи екземпляри и да видят колко варира окраската им.Ама да не забравяме все пак че пред компютъра само добър познавач не се става,трябва и много практика!
Стига толкова че оспамих темата на човека отвякъде...извинявай колега дължа ти
Ако някой не вярва може спокойно на напише на добрия стар google латинското наименование на речната(балканска) пастърва -SALMO TRUTTA FARIO или английското й такова BROWN TROUT и да потърси снимки на по-големи екземпляри и да видят колко варира окраската им.Ама да не забравяме все пак че пред компютъра само добър познавач не се става,трябва и много практика!
Стига толкова че оспамих темата на човека отвякъде...извинявай колега дължа ти

-
- научил се да хвърля
Стига сте спорили колеги . Браво за изледа и релакса важно е кефа ,а той цена няма
.

Ухаааааааааа,готини рибета,добър улов си направил и адреналина на макс
Всеки има право на мнение, верно е.
Но като сте решили да се излагате, правете го без да нападате колегите , които са се изказали.
А иначе истината е само една:
и трите риби са американки.
Но като сте решили да се излагате, правете го без да нападате колегите , които са се изказали.
А иначе истината е само една:
и трите риби са американки.
Защо четеш това...Я ходи на риба...
Живея в Стара Загора и почти всяка седмица минавам покрай разклона за въпросния хотел и място за риболов, но не знаех че се предлагат такива екстри. Благодаря за информацията, колега. Задължително ще се възползвам от услугите на комплекса. Страхотна почивка си изкарал.
Да не остана и аз по- назад по възнисналия казус с вида на пастървата, ще кажа че съм сигурен, че това са 3 бр. американски дъгови пастърви. При това са наистина американски. В България отдавна намаляха опитите да се развъжда промишлено този вид риба, а само се угоява. От САЩ през Лондон и още две кацания в Европа се разпределя в почти всички държави оплоден хайвер, който се люпи в специализирани стопанства , а после рибетата се угяват и продават. Това са си хибриди, които за по- добро усвояване на фуража и по- добра преживяемост са получени при кръстосване на специални линии от вида с определени гени. Въпреки това рибетата не са абсолютни близнаци, а се излюпват отделни бройки с различен цвят и отенъци (включително и жълти). Има и такива мутации, при които дори и рибар със стаж не може да каже че това е пастърва, а камо ли да дава оценка за това дали е балканка или американка. Имам търговски отношения с някои от водещите пастървови рибовъди в България и съм виждал какви ли не окраски при този вид . А единия от колегите, дал мнение по- нагоре е прав, че има и полов деморфизъм (мъжките екземпляри се отличават от женските), но това е пак относително. Иначе за съжаление в България тази красива риба все по- трудно се размножава в естествени условия.
Уважавам мнението на всички. Моето е че това са три броя бройлера от вида американска дъгова пастърва, при това от едно люпило. Като отида на място, ще питам собствениците.
Да не остана и аз по- назад по възнисналия казус с вида на пастървата, ще кажа че съм сигурен, че това са 3 бр. американски дъгови пастърви. При това са наистина американски. В България отдавна намаляха опитите да се развъжда промишлено този вид риба, а само се угоява. От САЩ през Лондон и още две кацания в Европа се разпределя в почти всички държави оплоден хайвер, който се люпи в специализирани стопанства , а после рибетата се угяват и продават. Това са си хибриди, които за по- добро усвояване на фуража и по- добра преживяемост са получени при кръстосване на специални линии от вида с определени гени. Въпреки това рибетата не са абсолютни близнаци, а се излюпват отделни бройки с различен цвят и отенъци (включително и жълти). Има и такива мутации, при които дори и рибар със стаж не може да каже че това е пастърва, а камо ли да дава оценка за това дали е балканка или американка. Имам търговски отношения с някои от водещите пастървови рибовъди в България и съм виждал какви ли не окраски при този вид . А единия от колегите, дал мнение по- нагоре е прав, че има и полов деморфизъм (мъжките екземпляри се отличават от женските), но това е пак относително. Иначе за съжаление в България тази красива риба все по- трудно се размножава в естествени условия.
Уважавам мнението на всички. Моето е че това са три броя бройлера от вида американска дъгова пастърва, при това от едно люпило. Като отида на място, ще питам собствениците.
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Към jorro11 i anonimen:
Престанете да се излагате, Капиш!!!
Престанете да се излагате, Капиш!!!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
- jorro11
- ще става разбирач
Колега godfather и доста други за да няма спорове влезте в галерията на пича дето ги е хванал(harley666) ,дайте ZOOM че явно така не откривате разлики и после ми кажете кога сте виждали АМЕРИКАНКА ЧЕРВЕНИ ТОЧКИ...(жълти съм виждал,дори хващал)