Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

ЗА УКЛЕЯ
Модератор: bobopeli
- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ееее, добре. Нека да не продължаваме. И без това спора за куките едва ли му е тука мястото. Обещавам и за в бъдеще да се замислям дали да не използвам кука #18
. Имам и други мисли, но нека да не разводняваме темата. 

Последно промяна от Zen на Вто Яну 30, 2007 4:16 pm, променено общо 1 път.
- daniel_g
- разбира нещата
Зимен - не бих казал ! Тва до сега не беше зима !!! Цяла 'пролет' когато е и наи-силния сезон за уклея и червеноперката . Зимен - кефал, скобар, а че таз година топлото време го пообърка и даваше до сега беше само един голям + да избием капото от неуспешния риболов на др риби
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?t=5745&highlight=

- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
За съжаление, тази година за пръв път походвам за риба зимните месеци. Иначе никак не е лошо да набараш уклейте ида ги зачешеш... Миналата година имахме един такъв излет на Стълпище дето спасих капото с прилично количество едър уклей
само че нямам фото да снимам, но тази година ще направя нещо по въпроса
На Дунава, честно казано не знам къде да го търся уклея през зимните месеци
, а и от есента ме е подлудила щуката
.

-
- кандидат преподавател
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Знам една много ефективна захранка за него обаче за лятото ,когато е горе на по-малка дълбочина
ЗНАЧИ:
Вземаме едно прасе около 100-150 кг.
Хващаме го 3-4 човека и му режем зелката, като петия държи една кофа където трябва за да съберем възможно най-много кръв.
Прасето изхвърляме на кучетата ,а кръвта ще обясня по-доло какво правим
(ВНИМАНИЕ освен за храна на кучетата свинското е и добро мезе за бира
вие решете какво да правите с него)
За кръвта :
Вземаме един чорапогащник(по възможност да е женски и да е ползван поне един път
)
От единия край връзваме стиреопор или празна бутилка от мин. вода ,пълним чорапогащника със съсирената кръв,връзваме другия край с въженце или корда и поставяме някъкво утежнене за да държи чорапогащника изпънат.
Хвърляме го на избраното място за риболов и го завръзваме за най- близката върба та да не избяга
И глей след малко ко стааа
На 15-20 см. дълбочина близо до това чудо на технологията
С гол телескоп е най-удобно
Хайде наслука

ЗНАЧИ:
Вземаме едно прасе около 100-150 кг.
Хващаме го 3-4 човека и му режем зелката, като петия държи една кофа където трябва за да съберем възможно най-много кръв.
Прасето изхвърляме на кучетата ,а кръвта ще обясня по-доло какво правим

За кръвта :
Вземаме един чорапогащник(по възможност да е женски и да е ползван поне един път

От единия край връзваме стиреопор или празна бутилка от мин. вода ,пълним чорапогащника със съсирената кръв,връзваме другия край с въженце или корда и поставяме някъкво утежнене за да държи чорапогащника изпънат.
Хвърляме го на избраното място за риболов и го завръзваме за най- близката върба та да не избяга

И глей след малко ко стааа

На 15-20 см. дълбочина близо до това чудо на технологията

С гол телескоп е най-удобно

Хайде наслука

Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
--- Конфуций---
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Даааа на по-едра горска мравка също съм хващал доволно доста едри екземпляриПоборников написа:Най голямо скубане на уклей съм правил на Огняново на стръв горска мравка кука 16 бяла повод 08 плувка 1.5гр. но това през лятото когато рибата е на повърхноста на водата лека размита захранка да се събере пасажа и скубането започва,там уклея е едър и е истинско удоволствие да се лови.

--- Конфуций---
--- Конфуций---
-
- кандидат преподавател
- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Видра, страховита захранка
признавам
. Предполагам, че ако чорапогащникът не е пран ще събере най-вече развълнувани мъжки уклеи
.
В по-спокойна вода, ако се изпозва лека размита захранка, уклеят може да се лови и на стиропорено топче. Така се настървява, че лапа без да се замисля. И не се налага да се сменя стръвта. По този начин скоростта на ловене нараства още повече
.

