ЗА УКЛЕЯ

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Ееее, добре. Нека да не продължаваме. И без това спора за куките едва ли му е тука мястото. Обещавам и за в бъдеще да се замислям дали да не използвам кука #18 :lol: . Имам и други мисли, но нека да не разводняваме темата. :)
Последно промяна от Zen на Вто Яну 30, 2007 4:16 pm, променено общо 1 път.
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

Ама инак си е доста "зарибяващ" този риболов а....... :lol:
Хвърляш -вадиш :lol:
За зимен риболов бивааааа,а и за лятото не е много зле особено ако друго не ще :D 8) :lol:
Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Зимен - не бих казал ! Тва до сега не беше зима !!! Цяла 'пролет' когато е и наи-силния сезон за уклея и червеноперката . Зимен - кефал, скобар, а че таз година топлото време го пообърка и даваше до сега беше само един голям + да избием капото от неуспешния риболов на др риби :wink: :arrow: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?t=5745&highlight=
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

За съжаление, тази година за пръв път походвам за риба зимните месеци. Иначе никак не е лошо да набараш уклейте ида ги зачешеш... Миналата година имахме един такъв излет на Стълпище дето спасих капото с прилично количество едър уклей 8) само че нямам фото да снимам, но тази година ще направя нещо по въпроса :) На Дунава, честно казано не знам къде да го търся уклея през зимните месеци :oops: , а и от есента ме е подлудила щуката :rolleyes: . :D :D :D
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Най голямо скубане на уклей съм правил на Огняново на стръв горска мравка кука 16 бяла повод 08 плувка 1.5гр. но това през лятото когато рибата е на повърхноста на водата лека размита захранка да се събере пасажа и скубането започва,там уклея е едър и е истинско удоволствие да се лови.
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

Знам една много ефективна захранка за него обаче за лятото ,когато е горе на по-малка дълбочина :wink:
ЗНАЧИ:
Вземаме едно прасе около 100-150 кг.
Хващаме го 3-4 човека и му режем зелката, като петия държи една кофа където трябва за да съберем възможно най-много кръв.
Прасето изхвърляме на кучетата ,а кръвта ще обясня по-доло какво правим :D (ВНИМАНИЕ освен за храна на кучетата свинското е и добро мезе за бира 8) вие решете какво да правите с него)
За кръвта :
Вземаме един чорапогащник(по възможност да е женски и да е ползван поне един път :lol: )
От единия край връзваме стиреопор или празна бутилка от мин. вода ,пълним чорапогащника със съсирената кръв,връзваме другия край с въженце или корда и поставяме някъкво утежнене за да държи чорапогащника изпънат.
Хвърляме го на избраното място за риболов и го завръзваме за най- близката върба та да не избяга :)
И глей след малко ко стааа :wink:
На 15-20 см. дълбочина близо до това чудо на технологията :lol:
С гол телескоп е най-удобно :D :wink:
Хайде наслука :drinkers:
--- Конфуций---
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

Поборников написа:Най голямо скубане на уклей съм правил на Огняново на стръв горска мравка кука 16 бяла повод 08 плувка 1.5гр. но това през лятото когато рибата е на повърхноста на водата лека размита захранка да се събере пасажа и скубането започва,там уклея е едър и е истинско удоволствие да се лови.
Даааа на по-едра горска мравка също съм хващал доволно доста едри екземпляри :D
--- Конфуций---
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Значи вместо да колим прасето то се продава такава готова зхрахка на Сенсас която като серазтвори във вода наподобява съсирена кръв :wink:
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Видра, страховита захранка :lol: :lol: :lol: признавам :lol: . Предполагам, че ако чорапогащникът не е пран ще събере най-вече развълнувани мъжки уклеи :lol: :lol: :lol:.
В по-спокойна вода, ако се изпозва лека размита захранка, уклеят може да се лови и на стиропорено топче. Така се настървява, че лапа без да се замисля. И не се налага да се сменя стръвта. По този начин скоростта на ловене нараства още повече :) .
Последно промяна от Zen на Вто Яну 30, 2007 5:30 pm, променено общо 1 път.
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

Поборников написа:Значи вместо да колим прасето то се продава такава готова зхрахка на Сенсас която като серазтвори във вода наподобява съсирена кръв :wink:
ONLY NATURAL PRODUCTS Поборников :D :wink:
--- Конфуций---
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Ако решите да изхвърляте прасето,дайте го на мен ще съм ви много благодарен :smt041 :supz:
kostur4eto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kostur4eto »

И аз съм имал такива случки.Отиваме на Казичане за уклей(специално),от там на Негован на платеното и като се започват едни сомчета-1 -1.5кг. на куки 18№ та чак ни завидяха колегите които ловяха на дъно на черен дроп.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Ехааа... каква готина дискусия се е заформила тук... Тази събота смятам и аз да посетя язовира и да изпробвам активността на уклеите , та дори и червеноперките и кефалите. Сега в тази ситуацията в която се е намирал колегата Vidrata е наистина удачно да се ползва такава плувка , заради бързото потапяне на стръвта на подходящата дълбочина... и заради това че утежнението е леко може някой заблуден уклей да поеме стръвта в горните слоеве докато потъва стръвта и да направим ялова засечка, което не е много приятно в тези студени и безрибни месеци.
Лично аз съм голям фен на малките куки за уклея ползвам Sasame Sode 16 и Trabucco Nexen - 20 - вторите са подходящи за много бърз риболов на уклей само като тръснеш рибката над живарника и тя се откача , но при ваденето никога! За утежнението предпочитам 70% от тежестта на плувката да е оливетка и 30% дропери пръснати по линията да може да е леко забавено потапянето в крайната фаза ... заради пъргавостта на уклея.
Относно плувките предпочитам да са много източени тип молив ... и да имат много дълга и тънка антена ... само при леко почукване и да се скрива под водата.
А за захранките любима ми е MVDE Special + галета и бели червейчета. Вдига рибата от дълбочина и я прави по активна. Не е зле малко да се утежни с пръст захранката .
Зимата са много добри комбинациите от изкуствен вердевас+пинки , изк. вердеас +жълъдов или червено пинки+жълъдов или шарен бял.
Поне такива са мои наблюдения и това е моя опит.
А специално изкуствения вердевас подлудява костурчетата и кефала на Кърджали...
Успех колеги!
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

Поборников написа:Ако решите да изхвърляте прасето,дайте го на мен ще съм ви много благодарен :smt041 :supz:
А кой ще нахрани наште гладни кучета :lol: :lol: :lol:
Едвам чакат момента да тръгнем за уклей та да хапнат свинско :shock: :lol: :lol:
--- Конфуций---
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

Сега в тази ситуацията в която се е намирал колегата Vidrata е наистина удачно да се ползва такава плувка , заради бързото потапяне на стръвта на подходящата дълбочина... и заради това че утежнението е леко може някой заблуден уклей да поеме стръвта в горните слоеве докато потъва стръвта и да направим ялова засечка, което не е много приятно в тези студени и безрибни месеци.
Ахаааа да си дойдем на думата :wink:
Браво Local :D явно и ти си я усетил тази рибка :wink: :lol:
--- Конфуций---
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”