Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

"Не" на гуменярките!
Модератори: emo vasilev, Кърцата
- Don4o_62
- учете се от него
Re: "Не" на гуменярките!
Преди години един дядка ми беше казал,че голям рибар е този, който ходи постоянно за риба.
Бахти и дъртака,мисля си че е прав

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Е па не е ли прав.Don4o_62 написа:Преди години един дядка ми беше казал,че голям рибар е този, който ходи постоянно за риба.

Е па прав е.Emo-83 написа:Е па не е ли прав.Don4o_62 написа:Преди години един дядка ми беше казал,че голям рибар е този, който ходи постоянно за риба.

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Тука има един пич дето си слага след никнейма разни числа.Та него го следя из форумите 2-3години.Отначалото като
събра 3-4 хилки си купи гуменярка и проглуши света с това колко добри били гуменярките.Сега събра още малко и си
купи лодка и се обърна на 180 градуса.Аз от много време им пея,че гуменярките са за гъзарите с пари и никакво познание
по морските въпроси.
За мене риболова е здраве,слънце и природа,а за други е на кой колко му е тежък.
Вече ще се казвам:Чичо Том 100/най-големия хванат от мене сом в..... грамове/
събра 3-4 хилки си купи гуменярка и проглуши света с това колко добри били гуменярките.Сега събра още малко и си
купи лодка и се обърна на 180 градуса.Аз от много време им пея,че гуменярките са за гъзарите с пари и никакво познание
по морските въпроси.
За мене риболова е здраве,слънце и природа,а за други е на кой колко му е тежък.
Вече ще се казвам:Чичо Том 100/най-големия хванат от мене сом в..... грамове/
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- вече хвърля и на тежко
за река от сорта на марица,тунджа,струма,мислите ли че има по подходящи от,,гуменярките,,?
- ceno cenov
- разбира нещата
Епа то за тия реки що ти е лодка 

- pachosz
- сериозен играч
Ем пеша ли да ходи
- spookymiro
- ще става разбирач
Аз много съм доволен от гуменярката, с която ловя. Дълга е 4.20м, широка е 1.90м с алуминиево дъно. Тубите са и по 50см а товароносимостта и е 1087кг! Дават и двигател до 30 коня, но мисля че ще понесе и по-голям ако се наложи.
На яз. Искър вълните понякога са впечатляващи, но с тази лодка няма никакъв проблем. Много е стабилна. В галерията имам снимка как двамата с приятелчето сме се надвесили над единия борд, а лодката въобще не се е наклонила.
Наистина трябва да се съобразяваш с това че е гуменярка и да внимаваш с острите неща в нея. Верно, малко ме е страх да не я спукаме като я издърпваме на брега. Може би като имам възможност ще си купя риб и свестен двигател, но засега и тази ми върши работа.
Поздрави!
На яз. Искър вълните понякога са впечатляващи, но с тази лодка няма никакъв проблем. Много е стабилна. В галерията имам снимка как двамата с приятелчето сме се надвесили над единия борд, а лодката въобще не се е наклонила.
Наистина трябва да се съобразяваш с това че е гуменярка и да внимаваш с острите неща в нея. Верно, малко ме е страх да не я спукаме като я издърпваме на брега. Може би като имам възможност ще си купя риб и свестен двигател, но засега и тази ми върши работа.
Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
- pachosz
- сериозен играч
Миро, то това хич не е клас "гуменярка"
Общото е само, че са надуваеми. А за клатушкането няма спор, че надувните са много по-стабилни, като седнеш на борда особено!
Аз като сравнявам преди уфимката ми по-малко се клатеше от стъклопластовата дето имам сега. Но... всяка си има някакво предимство. Мястото, което имам сега свободно в лодката си ме кефи на мах, хем не е много голяма, 3.45 х 1,55 е.