В по-спокойна вода, ако се изпозва лека размита захранка, уклеят може да се лови и на стиропорено топче. Така се настървява, че лапа без да се замисля. И не се налага да се сменя стръвта. По този начин скоростта на ловене нараства още повече

Последно промяна от Zen на Вто Яну 30, 2007 5:30 pm, променено общо 1 път.
-
- кандидат преподавател
-
- вече хвърля и на тежко
- Local
- учете се от него
Ехааа... каква готина дискусия се е заформила тук... Тази събота смятам и аз да посетя язовира и да изпробвам активността на уклеите , та дори и червеноперките и кефалите. Сега в тази ситуацията в която се е намирал колегата Vidrata е наистина удачно да се ползва такава плувка , заради бързото потапяне на стръвта на подходящата дълбочина... и заради това че утежнението е леко може някой заблуден уклей да поеме стръвта в горните слоеве докато потъва стръвта и да направим ялова засечка, което не е много приятно в тези студени и безрибни месеци.
Лично аз съм голям фен на малките куки за уклея ползвам Sasame Sode 16 и Trabucco Nexen - 20 - вторите са подходящи за много бърз риболов на уклей само като тръснеш рибката над живарника и тя се откача , но при ваденето никога! За утежнението предпочитам 70% от тежестта на плувката да е оливетка и 30% дропери пръснати по линията да може да е леко забавено потапянето в крайната фаза ... заради пъргавостта на уклея.
Относно плувките предпочитам да са много източени тип молив ... и да имат много дълга и тънка антена ... само при леко почукване и да се скрива под водата.
А за захранките любима ми е MVDE Special + галета и бели червейчета. Вдига рибата от дълбочина и я прави по активна. Не е зле малко да се утежни с пръст захранката .
Зимата са много добри комбинациите от изкуствен вердевас+пинки , изк. вердеас +жълъдов или червено пинки+жълъдов или шарен бял.
Поне такива са мои наблюдения и това е моя опит.
А специално изкуствения вердевас подлудява костурчетата и кефала на Кърджали...
Успех колеги!
Лично аз съм голям фен на малките куки за уклея ползвам Sasame Sode 16 и Trabucco Nexen - 20 - вторите са подходящи за много бърз риболов на уклей само като тръснеш рибката над живарника и тя се откача , но при ваденето никога! За утежнението предпочитам 70% от тежестта на плувката да е оливетка и 30% дропери пръснати по линията да може да е леко забавено потапянето в крайната фаза ... заради пъргавостта на уклея.
Относно плувките предпочитам да са много източени тип молив ... и да имат много дълга и тънка антена ... само при леко почукване и да се скрива под водата.
А за захранките любима ми е MVDE Special + галета и бели червейчета. Вдига рибата от дълбочина и я прави по активна. Не е зле малко да се утежни с пръст захранката .
Зимата са много добри комбинациите от изкуствен вердевас+пинки , изк. вердеас +жълъдов или червено пинки+жълъдов или шарен бял.
Поне такива са мои наблюдения и това е моя опит.
А специално изкуствения вердевас подлудява костурчетата и кефала на Кърджали...
Успех колеги!
Клавиатура риба не лови!!!
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ахаааа да си дойдем на думатаСега в тази ситуацията в която се е намирал колегата Vidrata е наистина удачно да се ползва такава плувка , заради бързото потапяне на стръвта на подходящата дълбочина... и заради това че утежнението е леко може някой заблуден уклей да поеме стръвта в горните слоеве докато потъва стръвта и да направим ялова засечка, което не е много приятно в тези студени и безрибни месеци.

Браво Local

--- Конфуций---
--- Конфуций---