"Не" на гуменярките!

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Публикувай отговор
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Re: "Не" на гуменярките!

Мнение от Don4o_62 »

Преди години един дядка ми беше казал,че голям рибар е този, който ходи постоянно за риба.
Бахти и дъртака,мисля си че е прав :roll:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Don4o_62 написа:Преди години един дядка ми беше казал,че голям рибар е този, който ходи постоянно за риба.
Е па не е ли прав. :wink:
spoke
новобранец
новобранец

Мнение от spoke »

Emo-83 написа:
Don4o_62 написа:Преди години един дядка ми беше казал,че голям рибар е този, който ходи постоянно за риба.
Е па не е ли прав. :wink:
Е па прав е. :D
complast
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от complast »

Тука има един пич дето си слага след никнейма разни числа.Та него го следя из форумите 2-3години.Отначалото като
събра 3-4 хилки си купи гуменярка и проглуши света с това колко добри били гуменярките.Сега събра още малко и си
купи лодка и се обърна на 180 градуса.Аз от много време им пея,че гуменярките са за гъзарите с пари и никакво познание
по морските въпроси.
За мене риболова е здраве,слънце и природа,а за други е на кой колко му е тежък.
Вече ще се казвам:Чичо Том 100/най-големия хванат от мене сом в..... грамове/
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
мирославмладенов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от мирославмладенов »

за река от сорта на марица,тунджа,струма,мислите ли че има по подходящи от,,гуменярките,,?
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Епа то за тия реки що ти е лодка :roll:
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Ем пеша ли да ходи
Аватар
spookymiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spookymiro »

Аз много съм доволен от гуменярката, с която ловя. Дълга е 4.20м, широка е 1.90м с алуминиево дъно. Тубите са и по 50см а товароносимостта и е 1087кг! Дават и двигател до 30 коня, но мисля че ще понесе и по-голям ако се наложи.
На яз. Искър вълните понякога са впечатляващи, но с тази лодка няма никакъв проблем. Много е стабилна. В галерията имам снимка как двамата с приятелчето сме се надвесили над единия борд, а лодката въобще не се е наклонила.
Наистина трябва да се съобразяваш с това че е гуменярка и да внимаваш с острите неща в нея. Верно, малко ме е страх да не я спукаме като я издърпваме на брега. Може би като имам възможност ще си купя риб и свестен двигател, но засега и тази ми върши работа.

Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Миро, то това хич не е клас "гуменярка" :D
Общото е само, че са надуваеми. А за клатушкането няма спор, че надувните са много по-стабилни, като седнеш на борда особено!
Аз като сравнявам преди уфимката ми по-малко се клатеше от стъклопластовата дето имам сега. Но... всяка си има някакво предимство. Мястото, което имам сега свободно в лодката си ме кефи на мах, хем не е много голяма, 3.45 х 1,55 е.
Аватар
spookymiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spookymiro »

Пачо, я да те питам като си се закачил за темата :D. Как се кльонка от стъклопластова лодка? Ако е с нисък борд не се ли клати много при вълните? Ако пък е с по-висок, как стигаш до водата с кльонка? Аз миналата година се пробвах за първи да кльонкам и да ти кажа, малко ми беше терсене от лодката за която писах. Другата, с която обикновенно лови приятелчето е с по-малки бордове и освет че е късметлийска :D е много по удобно да се кльонка.

Поздрави!

П.П. Въпросът естествено се отнася и към останалите колеги от форума :drinkers:
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

На мен ми е най-удобно от носа на моята лодка, щото там е по-високо. Като съм сам и няма никой за баланс, доста се накланя лодката, и с багажа трудно го компенсирам. Не е невъзможно и по средата близо до борда да седна, ама така повече се уморява ръката, щото е малко в неестествена позиция, предвид на това, че потъва повече така и ръката ми е по-близо до водата. Определено обаче ми е по-лесно така, отколкото като бухаме на мой приятел от лодката, която е с доста високи бордове. Има и ептен високи, от които си мисля, че е невъзможно да се клкьонка.
От твоята не виждам що да е трудно ако се седне на борда :?: Мисля, че даже по-удобно би трябвало да е така.
Аватар
spookymiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spookymiro »

Не мога да сезна съвсем назад, щото съм монтирал стойките на транеца и ми влизат у г.зо.
А като седна на 50 см туба от която я са потънали 10см я не, остава си бая разстояние. Като туриш и "въздушната" възглавница която ми е перманентно монтирана отзад (и отпред :D ) водата става още по далече. Цапам с дръвото по водата ама требе да направя чупка у десно. А с такава чупка не се изтрайва много.
Приятелчето дето нема еърбези нито отпред, нито отзад се оплаква, че му е терсене като кльонка от голямата ни лодка, па си престави мен.
160кг съм чисто гол и гладен...

Поздрави!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Аз също съм с перманентен пояс отпред :lol: :lol:

Когато бях с Гуменяка не съм усещал дискомфорт. Разположението беш следното.

Аз седнал леко на една страна на десния борд, бия с дясната ръка,двете въдици са на стойка в средата на лодката, монтирана на алуминиевото дъно. Другия човек седи диагонално на мен. Всички седалки са задължително изхвърлени. Сонара ме се пада леко вляво. Често гледам него, а не водата или другаде :oops: .
Балона ми беше 43 см. Има и дълги кльонкове.
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Ivak написа:...Има и дълги кльонкове.
Точно. И за Миро мисля това ще е удобния вариант. С един кльонк 40-42 см. и разстояние от задника до водата 45-50 см, ръката поне при мен си идва най на място :D. И при вълни е по-малка вероятността да топкаш повече от необходимото дръвцето така.
Виж ако си седнал не на надуваемия борд, а в лодката на дъската, тия 50 см встрани дето ти идва водата, така направо мисля, че е невъзможно да се тропа, или ако се получи, то е мъка голяма :rolleyes: Мое виждане е това разбира се. Всеки си намира удобна поза и чалъм според коритото в което е, и така :D
мирославмладенов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от мирославмладенов »

за реки като марица и струма лодката може да е много полезна,колега,хем си правиш кеф да се спускаш,хем намираш места,каквито не си и сънувал...
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”