Общото е само, че са надуваеми. А за клатушкането няма спор, че надувните са много по-стабилни, като седнеш на борда особено!
Аз като сравнявам преди уфимката ми по-малко се клатеше от стъклопластовата дето имам сега. Но... всяка си има някакво предимство. Мястото, което имам сега свободно в лодката си ме кефи на мах, хем не е много голяма, 3.45 х 1,55 е.
- spookymiro
- ще става разбирач
Пачо, я да те питам като си се закачил за темата
. Как се кльонка от стъклопластова лодка? Ако е с нисък борд не се ли клати много при вълните? Ако пък е с по-висок, как стигаш до водата с кльонка? Аз миналата година се пробвах за първи да кльонкам и да ти кажа, малко ми беше терсене от лодката за която писах. Другата, с която обикновенно лови приятелчето е с по-малки бордове и освет че е късметлийска
е много по удобно да се кльонка.
Поздрави!
П.П. Въпросът естествено се отнася и към останалите колеги от форума

Поздрави!
П.П. Въпросът естествено се отнася и към останалите колеги от форума

- pachosz
- сериозен играч
На мен ми е най-удобно от носа на моята лодка, щото там е по-високо. Като съм сам и няма никой за баланс, доста се накланя лодката, и с багажа трудно го компенсирам. Не е невъзможно и по средата близо до борда да седна, ама така повече се уморява ръката, щото е малко в неестествена позиция, предвид на това, че потъва повече така и ръката ми е по-близо до водата. Определено обаче ми е по-лесно така, отколкото като бухаме на мой приятел от лодката, която е с доста високи бордове. Има и ептен високи, от които си мисля, че е невъзможно да се клкьонка.
От твоята не виждам що да е трудно ако се седне на борда
Мисля, че даже по-удобно би трябвало да е така.
От твоята не виждам що да е трудно ако се седне на борда

- spookymiro
- ще става разбирач
Не мога да сезна съвсем назад, щото съм монтирал стойките на транеца и ми влизат у г.зо.
А като седна на 50 см туба от която я са потънали 10см я не, остава си бая разстояние. Като туриш и "въздушната" възглавница която ми е перманентно монтирана отзад (и отпред
) водата става още по далече. Цапам с дръвото по водата ама требе да направя чупка у десно. А с такава чупка не се изтрайва много.
Приятелчето дето нема еърбези нито отпред, нито отзад се оплаква, че му е терсене като кльонка от голямата ни лодка, па си престави мен.
160кг съм чисто гол и гладен...
Поздрави!
А като седна на 50 см туба от която я са потънали 10см я не, остава си бая разстояние. Като туриш и "въздушната" възглавница която ми е перманентно монтирана отзад (и отпред

Приятелчето дето нема еърбези нито отпред, нито отзад се оплаква, че му е терсене като кльонка от голямата ни лодка, па си престави мен.
160кг съм чисто гол и гладен...
Поздрави!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Аз също съм с перманентен пояс отпред
Когато бях с Гуменяка не съм усещал дискомфорт. Разположението беш следното.
Аз седнал леко на една страна на десния борд, бия с дясната ръка,двете въдици са на стойка в средата на лодката, монтирана на алуминиевото дъно. Другия човек седи диагонално на мен. Всички седалки са задължително изхвърлени. Сонара ме се пада леко вляво. Често гледам него, а не водата или другаде
.
Балона ми беше 43 см. Има и дълги кльонкове.

Когато бях с Гуменяка не съм усещал дискомфорт. Разположението беш следното.
Аз седнал леко на една страна на десния борд, бия с дясната ръка,двете въдици са на стойка в средата на лодката, монтирана на алуминиевото дъно. Другия човек седи диагонално на мен. Всички седалки са задължително изхвърлени. Сонара ме се пада леко вляво. Често гледам него, а не водата или другаде

Балона ми беше 43 см. Има и дълги кльонкове.
- pachosz
- сериозен играч
Точно. И за Миро мисля това ще е удобния вариант. С един кльонк 40-42 см. и разстояние от задника до водата 45-50 см, ръката поне при мен си идва най на мястоIvak написа:...Има и дълги кльонкове.

Виж ако си седнал не на надуваемия борд, а в лодката на дъската, тия 50 см встрани дето ти идва водата, така направо мисля, че е невъзможно да се тропа, или ако се получи, то е мъка голяма

-
- вече хвърля и на тежко
за реки като марица и струма лодката може да е много полезна,колега,хем си правиш кеф да се спускаш,хем намираш места,каквито не си и сънувал...